[External Link Removed for Guests]
تحول اساسی در محصولات پژو فرانسه از نسل جدید ۲۰۶ آغاز شد و این تغییر در سری های دیگرنیز بکار گرفته شد و باعث موفقیت بسیار در فروش مدل های مختلف گردید. همانطور که در ایران مدل 206 توسط شرکت ایران خودرو عرضه میشود، و از فروش خوبی نیز برخوردار است.. مدل بزرگتر پژو در گروه اتومبیل- های هچ بک، مدل ۳۰۷ است که نسل جدید ۳۰۶ محسوب میشود و از ویژگیهای بسیاری برخوردار است و همین امر باعث شده است که در دبی نیز از فروش خوبی نیز برخوردار باشد. در آخرین گزارش از نمایشگاه اتومبیل در تهران، شرکت ایران خودرو خبر از عرضه مدل ۳۰۷ را داده بود. بهمین منظور بر خلاف مقالات آزمایش رانندگی که در یک روز انجام میشود؛ تصمیم گرفتم که تجارب و یافته های خود را در مدت یکسال و چند ماه و یا حدود چهل هزار کیلومتر رانندگی با این مدل را با هموطنان عزیز در میان بگذارم .
شهر دبی با برنامه های ساخت وساز و در نوع خود کم نظیر در دنیا زبانزد خاص و عام شده است و هر فردی را وسوسه سفر به این کشور با وجود آب و هوای گرم میکند. شرائط جغرافیایی محل آزمایش، همانطور که گفته شد در شهر دبی انجام شده است و مانند دشت مسطح از شیب تند خیابان و جاده خبری نیست و همین امر باعث میشود موتور تحت فشار مضاعف شیب جاده قرار نداشته باشد و درجه حرارت بین ۳۵ تا ۴۷ درجه سانتی گراد متغیر بوده است.
شکل ظاهری
مدل ۳۰۷ از نظر طراحی بدنه در بین هم نوعان خود، در رتبه خوبی قرار دارد و این ویژگی مدیون طرح اسپرتی و زوایای بدنه و همچنین طرح چراغهای عقب و جلو است و در این ارتباط نظر دوستان و آشنایان در برخورد اول با این مدل، مثبت بوده است. حالت بر آمده روی گلگیر جلو و خطوط ادامه دهنده از بالای چراغ جلو و همچنین ایجاد برآمدگی برروی در موتور که حاصل ادامه ستون جلو است ، حالت زیبایی را به این مدل داده است و هماهنگی خوبی را نسبت به بدنه جلو و عقب اتومبیل ایجاد کرده است. چراغهای جلو از اندازه بزرگی برخوردار است و نمای زیبائی را به جلو داده است و خطوط ادامه داده شده از کنار در موتور باعث برآمدگی شده است و در زیر پنجره جلو رادیاتور بهم متصل میشوند که حالت قوس دار زیر پنجره جلو رادیاتور را موجب شده است. اندازه شیشه های کنار و بخصوص جلو بزرگ است و همین امر اعتماد بنفس و کنترل بیشتری را به من القاء میکند. چراغهای عقب نیز هماهنگ با بدنه اتومبیل از خطوط منحنی برخوردار است و زیبایی بیشتری نیز به عقب این مدل داده است و بصورت یکپارچه ساخته شده است، بطوریکه با روشن شدن هر چراغ امکان تشخیص محل آن بوجود میآید و ظاهر چراغ به رنگ قرمز دودی است. طراحی این مدل پس از گذشت سه سال از تولید، هنوز زیبا و جذاب است. بعضی اوقات که در محلی پارک میکنم و از دور نگاه میکنم از شکل ظاهری آن لذت میبرم و از انتخاب خودم خوشنود میشوم . دوستانه تر بگویم، قربون صدقه اش میرومJ.
