چرا ارتش موشکهای استراتژیک در اختیار نداره؟
مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

-
- سپاسهای ارسالی: 4 بار
- سپاسهای دریافتی: 163 بار
چرا ارتش موشکهای استراتژیک در اختیار نداره؟
چرا در ایران فقط سپاه موشکهایی مثل شهاب 123 یا قدر را در اختیار داره ولی ارتش با آنکه امکانات بیشتری داره ولی این نوع موشک ها را نداره یا (بهش نمیدن.؟؟؟؟؟)

- محل اقامت: تهران
- سپاسهای ارسالی: 15611 بار
- سپاسهای دریافتی: 6443 بار
- تماس:
Re: چرا ارتش موشکهای استراتژیک در اختیار نداره؟
سلام
دوست عزیز دفاع از کشور بین هر دو نیروی ارتش و سپاه تقسیم شده!
برای مثال قدرت نیروی زمینی سپاه بسیار بیشتر از ارتشه.ولی قدرت نیروی هوایی ارتش قابل قیاس نیست با سپاه.تا اونجایی که من میدونم سپاه فقط 4-5 تا سوخو 24 داره و والسلام!
کلا ارتش و سپاه فرقی نداره.جفتشون همون ارتشه
برای مثال قدرت نیروی زمینی سپاه بسیار بیشتر از ارتشه.ولی قدرت نیروی هوایی ارتش قابل قیاس نیست با سپاه.تا اونجایی که من میدونم سپاه فقط 4-5 تا سوخو 24 داره و والسلام!

- سپاسهای ارسالی: 1980 بار
- سپاسهای دریافتی: 6841 بار
- تماس:
دوست گرامی اشکان عزیز سلام
سوخو-24 ها متعلق به نیروی هوایی ارتش به تعداد 24 یا 23 فروند و در شیراز مستقر هستند.
پرنده های نیروی هوایی سپاه،سوخو-25 به تعداد 25 فروند احتمالا به همراه سسنا و پرنده های اموزشی فجر و ...
با تشکر
سوخو-24 ها متعلق به نیروی هوایی ارتش به تعداد 24 یا 23 فروند و در شیراز مستقر هستند.
پرنده های نیروی هوایی سپاه،سوخو-25 به تعداد 25 فروند احتمالا به همراه سسنا و پرنده های اموزشی فجر و ...
با تشکر
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"

- تماس:
Mr.Amirhessam نوشته شده:دوست گرامی اشکان عزیز سلام![]()
با تشکر
سلام دوست خوبم
ممنونم از این که گفتید.قبلا یه جا خونده بودم 4-5 تا.
ولی الان مطمئن شدم که سوخو 24 و 25 رو اشتباه کردم.
باز هم ممنونم امیر حسام عزیز

-
- سپاسهای ارسالی: 5 بار
- سپاسهای دریافتی: 47 بار
ASHKAN95 نوشته شده:سلام
با سلام
رو چه حسابي شما ميگيد قدرت نيروي زميني سپاه بيشتر از ارتشه؟؟؟؟؟؟؟
در ضمن ارتش هم موشك قدر رو داره كه بردش مثل بيشتر موشكهاي كلاس شهاب3 بين 1800 تا 2000 كيلومتره

