بچه ها اطلاعات من درباره ی fedora در حد صفر است
اگه می شه یکی بگه تاریخچه ی fedora از کی شروع شده؟
خود fedora چه جور سیستمی هست؟
و چند تا نسخه از این سیستم عامل وجود داره و چه اسم هایی دارند؟( از اولین نسخه تا آخرین نسخه که اومده)
لطفا یکی توضیح بده واقعا لازم دارم!!!
سوال؟(fedora)
مدیران انجمن: Mahdi Mahdavi, MASTER, شوراي نظارت

- سپاسهای ارسالی: 587 بار
- سپاسهای دریافتی: 777 بار
پايگاه اينترنتي:
[External Link Removed for Guests]
شرکت توليد کننده: Fedora Project
خانواده سيستم عامل: Linux
نوع کد: Free software / open source software
آخرين نسخه پايدار: 8 / 8 November 2007
روش به روز رساني: Yum
مديريت بسته ها: RPM Package Manager
پايگاه قابل پشتيباني: x86, x86-64, PowerPC
نوع کرنل: Monolithic kernel
واسط گرافيکي پيش فرض: GNOME
مجوز: Various
تاريخچه:
در اواخر سال 2003 هنگامي که Red Hat Linux دست از فعاليت کشيد Fedora Project شروع به کار کرد.
نام فدورا از پروژه اي به همين نام آمده است. پروژه اي که براي Red Hat نرم افزار توليد ميکرد.
ويژگي ها:
پروژه فدورا محصولات خود را به شيوه هاي مختلف و با کارايي هاي متفاوت عرضه نمود:
* Fedora DVD - يک نسخه دي وي دي شامل اکثر نسخه هاي فدورا;
* Live Images - نسخه اي که حجم آن به اندازه يک سي دي است و قابل نصب بر روي فلش و يا حتا خود سي دي است;
* Custom Spins[9] - نسخه هاي انحصاري که مخاطبين خاص دارد.
* Minimal CD or USB image - نسخه انحصاري براي نصب بر روي http , ftp
* Rescue CD or USB image - نسخه انحصاري جهت ترميم نسخه هاي خراب.
نسخه هاي موجود:
Fedora Core 1
Fedora Core 4
Fedora Core 5
Fedora Core 6
Fedora Core 7
Fedora Core 8
تاريخ[ نسخه]
August 1997[]
March 1999 [1.0]
October 1999 [1.0.53]
May 2000 [1.2]
April 2001 [1.4]
June 2002 [2.0]
February 2003 [2.2]
September 2003 [2.4]
March 2004 [2.6]
September 2004 [2.8]
March 2005 [2.10]
September 2005 [2.12]
March 2006 [2.14]
September 2006 [2.16]
March 2007 [2.18]
September 2007 [2.20]
[External Link Removed for Guests]
شرکت توليد کننده: Fedora Project
خانواده سيستم عامل: Linux
نوع کد: Free software / open source software
آخرين نسخه پايدار: 8 / 8 November 2007
روش به روز رساني: Yum
مديريت بسته ها: RPM Package Manager
پايگاه قابل پشتيباني: x86, x86-64, PowerPC
نوع کرنل: Monolithic kernel
واسط گرافيکي پيش فرض: GNOME
مجوز: Various
تاريخچه:
در اواخر سال 2003 هنگامي که Red Hat Linux دست از فعاليت کشيد Fedora Project شروع به کار کرد.
نام فدورا از پروژه اي به همين نام آمده است. پروژه اي که براي Red Hat نرم افزار توليد ميکرد.
ويژگي ها:
پروژه فدورا محصولات خود را به شيوه هاي مختلف و با کارايي هاي متفاوت عرضه نمود:
* Fedora DVD - يک نسخه دي وي دي شامل اکثر نسخه هاي فدورا;
* Live Images - نسخه اي که حجم آن به اندازه يک سي دي است و قابل نصب بر روي فلش و يا حتا خود سي دي است;
* Custom Spins[9] - نسخه هاي انحصاري که مخاطبين خاص دارد.
