صمد بهرنگي، يكي از نويسندگان ايراني ميگويد: «آنقدر كتاب خوب در دنيا وجود دارد كه لازم نيست ما وقت خود را صرف خواندن كتابهاي بد كنيم.»
در زير تعدادي از كتابهاي خواندني و جذاب آمده كه مطالعه آن را به همه افراد با هر نوع سليقه توصيه ميكنيم:
نام كتاب-------------------------- نويسنده
ارباب حلقهها-------------------- تولكين
غرور و تعصب-------------------- جين آستين
جين اير--------------------------- شارلوت برونته
بلنديهاي بادگير--------------- اميلي برونته
ربهكا------------------------------ دافنه دوموريس
آرزوهاي بزرگ------------------- چارلز ديكنز
جنگ و صلح--------------------- لئو تولستوي
بربادرفته------------------------- مارگارت ميچل
تس------------------------------- توماس هاردي
خوشههاي خشم--------------- جان اشتاينبك
آليس در سرزمين عجايب------ لوئيس كارول
جانشيفته ---------------------- رومن رولان
دفترچه ممنوع ------------------ آلبا دسسپدس
شوهر آهوخانم ----------------- عليمحمد افغاني
سالهاي ابري ----------------- علياشرف درويشيان
جزيره سرگرداني--------------- سيمين دانشور
سووشون ----------------------- سيمين دانشور
سمفوني مردگان--------------- عباس معروفي
كليدر------------------------------ محمود دولتآبادي
استخوان خوك و دستهاي جذامي------------ مصطفي مستور
و البته خيلي كتابهاب ديگر كه نبودن آنها را در اين ليست بگذاريد به حساب عدم حضور ذهن، بيسوادي و كماطلاعي بنده نه معدود بودن كتابهاي خوب.
ksabz
فهرست كتابهايي كه اگر نخوانيم شان، نصف عمرمان برفناست!
مدیر انجمن: شوراي نظارت

- محل اقامت: در همين نزديكي...
- سپاسهای ارسالی: 48 بار
- سپاسهای دریافتی: 189 بار
Leila, ممنون از ليستي كه تهيه كردين، ...
ولي تمام اينها كتابهاي داستان و رمان هستن! در اينكه همشون شاهكارهاي ادبي هستن شكي نيست
ولي اينكه بگيم با نخوندنشون " نصف عمر بر فناست " كمي غير منصفانه ست..............( نه كه فكر كنين من نخوندمشونا!!!
) )
خيلي كتابهاي غير ادبي هستن كه ارزش نصف عمر آدم رو دارن...
ولي تمام اينها كتابهاي داستان و رمان هستن! در اينكه همشون شاهكارهاي ادبي هستن شكي نيست
ولي اينكه بگيم با نخوندنشون " نصف عمر بر فناست " كمي غير منصفانه ست..............( نه كه فكر كنين من نخوندمشونا!!!
) )
خيلي كتابهاي غير ادبي هستن كه ارزش نصف عمر آدم رو دارن...