طراحی داخل و امکانات رفاهی
یکی از موارد مهمی که در انتخاب من دخالت داشت نوع طراحی داخل و کیفیت مواد بکار رفته است بطوریکه همیشه در داخل اتومبیل قرار داریم و رانندگی میکنیم و اهمیت طراحی داخل از خارج آن کمتر نیست. زمانیکه در داخل مدل ۳۰۷ قرار گرفتم شکل ساده داشبورد در عین حال هماهنگ با آن ذهنیتی که از طراحی بدنه اتومبیل داشتم، نظر من را بیش از پیش به خود جلب کرد. فقط تنها موردی که ذهن من را به خود مشغول کرد، رنگ چوب بر روی داشبورد جلو و اطراف دستگیره باز کردن درهای جلو و عقب بود که با وجود رنگ بدنه نقره ای در اولین برخورد کمی سخت بود که کنار بیآیم، اما با بررسی ویژگیهای بسیار این اتومبیل ذهن من را برای انتخاب سریعتر این مدل آسوده تر کرد. بعنوان یک اتومبیل هچ بک با طرح اسپرت، فضای داشبورد جلو زیاد است و همین که فاصله کافی با شیشه جلو در هنگام رانندگی دارم، احساس خوبی را به من میدهد. به لطف ایجاد بر آمدگی تو رفته بر روی داشبورد و درطراحی قسمت کیلومتر شمار، طرح داشبورد جلو از حالت خسته کننده خارج شده است و هنوز برای هر کسی که اولین بار داخل آن را ببیند، لذت بخش است.مدل مورد بحث از نظر امکانات رفاهی و ایمنی با کد XT مشخص شده است.
شرکت پژو در کشور امارات مدل های ۳۰۷ را با سه نوع مختلف با کد هایXT , XS و XSI که به ترتیب از مدل پایه تا کامل را شامل میشود، عرضه میکند. از امکانات این مدل میتوان به سیستم تهویه اتوماتیک، دستگیره در همرنگ بدنه ، زیر دستی برای راننده و سرنشینان عقب، تنظیم آینه های برقی خارج، قفل مرکزی و رینگ های ۱۶ اینچ و لاستیک سایز ۲۴۵ بصورت استاندارد بر روی این مدل عرضه میشود و حتی چرخ زاپاس نیز از نوع رینگ چرخهای اصلی است، اشاره کرد. دسترسی به کولر بسیار آسان است و در مقابل دست دنده قرار گرفته است و برای هر تنظیمی با قرار دادن دست برروی دست دنده، راحتی و کنترل بیشتری بر روی کولر دارم و با یکبار تنظیم ، نیازی به تنظیم دوباره نیست، چون با تنظیم درجه حرارت، سرعت فن کولرنیز تغییر میکند. برای اجتناب از ورود دود به داخل، همیشه سیستم چزخشی داخل فعال است. و در این حالت هوای داخل اتومبیل تمیزتر میماند. کنترل رادیو پخش همانند مدل کوچکتر ۲۰۶ در پشت فرمان قراردارد و راحتی و ایمنی بسیاری را در هنگام رانندگی در هنگام کنترل صدا و تغییر موج رادیو میدهد. ففط در هنگام تغییر موج، از روی رادیو پخش استفاده میشود. در زیر رادیو پخش فضای خالی قرار دارد که میتوان موبایل یا هر جسم کوچکی را قرار داد. این فضا در مدل کامل XSI به قرار گرفتن پنج لوح فشرده موسیقی اختصاص داده شده است. در زیر سیستم تهویه زیر سیگاری قرار دارد که من چون هرگز استفاده نکرده و نمیکنم ، کارایی هم برای من ندارد .جای فندک جدا شده است و در کنار دنده بر روی کنسول وسط قرار گرفته است و برای شارژ موبایل مجبور به باز بودن زیر سیگاری نیست. با جدا کردن برق فندک با نشان ۱۲ ولت، برای بسیاری از دوستانم سوال بر انگیز است. فضای خالی دیگری نیز در زیر زیر سیگاری قرار دارد که کمی عمق دارد و بهمین منظور اگر شی کوچکی قرار داده شود، امکان دارد در ابتدا قابل رویت نیاشد.