- سپاسهای ارسالی: 687 بار
- سپاسهای دریافتی: 2866 بار
plci نوشته شده:ASHKAN95 نوشته شده:سلام
با سلام
رو چه حسابي شما ميگيد قدرت نيروي زميني سپاه بيشتر از ارتشه؟؟؟؟؟؟؟
در ضمن ارتش هم موشك قدر رو داره كه بردش مثل بيشتر موشكهاي كلاس شهاب3 بين 1800 تا 2000 كيلومتره
دوست عزیز این تقسیم وظایفیه که انجام شده ، سپاه عمدتا روی قدرت زمینی و موشکی و ارتش هم عمدتا روی نیروی دریایی و هوایی تمرکز داره ، یک نگاهی به تجهیزات هم بندازید متوجه میشید : با وجود ادغام پدافند ارتش و سپاه تحت قرارگاه پدافند خاتم الانبیا ، تقریبا بیشتر تجهیزات جدید پدافند هوایی مثل تور ام 1 ، سامانه S-300 و .... در اختیار سپاه پاسداران است . توان موشکی بالستیک و تانکهای T-72 به عنوان ستون فقرات زرهی در اختیار سپاه پاسداران هستند که مسلما توان زرهی بیشتری نسبت به چیفتنهای ارتش (البته اگر هنوز به سپاه داده نشده باشند) دارن ...
دعا نکنید زندگی آسانی داشته باشید ، دعا کنید انسانهایی قوی باشید.
جان.اف.کندی
جان.اف.کندی