-
- سپاسهای ارسالی: 1 بار
- سپاسهای دریافتی: 17 بار
البته ارباب حلقه ها من توصیه می کنم حتما و حتما کتاب *هابیت*رو هم بخونید.که خاطرات بیلبو بگینزه.کتاب جذابیه.ولی من که چیز خاصی ازش دستگیرم نشد.فقط جهت سرگرمی.و البته تعجب آوره که این آقا چه ذهنی داشته چون توی آخر کتاب شماره 3(بازگشت شاه)حداقل 3مدل تاریخ اختراع کرده!(ارک و الف و انت!)کارش خیلی درست بوده.ولی من تفسیر مهمی تا بحال از کتابهاش نشنیدم.و فکر نمی کنم وجود داشته باشد مگر نبرد همیشگی شیر و خر!
در زیر هم لیست کتابهایی که از نظر بنده بسیار جالب توجه هستند آورده شده:
شاهزاده کوچولو.که بحق جا اینداختینش.دوسنت اگزوپری
بیگانه آلبرکامو
گیله مرد بزرگ علوی
غرب زدگی جلال آل احمد!این رو به همه ی دوستان توصیه می کنم!
نهج البلاغه از امیرالمومنین علیه السلام.کتاب فوق العاده ای است.هر انسانی باید آن را یک بار خوانده باشد.(خودم هنوز تمومش نکردم!)
کلیه کتب دکتر شریعتی و استاد مطهری
مثنوی معنوی اثر مولوی
جهان در پوست گردو اثر استیفن هاوکینگ
کلیه سری کتاب های فیزیک هاروارد(حدود 12 تا هست فکر کنم!)!
زندگی جنگ و دیگر هیچ اثر فالاچی
کردستان دکتر چمران.کتاب قشنگیه و بسیار هیجانی!
خداوند الموت هم با اینکه توسط غربیها با تحریفات بسیار و دروغ پردازی های گزاف نوشته شده ولی ارزش یکبار خواندن را دارد.
و در آخر کتابی که هر روز و هر روز باید آن را مطالعه کرد یعنی :
قرآن اثر خدا
اگر کسی هر کدام از کتب بالا را خواست بنده فایل pdf آن را برایش آپلود می کنم.خودمون که چیزی ازشون نفهمیدیم بدیم دیگران استفاده کنند!
در زیر هم لیست کتابهایی که از نظر بنده بسیار جالب توجه هستند آورده شده:
شاهزاده کوچولو.که بحق جا اینداختینش.دوسنت اگزوپری
بیگانه آلبرکامو
گیله مرد بزرگ علوی
غرب زدگی جلال آل احمد!این رو به همه ی دوستان توصیه می کنم!
نهج البلاغه از امیرالمومنین علیه السلام.کتاب فوق العاده ای است.هر انسانی باید آن را یک بار خوانده باشد.(خودم هنوز تمومش نکردم!)
کلیه کتب دکتر شریعتی و استاد مطهری
مثنوی معنوی اثر مولوی
جهان در پوست گردو اثر استیفن هاوکینگ
کلیه سری کتاب های فیزیک هاروارد(حدود 12 تا هست فکر کنم!)!
زندگی جنگ و دیگر هیچ اثر فالاچی
کردستان دکتر چمران.کتاب قشنگیه و بسیار هیجانی!
خداوند الموت هم با اینکه توسط غربیها با تحریفات بسیار و دروغ پردازی های گزاف نوشته شده ولی ارزش یکبار خواندن را دارد.
و در آخر کتابی که هر روز و هر روز باید آن را مطالعه کرد یعنی :
قرآن اثر خدا
اگر کسی هر کدام از کتب بالا را خواست بنده فایل pdf آن را برایش آپلود می کنم.خودمون که چیزی ازشون نفهمیدیم بدیم دیگران استفاده کنند!
غیر ممکن است که در نهایت آنچیزی نشویم که مردم فکر می کنند هستیم.
ژولیوس سزار
ژولیوس سزار

-
- سپاسهای دریافتی: 54 بار
البته من با فهرست شما موافق نيستم. يعني اصلا موافق نيستم. به هيچ وجه موافق نيستم. نمي توانم موافق باشم. نمي دانم چگونه بگويم که چرا موافق نيستم. قضيه به اندازه اي روشن است که ...بگذريم.
ولي علت مداخلۀ من فهرست شما نبود. نکته اي که بيش از همه منرا تحت تأثير قرارداد مراجعۀ شما به صمد بهرنگي بود. اين صمد بهرنگي را در اصل چپي هاي بي فرهنگ ايراني و کمونيستهاي عصر حجر ايراني براه انداختند و بقيه هم باورشان شد که اين بيچاره نويسنده و روشنفکر و متفکر است. اين صمد بهرنگي واقعا فاجعۀ بزرگي در ادبيات است.
ولي علت مداخلۀ من فهرست شما نبود. نکته اي که بيش از همه منرا تحت تأثير قرارداد مراجعۀ شما به صمد بهرنگي بود. اين صمد بهرنگي را در اصل چپي هاي بي فرهنگ ايراني و کمونيستهاي عصر حجر ايراني براه انداختند و بقيه هم باورشان شد که اين بيچاره نويسنده و روشنفکر و متفکر است. اين صمد بهرنگي واقعا فاجعۀ بزرگي در ادبيات است.
«تنها آنان که بر خاک افتادند پایان جنگ را دیدند»

- سپاسهای ارسالی: 158 بار
- سپاسهای دریافتی: 747 بار
من به صمد بهرنگي كاري ندارم ولي بيشتر اين كتاب ها رو مي پسندم
واقعا ارزش چندبار خوندن رو دارن البته براي كساني كه اهل رمان هستن...
ناگفته نبوده كه نهج البلاغه هم طبق نظر دوستمون كتاب ارزشمند و جذابيه كه ادم از خوندنش سير نمي شه
رمان كلبه ي عمو تم هم در مورد برده و زندگي بردگان كه خوندنش خالي از لطف نيست البته كتاب همه كس پسندي نيست
واقعا ارزش چندبار خوندن رو دارن البته براي كساني كه اهل رمان هستن...
ناگفته نبوده كه نهج البلاغه هم طبق نظر دوستمون كتاب ارزشمند و جذابيه كه ادم از خوندنش سير نمي شه
رمان كلبه ي عمو تم هم در مورد برده و زندگي بردگان كه خوندنش خالي از لطف نيست البته كتاب همه كس پسندي نيست
اگر مي توانستيد خريدار باور باشيد، كدام باور از همه برايتان مفيد تر بود؟؟