در کنسول وسط پس از دست دنده، یک محل کوچک برای قرار دادن کلید و در کنار آن دو محل برای قرار دادن بطری آب و در زیر استراحتگاه دست، محلی برای قرار دادن ۵ سکه و باز در کنار آن هم فضای دیگری قرار داده شده است. تنظیم صندلی دستی است و علاوه بر حرکت عقب و جلو، بالا و پائین نیز حرکت میکند. بر روی سقف، محلی برای قرار دادن عینک آفتابی و چراغ روشنایی داخل برای جلو وعقب و همچنین برای نفرات جلو بطور مجزا تعبیه شده است. اگر هر کدام از درها باز باشد و اتومبیل حرکت کند، چراغ داخل روشن خاموش میشود. داخل آفتابگیر ها ی جلو آینه چراغدار قرار دارد. در بالای رادیو پخش، پس از دریچه کولر دکمه هایی قرار دارند که با نوع مدل کم و زیاد میشوند. مدل XT فقط امکان قفل کردن درها وجود دارد که البته دکمه فلاشر در وسط نیز قرار دارد و در مواقع ناگهانی میتوان استفاده کرد و نیازی به بخاطر سپردن محل آن ندارد. در مدل XSI امکان فعال و غیر فعال کردن سیستم ایمنی کنترل پایداری ESP وجود دارد و در قسمت کلید ها تعبیه شده است . نکته جالب توجه این است که دکمه ای برای قفل کردن در ها بر روی درها قرار ندارند و برای قفل کردن درها فقط از دکمه بر روی داشبورد استفاده میشود و زمان پیاده شدن توسط کنترل از راه دور بر روی کلید صورت میگیرد. کنار سمت چپ فرمان میتوان در هنگام رانندگی در شب، با تغییر زاویه کاسه چراغ، میدان روشنایی دید جلو را افزایش داد . فضای پاها در مدل 307 بسیار جادار است و حتی با جثه درشت و قد 185 سانتیمتر من، احساس راحتی خوبی دارم. با استفاده از اهرم زیر فرمان، ارتفاع فرمان قابل تنظیم است و این امر در ایجاد فضای بیشتر در بین پاها و فرمان کمک بسزایی میکند. ارتفاع سقف نیز به اندازه ای است که فاصله بین سر من و سقف وجود دارد. بر روی دستگیره در راننده دکمه های کنترل شیشه های جلو و عقب ، آینه های بیرون و قفل شیشه های عقب قرار گرفته است. شیشه های جلو بطور خودکار با فشار یکبار، تا آخر حرکت میکنند و نیازی به نگهداری دکمه نیست و اگر شیشه ها باز باشند، با ادامه فشار بر روی کلید قفل بر روی کلید، شیشه ها نیز بطور خودکار بسته میشوند.
پژو ۳۰۷ در عمل
تا این قسمت در مورد خصوصیات این مدل صحبت کردم و در این بخش به عملکرد و ویژگیهای این اتومبیل در هنگام رانندگی و موقعیت های مختلف و مواردی که با آن روبرو شده ام میپردازم. در حال حرکت داخل اتومبیل با بسته بودن شیشه های کنار سکوت دل انگیزی در داخل بوجود میاید و همانند اتاق خواب آرامش بخش است. البته با وجود آب و هوای شهر دبی، همیشه شیشه های کنار بسته است. به لطف سیستم فرمان هیدرولیک و رینگ ۱۶ اینچ در هر حالتی امکان کنترل اتومبیل و پارک کردن در هر موقعیتی بدون هیچ نگرانی انجام میگیرد. موتور ۱.۶ لیتر این مدل کاملا متناسب با وزن آن است و همین امر، شتاب خوبی را و بعضی اوقات دور از انتظار برای من بوجود میاورد. با وجود جعبه دنده اتوماتیک، به اندازه جعبه دنده معمولی نمیتوان در حرکت های ناگهانی به اتومبیل شتاب داد. زمانیکه میخواستم یک شتاب ناگهانی برای حرکت سریع بدهم، جعبه دنده انوماتیک کمی کند عمل میکرد و زمان ۱ تا ۲ ثانیه طول میکشید تا به شتاب مناسب دست پیدا کند. برای پیشگیری از این حالت، کمی بیشتر بروی پدال گاز فشار میاورم که دور موتور بین ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ دور در دقیقه باشد. در این حالت عملکرد بهتری برای حرکت بوجود میاید. البته نیازی به دقت برروی صفحه دور موتور نیست و در حالت رانندگی میتوان عمل کرد. زمان تعویض دنده ها متناسب با میزان فشار بر روی پدال گاز تغییر میکند و در تمام مدت رانندگی، سیستم هوشمند اتومبیل ، کنترل کامل بر جعبه دنده و هماهنگ با عملکرد موتور دارد. در موقعیت ترافیک سنگین که سرعت از ۵۰ کیلومتر کمتر است، جعبه دنده در بعضی اوقات زودتر از زمان انتظار، دنده را تعویض میکند و یا دیرتر این عمل انجام میشود که با ترمز این حالت را کنترل میکنم.البته به عنوان یک ایراد قلمداد نمیشود. در این حالت بعضی اوقات با بهره از سیستم تیپ ترونیک، امکان تعویض دنده را بصورت معمولی در اختیار خودم قرار میدهم که بسیار کمک میکند. به لطف بهره از سیستم ترمز ABS و چهار چرخ دیسکی، اطمینان کامل بر روی ترمز ها در هر شرائطی دارم و در کمترین زمان ممکن در هر شرائطی اتومبیل را تا حالت سکون کامل هدایت میکنم. قابلیت حرکتی در پیچ های تند بسیار خوب است و حتی بدون نگرانی با سرعت حدود 90 کیلومتر درون پیچ داخل میشوم و آن را طی میکنم. رینگهای۱۶ اینچ نیز در این امر بی تاثیر نیستند. سیستم تعلیق پژو همیشه خوب عمل کرده و این مدل با وجود کمی ارتفاع بالا بدنه، از ثبات بسیار خوبی بر روی جاده برخوردا است. در این مدت که این مدل پژو را داشته ام دو خاطره از نوع تصادف رخ داد که جالب است با شما خوانندگان خوب در میان بگذارم.