- تماس:
توضیحات لازم توسط Cheka عزیز داده شد.ببخشید که خودم دیر مراجعه کردم.سایت رو نمیتونستم باز کنم.
(آقا کامران لطف کردید
)
(آقا کامران لطف کردید
)
- سپاسهای ارسالی: 5879 بار
- سپاسهای دریافتی: 12411 بار
- تماس:
ارتش دارای آموزش و نظم بالاتری است، در عین حال از نظر تجهیزات به مراتب از سپاه عقب تر است. علت این امر کاملاً روشن است.
ارتش ایران از ابتدای تاسیسش هرگز برنامه ای برای تولیدات داخلی نداشته و با تکیه بر خریدهای خارجی بوده که شکل گرفته است. در این سازمان گسترده که شاید کاملترین قوانین و آیین نامه ها در آن وجود دارد جایی برای تولیدات در نظر گرفته نشده بود تا چند سال پیش. اما هنوز هم درصد کوچکی از ارتش مشغول طراحی و پژوهش در این مورد هستند و بیشتر در حال مرور همان آموزه های کهن خود هستند و حسرت این را میخورند که چرا نمیتوانند F چند را از آمریکا بخرند که قدرت هوایی برتر باشند.
اما سپاه از همان روزهای اول به علت ساختارش در کنار رزم و شاید فرای حرکت رزمی در حال سازندگی و پژوهش در این زمینه بوده است. به همین دلیل امروزه سپاه از نظر مالی به مراتب بیشتر از ارتش مورد حمایت است. چرا که در سپاه تولیدات چشمگیری شده در زمینه خودکفایی حتی با چشم پوشی از قلو های تبلیغاتی جمهوری اسلامی، باز هم سپاه پاسداران لیاقت تشویق شدن به خاطر فعالیتش در این حوزه را دارد.
اما شما در ارتش یک پیشنهاد ساده را نمی توانید بیان کنید به علت اشکال در بطن ساختارش که بازمانده از همان زمان شاه است. نمونه ساده اون اجرایی شدن پروژه ققنوس آن هم پس از 20 از گذشت انقلاب در تیپ 55 هوابرد است که طبق گفته یکی از فرماندهان اسبق تیپ " من که امیر این ارتش هستم با کلی مشکل روبرو شدم برای شروع این پروژه ".
اما در حوزه قدرت نیروی زمینی، با وجود آموزش بالاتر سربازان ارتش، اگر جنگ زمینی باشد، قطعا ارتش از سپاه قدرتمند تر ظاهر خواهد شد، حتی با همین تجهیزات کهنه، اما مسئله این است که امروزه به ندرت آن گونه جنگ های تن به تن و زمینی اتفاق خواهد افتاد خصوصا با وجود طرفین محتمل جنگ ما که مجهزترین سامانه ها را در اختیار دارند.
اما همانطور که میدانید ارتش آمریکا هم هنوز از RPG، SPG و خ ا ها استفاده میکند، این نشان میدهد هر چند تجهیزات مدرن روی کار آمده اما همچنان نباید از رزم نزدیک غافل شد.
یک نکته هم تجربه شخصی من هست، ارتش ما همانقدر که امروز به ظاهر بی انضباط و به قول خودمانی شل به نظر میرسد، به علت همان ساختارش، میتواند به سرعت پیچ را سفت کند و نظم غیر قابل تصوری را در یگان هایش به نمایش بگذارد. این تجربه ای است که پس از شرکت در چند رزمایش و آزمایش و برخی مراسم ها مثل رژه ها به دست آوردم.
امام خمینی هم اشاره کرده بودند که ارتش چیزی دارد که اگر از دست برود در این مملکت دیگر هیچ ارگانی نمی تواند آن را به دست آورد و آن همین نظم و انضباطش است!
اگر همه چیز جدی شود، قطعا رتبه ارتش ایران در بین ارتش های جهان رتبه خوبی خواهد بود، اما متاسفانه ما ایرانی ها عادت داریم دیر همه چیز را جدی بگیریم ... به قول فوتبالی ها باید گل اول را بخوریم تا موتورمون روشن شود، که به یمن حفاظت اطلاعات این مشکل تا حدودی رفع شده و ارتش همواره در مقاطع بحرانی به سرعت ساختار منظمش را بازسازی میکند. این هم تجربه خدمتی من در لب مرز هست که کوچکترین تحرکات مرزی موجب میشد ما ساعت 2 نیمه شب وضعیت کامل آماده اعزام به منطقه باشیم.
ارتش ایران از ابتدای تاسیسش هرگز برنامه ای برای تولیدات داخلی نداشته و با تکیه بر خریدهای خارجی بوده که شکل گرفته است. در این سازمان گسترده که شاید کاملترین قوانین و آیین نامه ها در آن وجود دارد جایی برای تولیدات در نظر گرفته نشده بود تا چند سال پیش. اما هنوز هم درصد کوچکی از ارتش مشغول طراحی و پژوهش در این مورد هستند و بیشتر در حال مرور همان آموزه های کهن خود هستند و حسرت این را میخورند که چرا نمیتوانند F چند را از آمریکا بخرند که قدرت هوایی برتر باشند.
اما سپاه از همان روزهای اول به علت ساختارش در کنار رزم و شاید فرای حرکت رزمی در حال سازندگی و پژوهش در این زمینه بوده است. به همین دلیل امروزه سپاه از نظر مالی به مراتب بیشتر از ارتش مورد حمایت است. چرا که در سپاه تولیدات چشمگیری شده در زمینه خودکفایی حتی با چشم پوشی از قلو های تبلیغاتی جمهوری اسلامی، باز هم سپاه پاسداران لیاقت تشویق شدن به خاطر فعالیتش در این حوزه را دارد.
اما شما در ارتش یک پیشنهاد ساده را نمی توانید بیان کنید به علت اشکال در بطن ساختارش که بازمانده از همان زمان شاه است. نمونه ساده اون اجرایی شدن پروژه ققنوس آن هم پس از 20 از گذشت انقلاب در تیپ 55 هوابرد است که طبق گفته یکی از فرماندهان اسبق تیپ " من که امیر این ارتش هستم با کلی مشکل روبرو شدم برای شروع این پروژه ".
اما در حوزه قدرت نیروی زمینی، با وجود آموزش بالاتر سربازان ارتش، اگر جنگ زمینی باشد، قطعا ارتش از سپاه قدرتمند تر ظاهر خواهد شد، حتی با همین تجهیزات کهنه، اما مسئله این است که امروزه به ندرت آن گونه جنگ های تن به تن و زمینی اتفاق خواهد افتاد خصوصا با وجود طرفین محتمل جنگ ما که مجهزترین سامانه ها را در اختیار دارند.
اما همانطور که میدانید ارتش آمریکا هم هنوز از RPG، SPG و خ ا ها استفاده میکند، این نشان میدهد هر چند تجهیزات مدرن روی کار آمده اما همچنان نباید از رزم نزدیک غافل شد.
یک نکته هم تجربه شخصی من هست، ارتش ما همانقدر که امروز به ظاهر بی انضباط و به قول خودمانی شل به نظر میرسد، به علت همان ساختارش، میتواند به سرعت پیچ را سفت کند و نظم غیر قابل تصوری را در یگان هایش به نمایش بگذارد. این تجربه ای است که پس از شرکت در چند رزمایش و آزمایش و برخی مراسم ها مثل رژه ها به دست آوردم.
امام خمینی هم اشاره کرده بودند که ارتش چیزی دارد که اگر از دست برود در این مملکت دیگر هیچ ارگانی نمی تواند آن را به دست آورد و آن همین نظم و انضباطش است!
اگر همه چیز جدی شود، قطعا رتبه ارتش ایران در بین ارتش های جهان رتبه خوبی خواهد بود، اما متاسفانه ما ایرانی ها عادت داریم دیر همه چیز را جدی بگیریم ... به قول فوتبالی ها باید گل اول را بخوریم تا موتورمون روشن شود، که به یمن حفاظت اطلاعات این مشکل تا حدودی رفع شده و ارتش همواره در مقاطع بحرانی به سرعت ساختار منظمش را بازسازی میکند. این هم تجربه خدمتی من در لب مرز هست که کوچکترین تحرکات مرزی موجب میشد ما ساعت 2 نیمه شب وضعیت کامل آماده اعزام به منطقه باشیم.
Personal Site: [External Link Removed for Guests]