-
- سپاسهای دریافتی: 54 بار
Leila نوشته شده:گير ندادم![]()
چيزايي كه مد نظرم بود رو گفتم
اون فهرست بالا هم بر اساس سليقه ي صمد بهرنگي هست
در ضمن هر كسي هم يه سليقه اي داره
دليل نمي شه كه همه سليقه ي ديگران رو بپسندن...
البته موضوعی که در اینجا مطرح می کنید، یک موضوع دیگری ست و قابل تأمل است. سلیقۀ شخصی در هنر و ادبیات را حداقل می توان بعنوان موضوعی برای بررسی از شما پذیرفت. ولی انتقاد من را دربارۀ صمد بهرنگی به هیچ عنوان بعنوان موضوع شخصی نه در رابطه با خودتان و نه در رابطه با خود من در نظر نگیرید. زیرا که اسطورۀ صمد بهرنگی بسیار وسیع است و عمومیت دارد. همین آقای درویشیان که یکی از آثارش را در فهرست کتابهایتان آورده اید، چند سال پیش به مناسبت سی امین سال در گذشت صمد بهرنگی کتابی با بیش از هشتاد مقاله از هفتاد نفر از اقطاب فرهنگی و ادبی ایران بچاپ رسانده بود. علاوه بر این هر از چند گاهی ولی بشکل دائمی در اقسا نقاط رسانه های فارسی زبان مقاله ای دربارۀ این بیچاره چاپ می کنند ولی هیچکس واقعا این زحمت را بخودش را نمی دهد که نوشته های او را واقعا به دقت بخواند تا به افتضاحی که بپا کرده است پی ببرند.
چونکه اصل و اساس این جامعۀ فرهنگی اقتدار گراست. اقتدار گرایی به همینجا می انجامد. ما اساسا چه در داخل ایران و چه در خارج یک آریستو کراسی فرهنگی داریم یعنی همینهایی که بعنوان اقطاب فرهنگی بما معرفی کرده اند، که در واقع دشمنان اصلی ما در عرصۀ فرهنگی و هنری هستند.
حالا برای اینکه قضیه روشن بشود من می توانم یک کارگاه به شما پیشنهاد کنم . یک کارگاه نقد ادبی برای نقد داستان « تلخون» اثر همین آقای بهرنگی. البته باید پنج نفر داوطلب وجود داشته باشد. تا ما بتوانیم دقیقا پی ببریم که این صمد بهرنگی تا چه اندازه نویسنده بوده است.
«تنها آنان که بر خاک افتادند پایان جنگ را دیدند»

- سپاسهای ارسالی: 3023 بار
- سپاسهای دریافتی: 4754 بار
سلام دوستان.من کتاب "طوفان دیگری در راه است" از سید مهدی شجاعی رو خوندم.به نظر من 20 بود.
با عرض سلام خدمت سردار.بسیاری از دوستان از جمله خودم به کتاب های رمان و کتابهای تخیلی علاقه دارند و نباید نظرتون رو بهشون تحمیل کنید.
ممنونم
Sardar نوشته شده:از من مي شنويد عمرتان را با کتب داستاني(مخصوصا نوع تخيلي) هدر ندهيد![]()
هر وقت هم که اين کتاب ها را مي خوانم عصبي مي شوم(شايد يکي از دلايلش اين است که به فارسي نمي خوانم که البته يک بار سعي کردم چند رمان فارسي و هزار و يک شب را بخوانم ولي آخر کار داشتم قاطي مي کردم
)
با عرض سلام خدمت سردار.بسیاری از دوستان از جمله خودم به کتاب های رمان و کتابهای تخیلی علاقه دارند و نباید نظرتون رو بهشون تحمیل کنید.
ممنونم
ناگهان چقدر زود دیر میشود !

- سپاسهای ارسالی: 2 بار
- سپاسهای دریافتی: 238 بار
- تماس:
سلام دوست عزيز mahdimahdavi,
به اول جمله من توجه کنيد
حالا از ما گفتن و از شما نشنيدن انتخاب با خودتان جبري هم در کار نيست آزادي کامل
....................
براي دوستاني که مي خواهند يک مدتي از دست اين کتب خيالي بيايند بيرون بهشون پيشنهاد مي کنم کتاب هاي استفان هاوکینگن رو مطالعه کنيد کم کم به خواندن کتب علمي علاقمند خواهيد شد.
به اول جمله من توجه کنيد
از من مي شنويد
حالا از ما گفتن و از شما نشنيدن انتخاب با خودتان جبري هم در کار نيست آزادي کامل
....................
براي دوستاني که مي خواهند يک مدتي از دست اين کتب خيالي بيايند بيرون بهشون پيشنهاد مي کنم کتاب هاي استفان هاوکینگن رو مطالعه کنيد کم کم به خواندن کتب علمي علاقمند خواهيد شد.
هیهات منا الذلة

(شايد يکي از دلايلش اين است که به فارسي نمي خوانم که البته يک بار سعي کردم چند رمان فارسي و هزار و يک شب را بخوانم ولي آخر کار داشتم قاطي مي کردم