* Minimal CD or USB image - نسخه انحصاري براي نصب بر روي http , ftp
* Rescue CD or USB image - نسخه انحصاري جهت ترميم نسخه هاي خراب.
نسخه هاي موجود:
Fedora Core 1
Fedora Core 4
Fedora Core 5
Fedora Core 6
Fedora Core 7
Fedora Core 8
تاريخ[ نسخه]
August 1997[]
March 1999 [1.0]
October 1999 [1.0.53]
May 2000 [1.2]
April 2001 [1.4]
June 2002 [2.0]
February 2003 [2.2]
September 2003 [2.4]
March 2004 [2.6]
September 2004 [2.8]
March 2005 [2.10]
September 2005 [2.12]
March 2006 [2.14]
September 2006 [2.16]
March 2007 [2.18]
September 2007 [2.20]
آسوده بر کنار چو پرگار می شدم
دوران چو نقطه عاقبتم در میان گرفت

همچنين اطلاعات زير از ويکي پديا نيز قابل استفاده است:
فدورا کر
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد.
فدورا کُر یک سیستم عامل رایانهای و نام توزیعی از لینوکس است و توسط اعضای پروژه فدورا تولید میشود. این پروژه توسط شرکت ردهت حمایت میشود. هدف این پروژه تولید یک سیستم عامل چند منظوره است که به طور کلی از بستههای نرم افزاری رایگان ایجاد شده است. این توزیع طوری ایجاد شده که به راحتی نصب و برای مقصود مورد نظر تنظیم شود. این کار با نرم افزار نصب و مجموعه نرم افزارهای سیستمی که کار با آن ها آسان است، ممکن میشود. بستههای نرم افزاری و نرم افزارهای مورد نیاز آنها به راحتی توسط نرم افزار یام قابل دریافت میباشند. هر شش یا هشت ماه یک نسخه جدید از فدورا عرضه میشود. آخرین نسخه آن Fedora Core 6 است که در ماه اکتبر ۲۰۰۶ انتشار یافت. همراه این سیستم عامل برنامههای زیادی عرضه میشود.
تاریخچه
این پروژه در سال 2003 زمانی که پروژه لینوکس ردهت خاتمه یافت، شروع شد. ردهت پیشنهاد داد که تمام کاربران لینوکس ردهت از لینوکس حرفه ای این شرکت به عنوان جایگزین استفاده کنند چون نسخه قبلی دیگر حمایت نمی شد. در عین حال پروژه فدورا هم برای ایجاد سیستم عاملی کاملا رایگان برای عموم آغاز شد که نتایج فعالیت کاربران این سیستم عامل در لینوکس حرفه ای ردهت نیز به کار برده می شود. به هم دلیل بعضی از منتقدین عقیده دارند که استفاده کنندگان لینوکس فدورا در واقع آزمایش کنندگان لینوکس حرفه ای ردهت می باشند. عرضه لینوکس فدورا باعث استقبال ناشران تجاری لینوکس از این روش توسعه شد، یعنی عرضه یک نسخه مومی نزدیک به نسخه تجاری که نسخه عمومی به عنوان محیط آزمایشی نسخه تجاری باشد.
فدورا کر
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد.
فدورا کُر یک سیستم عامل رایانهای و نام توزیعی از لینوکس است و توسط اعضای پروژه فدورا تولید میشود. این پروژه توسط شرکت ردهت حمایت میشود. هدف این پروژه تولید یک سیستم عامل چند منظوره است که به طور کلی از بستههای نرم افزاری رایگان ایجاد شده است. این توزیع طوری ایجاد شده که به راحتی نصب و برای مقصود مورد نظر تنظیم شود. این کار با نرم افزار نصب و مجموعه نرم افزارهای سیستمی که کار با آن ها آسان است، ممکن میشود. بستههای نرم افزاری و نرم افزارهای مورد نیاز آنها به راحتی توسط نرم افزار یام قابل دریافت میباشند. هر شش یا هشت ماه یک نسخه جدید از فدورا عرضه میشود. آخرین نسخه آن Fedora Core 6 است که در ماه اکتبر ۲۰۰۶ انتشار یافت. همراه این سیستم عامل برنامههای زیادی عرضه میشود.