-
- سپاسهای ارسالی: 5 بار
- سپاسهای دریافتی: 47 بار
تا جايي كه من اطلاع دارم ( خاطرات ارتشبد حسن طوفانيان ) ارتش براي توليد طرح گام به گامي رو پيش گرفته بود از ادوات سبك شروع ميشد تا برسه به سنگين براي مثال ساخت ژ-3 كه در اواخر حكومت پهلوي به صدهزار قبضه در سال رسيده بود وهمه چيز روي برنامه بوده مونتاژ اف16 و توليد قطعات اون در داخل و توليد موشك زمين به زمين با همكاري اسراييل و ... كه بعد از انقلاب همش كنسل شد
اگه الانم توان اورهال جنگنده ها و ساير ادوات هست بيسش مال اون زمانه
( در ابتداي تاسيس ارتش به صورت امروزي يعني زمان رضاخان طبق گفته آقاي طوفانيان كه اون زمان خلبان بوده ايران هواپيماي آلماني تايگرموس و اگه اشتبا نكنم يه هواپيماي انگليسي رو مونتاژ ميكرده كه فقط موتور رو وارد ميكردن بنابراين توليد از همون ابتداي ارتش مد نظر بوده )
كيفيت آموزش در ارتش و سپاه يكيه (به استثناي نيروهاي بسيج سپاه ) فقط توي ارتش ظاهرا همه چيز طبق ضوابط پيش ميره ولي سپاه تنها چيزي كه توش نيست همين ضوابطه مشكل ديگه و بزرگترين مشكل در نفرات سپاه نيروهايي هستند كه از طريق بسيج آموزش ميبينند (گردان عاشورا ) كه ميشه گفت علت شلختگي نيروهاي سپاه همينه (دژبان سپاه بودم زمان خدمت ) چون كيفيت آموزش بسيار پايينه يعني يه چيزي اونور پايين حتي درست توجيه نميشن كه به صورت يك نظامي برخورد كنن مثلا ظاهر نظامي داشته باشن ( وضعيت كامل ) نيروي هم كه بي نظم باشه نميشه ازش انتظار زيادي داشت (تيپ مستقل 57 ابوالفضل لرستان كه از سال 85 تا الان توي منطقه كامياران كرمانشاه براي مقابله با پژاك مستقره و لشگر 22 بيت المقدس كردستان ميشه گفت يه جورايي استثنا هستند به لحاظ نظم و كارايي نيروها)
در رابطه با تقسيم بندي هايي كه دوستمون گفتن يه ايراد وجود داره اونم اينه كه تقسيم كار بين سپاه و ارتش به اين صورته كه ارتش تاكتيك رزميش جنگ كلاسيك هست و تانكهاي ذوالفقار مختص نيروي زميني ارتش ساخته ميشه به عكس سپاه تاكتيكش جنگ نامتقارن هست و اسرار زيادي بر استفاده از تجهيزات زرهي نداره.
اگه الانم توان اورهال جنگنده ها و ساير ادوات هست بيسش مال اون زمانه
( در ابتداي تاسيس ارتش به صورت امروزي يعني زمان رضاخان طبق گفته آقاي طوفانيان كه اون زمان خلبان بوده ايران هواپيماي آلماني تايگرموس و اگه اشتبا نكنم يه هواپيماي انگليسي رو مونتاژ ميكرده كه فقط موتور رو وارد ميكردن بنابراين توليد از همون ابتداي ارتش مد نظر بوده )
كيفيت آموزش در ارتش و سپاه يكيه (به استثناي نيروهاي بسيج سپاه ) فقط توي ارتش ظاهرا همه چيز طبق ضوابط پيش ميره ولي سپاه تنها چيزي كه توش نيست همين ضوابطه مشكل ديگه و بزرگترين مشكل در نفرات سپاه نيروهايي هستند كه از طريق بسيج آموزش ميبينند (گردان عاشورا ) كه ميشه گفت علت شلختگي نيروهاي سپاه همينه (دژبان سپاه بودم زمان خدمت ) چون كيفيت آموزش بسيار پايينه يعني يه چيزي اونور پايين حتي درست توجيه نميشن كه به صورت يك نظامي برخورد كنن مثلا ظاهر نظامي داشته باشن ( وضعيت كامل ) نيروي هم كه بي نظم باشه نميشه ازش انتظار زيادي داشت (تيپ مستقل 57 ابوالفضل لرستان كه از سال 85 تا الان توي منطقه كامياران كرمانشاه براي مقابله با پژاك مستقره و لشگر 22 بيت المقدس كردستان ميشه گفت يه جورايي استثنا هستند به لحاظ نظم و كارايي نيروها)
در رابطه با تقسيم بندي هايي كه دوستمون گفتن يه ايراد وجود داره اونم اينه كه تقسيم كار بين سپاه و ارتش به اين صورته كه ارتش تاكتيك رزميش جنگ كلاسيك هست و تانكهاي ذوالفقار مختص نيروي زميني ارتش ساخته ميشه به عكس سپاه تاكتيكش جنگ نامتقارن هست و اسرار زيادي بر استفاده از تجهيزات زرهي نداره.

