ناسا: ديسكاوري امروز پرتاب مي‌شود

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با نجوم به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
اخراج شده
نمایه کاربر
پست: 859
تاریخ عضویت: جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۵, ۱۱:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: تهران - پونک
سپاس‌های دریافتی: 24 بار
تماس:

ناسا: ديسكاوري امروز پرتاب مي‌شود

پست توسط Nokia N93 »

۱۳ تير ۱۳۸۵

در حالي كه تنها چند ساعت تا زمان اعلام شده براي پرتاب شاتل «ديسكاوري» باقي مانده است و شمارش معكوس براي پرتاب آن همچنان ادامه دارد، نگراني‌ها درباره ايمني اين ماموريت بيشتر و بيشتر مي‌شود.

به گزارش ايسنا، مديران ارشد ناسا در جلسه شب گذشته خود كه دو ساعت به طول انجاميد، به اين نتيجه رسيدند كه نيازي به تعمير ترك ايجاد شده در مخزن خارجي سوخت نيست و شاتل «ديسكاوري» مي‌تواند در ساعت 14 و 38 دقيقه امروز ( 18:37 به وقت جهاني) از مركز فضايي كندي پرتاب شود.

روز گذشته، مهندسان ناسا قطعه‌اي از عايق كف‌آلود مخزن خارجي سوخت را روي سكوي پرتاب پيدا كردند كه مربوط به پوشش محافظ لوله 43سانتي‌متري انتقال اكسيژن مايع بود.

تحقيقات نشان داده است، باراني كه در روز شنبه بر روي مخزن خارجي سوخت باريد، به مفصل متحرك لوله سرايت كرد و در مجاورت سوخت اكسيژن مايع يخ زد. دو بار تزريق و تخليه سوخت اكسيژن و هيدروژن مايع (در روزهاي شنبه و يك‌شنبه) سبب انبساط موضعي و تنش‌هاي حرارتي ناهماهنگ يخ شد و اين عامل به نوبه خود، قطعه مثلثي شكل عايق را سست و در نهايت آن را از بدنه مخزن جدا كرد.

به‌ عقيده بسياري از مهندسان، تنش‌هايي كه در دوبار تزريق و تخليه سوخت بسيار سرد به مخزن ايجاد شده است، بيشتر از تنش‌هاي واردشده در پرتاب شاتل است.

پيش ‌از اين مهندسان ناسا تخمين زده‌ بودند اگر قطعه‌اي از اين بخش جدا شود، حداقل بايد 5/9 گرم وزن داشته باشد تا به شاتل آسيب جدي وارد كند، اما اين قطعه مثلثي شكل 7 سانتي‌متري تنها 2/6 گرم وزن دارد كه نصف آن چيزي است كه بتواند خطر يك ‌درصدي برخورد فاجعه‌بار را ايجاد كند. اگر اين قطعه در حين پرتاب شاتل جدا مي‌شد، تنها مي‌توانست به يكي از سفال‌هاي عايق حرارتي آسيب وارد كند كه آن‌هم در فضا قابل ترميم بود و خطر بزرگي محسوب نمي‌شد.

در جلسه ديشب مديران ارشد ناسا سه موضوع مهم مطرح شده است، آيا حرارت توليد شده در اين ترك غير آيروديناميك براي مخزن سوخت خطرناك نيست و آيا احتمال دارد توده‌هاي ديگري هم از اين عايق جدا شود و آيا قلاب نگاه‌دارنده لوله اكسيژن مايع كه بخشي از عايقش را از دست داده، مي‌تواند آن‌قدر سرد شود كه در طول پرواز در هواي مرطوب فلوريدا، بخار آب را به يخ تبديل كند و دوباره بخشي از عايق جدا شود؟
مديران ناسا به اين نتيجه رسيده‌اند كه هيچيك از اين سه موضوع براي اين پرواز دردسرساز نيست.

در حادثه انفجار شاتل كلمبيا، برخورد يك قطعه عايق 750 گرمي به محدوده دوپايه‌ي بال چپ، پوشش عايق اين بخش را سوراخ كرد. در بازگشت به زمين، پلاسماي داغ از اين روزنه به داخل شاتل راه يافت و شاتل را متلاشي كرد.

اگر شرايط پرواز براي امروز مناسب باشد، اولين بار است كه شاتل در روز استقلال ايالات متحده به فضا پرتاب مي‌شود، از اين رو مهندسان ناسا تمام تلاش خود را به كار گرفته‌اند تا اين پرواز سرنوشت‌ساز شاتل را با موفقيت انجام دهند.
پيش‌بيني وضع هوا نشان مي‌دهد 40 درصد احتمال آب‌وهواي نامناسب وجود دارد كه بهترين پيش‌بيني براي اين هفته است.

ماموران ناسا همچنين سي لاشخور را در تله‌هاي زنده به دام انداخته‌اند تا در زمان پرتاب شاتل، پرنده‌اي در آن نزديكي نباشد.

برخورد يك لاشخور چند ده كيلوگرمي با شاتل، بدترين حادثه‌ا‌ي است كه مي‌تواند براي اين فضاپيماي رفت ‌و برگشت پيش بيايد، حتي بدتر از جداشدن تمام پوشش عايق مخزن سوخت!
تصویر

[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “انجمن نجوم”