تاریخچه
این پروژه در سال 2003 زمانی که پروژه لینوکس ردهت خاتمه یافت، شروع شد. ردهت پیشنهاد داد که تمام کاربران لینوکس ردهت از لینوکس حرفه ای این شرکت به عنوان جایگزین استفاده کنند چون نسخه قبلی دیگر حمایت نمی شد. در عین حال پروژه فدورا هم برای ایجاد سیستم عاملی کاملا رایگان برای عموم آغاز شد که نتایج فعالیت کاربران این سیستم عامل در لینوکس حرفه ای ردهت نیز به کار برده می شود. به هم دلیل بعضی از منتقدین عقیده دارند که استفاده کنندگان لینوکس فدورا در واقع آزمایش کنندگان لینوکس حرفه ای ردهت می باشند. عرضه لینوکس فدورا باعث استقبال ناشران تجاری لینوکس از این روش توسعه شد، یعنی عرضه یک نسخه مومی نزدیک به نسخه تجاری که نسخه عمومی به عنوان محیط آزمایشی نسخه تجاری باشد.
همون طور که دوستان اشاره کردند فدورا راه ردهت رو ادامه می ده و توزیع های این خانواده از لینوکس بیشتر برای ایجاد server کاربرد داره . من قبلا یه بار fedora روی سیستمم نصب کردم. ولی از درایو های ntfs روی سیستم من پشتیبانی نکرد. به نظر من برای کاربر خونگی زیاد توزیع خوبی نیست.مگر اینکه بخوای server راه بندازی.
گر باده خوري تو با خردمندان خور
يا با صنمي لاله رخي خندان خـور
بسيار مخور ورز مکن فاش مساز
اندک خور و گه گاه خور و پنهان خور
يا با صنمي لاله رخي خندان خـور
بسيار مخور ورز مکن فاش مساز
اندک خور و گه گاه خور و پنهان خور

fedora يکي از قوي ترين و پرکاربرد ترين سيستمهاي عامل است که امکانات بسيار قوي و مناسبي در اختيار کاربران حتا کاربران خانگي قرار ميدهد.
تصور اينکه fedora تنها براي سرور و کار با شبکه مناسب است چندان قابل قبول نيست. کاربران عادي با هر توقع و نيازي ميتوانند از اين سيستم عامل رايگان بهره ببرند. تنوع و گوناگوني نسخه هاي fedora با توجه به رايگان بودن آن از مزيتها آن است.
در مورد NTFS هم بايد عرض کنم چون مخصوص ويندوز طراحي شده بايد حتما در fedora بارگزاري(mount) شود.
تنها با داونلود kernel-module-ntfs متناسب با نسخه fedora و نصب بر روي سيستم ميتوان به درايو هاي NTFS هم دسترسي داشت.
نسخه مورد نظر را ميتوانيد از [External Link Removed for Guests]دانلود نماييد
براي نصب هم ميتوانيد از راهنماي نصب آن کمک بگيريد.
تصور اينکه fedora تنها براي سرور و کار با شبکه مناسب است چندان قابل قبول نيست. کاربران عادي با هر توقع و نيازي ميتوانند از اين سيستم عامل رايگان بهره ببرند. تنوع و گوناگوني نسخه هاي fedora با توجه به رايگان بودن آن از مزيتها آن است.
در مورد NTFS هم بايد عرض کنم چون مخصوص ويندوز طراحي شده بايد حتما در fedora بارگزاري(mount) شود.
تنها با داونلود kernel-module-ntfs متناسب با نسخه fedora و نصب بر روي سيستم ميتوان به درايو هاي NTFS هم دسترسي داشت.
نسخه مورد نظر را ميتوانيد از [External Link Removed for Guests]دانلود نماييد
براي نصب هم ميتوانيد از راهنماي نصب آن کمک بگيريد.