- محل اقامت: جمهوری اسلامی ایران
- سپاسهای ارسالی: 4180 بار
- سپاسهای دریافتی: 22794 بار
- تماس:
plci نوشته شده: تقسيم كار بين سپاه و ارتش به اين صورته كه ارتش تاكتيك رزميش جنگ كلاسيك هست و تانكهاي ذوالفقار مختص نيروي زميني ارتش ساخته ميشه به عكس سپاه تاكتيكش جنگ نامتقارن هست و اسرار زيادي بر استفاده از تجهيزات زرهي نداره.
نمونه آن هم نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه است .
درحالی که سپاه بر اساس آموزه های جنگ نامتقارن و دفاع بیشتر در خلیج فارس و تنگه هرمز به سمت ساخت قایقهای پرسرعت رفته است ، ارتش بیشتر بر اساس همان آرایش کلاسیک به سمت ساخت ناوهای بزرگ و مجهز تر مانند کلاس سینا و کلاس موج رفته است .
البته این دو شیوه متفاوت در ایران مکمل هم قرار گرفته اند که یکی از نقاط قوت نیروی های مسلح جمهوری اسلامی ایران است .
پرونده فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران تسلیحات ضد زره ایران
ناوچه های موشک انداز "کلاس کمان / سینا" پهپادهای ایرانی
ناوشکن های "کلاس موج" بالگردهای خانواده شاهد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
ناوشکن عملیاتی-آموزشی "کلاس لقمان"
ناو خارک
رادارهای ایرانی؛ سربازان همیشه بیدار آسمان
موشك پدافند هوايي "صياد 2"
توان پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران
موشک های بالستیک و شبه بالستیک ساخت جمهوری اسلامی ایران