در یک روز ابری در دبی که این حالت آب و هوایی را در زمستان میتوان انتظار داشت در خیابان کناری بزرگراه شیخ زاید در ترافیک سنگین به آرامی در حرکت بودم که ناگهان در آینه داخل، نزدیک شدن یک میتسوبیشی پاجرو را دیدیم و تنها کاری که میتوانستم بکنم فشار بر پدال ترمز برای جلوگیری از برخورد با اتومبیل جلویی. در نهایت پس از برخورد به اتومبیل من، با وجود تلاش من، جلو اتومبیل من هم به پشت یک مینی کوپر کروکی برخورد کرد که البته خسارت زیادی ندید. در این تصادف هنگام برخورد احساس یک آدمک در آزمایشهای تصادف را داشتم و این به علت فعالیت من در زمینه نگارش و ترجمه مقالات در مورداتومبیل است. همانطور که در اغلب مقالات اتومبیل میخوانید، شاسی های جلو و عقب اتومبیل ها بصورت چنگالی به بدنه متصل است و در هنگام برخورد، نیروی وارده به اطراف بالا و پائین بدنه منتقل میشود. در جریان تصادف، این انتقال نیرو را حس کردم. بطوریکه آفتابگیر بالا از داخل گیره در آمد و زیر سیگاری در پائین کنسول وسط از جایش در آمد. حاصل این تصادف، تعویض سپر عقب بود و داخل اتومبیل هیچ خسارتی پدید نیامد. البته با کمک پشت سری سر من در اثر این برخورد محافظت شد، اما باز کمی درد احساس کردم که بعد از چند روز بهبود پیدا کرد. در یک روز دیگر در منطقه آزاد جبل علی در حال حرکت بودم که پس از عبور از یک کامیون تریلر که مخصوص آزمایش رانندگی پایه یک است، ناگهان در آینه وسط جدا شدن چرخ تریلر را دیدم و تنها کاری که میتوانستم بکنم حفظ فاصله لت اتومبیل جلویی. سرعت کامیون زیاد نبود و بهمین منظور سرعت چرخ رها شده نیز زیاد نبود. و با قسمت راست سپر برخورد کرد. در این تصادف خسارت زیادی به من وارد نشد، اما کل سپر عقب دوباره تعویض شد. برگ سبز پلیس نشانه بی تقصیر بودن و برگ قرمز نشانه مقصر بودن است که من در هر دو حالت، برگ سبز بودم.
در این مدت هر ده هزار کیلومتر توسط سرویس پژو بازدید شده است و در سه نوبت بابت هزینه تعویض قطعات و لوازم مبلغ ۱۳۰۰ درهم پرداخت کرده ام که در این مدت برای سرویس گران نیست.
در نهایت کاملا از انتخاب خودم و این مدل پژو ۳۰۷ راضی هستم و به به تمام هموطنان نیز در صورت قطعی شدن تولید در داخل، پیشنهاد میکنم. در زمان نگارش این مطلب، پژو ۳۰۷ جدید با کمی تغییر وارد بازار امارات شد، که در آینده شما خوانندگان عزیز را از آخرین تغییرات مطلع خواهم کرد.
[External Link Removed for Guests]
چهل هزار کیلومتر رانندگی با پژو ٣٠٧
در اين بخش ميتوانيد در مورد ديگر مباحث خودرو و وسايل نقليه به بحث بپردازيد
مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, Mohsen1001, RAHVAR, شوراي نظارت
بازگشت به “متفرقه وسايل نقليه”
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي