سـِپـِستان (نام علمی: Cordia myxa) گیاهی است از تیره گاوزبانان.
درخت سپستان در نواحی جنوبی ایران، بهویژه کرانههای خلیج فارس پراکندگی دارد.
گیاهی است درختی که اندامهای هوایی آن پوشیده از کرک وپرزهای خشن میباشد. برگهای آن متناوب و بدون گوشوارک بوده بیکرک، بیضوی منتهی به دمبرگ بلند، گلها دوجنسی پنجپر متشکل از ۲ برچه پیوسته با گلی قیفی مجتمع بصورت گرزن فاصلهدار است. میوه آن شفت است و میانبر چسبنده دارد. میوه شفت آن به بزرگی یک گیلاس است.
میوه این گیاه به اندازه آلوی کوچکی است و در درون آن شیرهای لزج و بیمزهاست که کاربرد دارویی دارد و علیه سرفه سودمند است. در پزشکی سنتی از سپستان به عنوان ملین، خلطآور و نرمکننده (به ویژه در برطرف کردن گرفتگی صدا) استفاده میکردهاند.
سپستان همچنین باعث کاهش فشار خون شده و از موسیلاژ آن در صنایع قرصسازی استفاده میشود.
گونههای لیتوسپرموم آن، فعالیت هورمونی داشته و همچنین دارای ((لیتوسپرمین) میباشند که برای رنگ کردن مواد غذایی از آنها استفاده میکنند
گیاه دارویی سپستان
مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

- سپاسهای ارسالی: 6415 بار
- سپاسهای دریافتی: 11867 بار
گیاه دارویی سپستان
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم
شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار
زیبنده یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید.
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم
شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار
زیبنده یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید.

-
- محل اقامت: شیراز
- سپاسهای ارسالی: 22364 بار
- سپاسهای دریافتی: 5559 بار
Re: گیاه دارویی سپستان
هر کسی سپیتان رو نمیشناسه ! ما یک درخت سپستان در کنار خونمون تو استان بوشهر داریم یک مرتبه گفتم سوغاتی برای دوستام بیارم طرف فکر کرده بود آشغاله و ریخته بودش دور بهش گفتم مرد مومن لاقل می خواستیش نمی ریختیش دور برش می گردوندی به خودم سر و دست براش میشکونند تو بوشهر و اطرافش یا لاقل بهم نمی گفتی که ریختیش دور
کلا تو شهرهای دیگه 2 یا سه تا میوه دیگه هم هست که نمی شناسند در حالی که چقدر خوشمزه و پر خاصیت هستند
1- لوز
2- کنار
3- جمبو
انبه هم تا 10 سال پیش نمی شناختند مردم ولی ما تو بوشهر استفاده می کردیم ولی الان بیشتر می شناسندش
هنوز از این 3 موردی که گفتم خیلی ها تو خود بوشهر هم اولی و سومی رو نمی شناسند
کلا تو شهرهای دیگه 2 یا سه تا میوه دیگه هم هست که نمی شناسند در حالی که چقدر خوشمزه و پر خاصیت هستند
1- لوز
2- کنار
3- جمبو
انبه هم تا 10 سال پیش نمی شناختند مردم ولی ما تو بوشهر استفاده می کردیم ولی الان بیشتر می شناسندش
هنوز از این 3 موردی که گفتم خیلی ها تو خود بوشهر هم اولی و سومی رو نمی شناسند
پروانه نیستم که به یک شعله جان دهم / شمعم که سوزم و دودی نیاورم
گــــــــــــــــاهی تــــــــــــــاوان شیــــــــــر بودن قـــفس اســـت ...
امــــــــا شـــــغال هــــا در شـــــهــــر آزاد مـــــیگـــــــردنــــــــــد ... !
به زودی تعمیرکار لب تاپ می شم
گــــــــــــــــاهی تــــــــــــــاوان شیــــــــــر بودن قـــفس اســـت ...
امــــــــا شـــــغال هــــا در شـــــهــــر آزاد مـــــیگـــــــردنــــــــــد ... !
به زودی تعمیرکار لب تاپ می شم