-
- سپاسهای ارسالی: 4044 بار
- سپاسهای دریافتی: 1081 بار
MiimA نوشته شده:ارتش دارای آموزش و نظم بالاتری است، در عین حال از نظر تجهیزات به مراتب از سپاه عقب تر است. علت این امر کاملاً روشن است.
دورست عزیز ضمن رعایت کامل احترام شما گاهی از پاسخهایی که می دهید تعحب می کنم ،
کی گفته ارتش فقط بر خرید تکیه داشته
البته دوستی که بحث مونتاژ اف-16 را مطرح کردند اندکی دچار بی دقتی شدند.
چون قرار بود اف-16 ها در هسا تولید شوند که البته هسا جزو ارتش نیست
اتفاقا تا جایی که می دانم همه از این می نالند(امیر رستمی در یکی از شماره های صنایع هوایی به این مطلب اشاره کردند) که چرا ارتش به ساخت هواپیما دست زده (مثل هواپیمای (تذرو) که تبدیل به یک طرح شکست خورده شد و همچنین تبدیل اف-5 به صاعقه که آن هم از برخی لحاظ طرح چندان موفقیت آمیزی نشد )
علت حمایت مالی بیشتر از سپاه نسبت به ارتش را هم باید در چیزهای دیگری جست.
در حقیقت سپاه هم خودش چیزی تولید نمی کند
اگر به دستاوردهای مهم سپاه اشاره کنیم مثل موشکهای زمین به زمین یا هلیکوپترهای شاهد همگی در زیر مجموعه های وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح ساخته شده اند
اما شما در ارتش یک پیشنهاد ساده را نمی توانید بیان کنید
موشکهای ستار،موشک زوبین ، بمب قاصد ،بمب قدر ، نصبC-801 و C-802 و KH-58(احتمالا) روی F-4E، پروژه آذرخش(ارتقای اف-5)،صاعقه، تذرو و ...
حرف شما را نقض می کنند.
البته ممکنه بعضی از این پروژه ها سمبلکاری یا برای تبلیغات باشند

- سپاسهای ارسالی: 5879 بار
- سپاسهای دریافتی: 12411 بار
- تماس:
,
بنده چون پیش از خدمت ارتباط نزدیک با واحد نخبه یابی سپاه داشتم، به خوبی در زمینه حجم تولیدات و هسته تولیدات نظامی کشور مطلع هستم. دوست من حتی یک چرخ حمل ساده مورد استفاده در ارتش ما یا محصول سپاه است یا از همان بازمانده های وارداتی! چه برسد به خودروها و جنگ افزارها !
در مورد برخی تولیدات یا منتاژها، شما درست میگویید، اما همانطور که بنده اشاره کردم ارتش به علت نداشتن ساختار مناسب جهت تولید همیشه در این عرصه هر قدمی برداشته چندان موثر نبوه به جز چند مورد خاص. در باقی موارد اکثرا اگر به اسم ارتش هم تولیدی شده دست متخصصینی که در خدمت سپاه بوده اند در پشت پرده در کار بوده است.
بنده به نسبت اطلاعات خودم نظر میدهم و صد البته من از همه چیز مطلع نیستم.
بنده چون پیش از خدمت ارتباط نزدیک با واحد نخبه یابی سپاه داشتم، به خوبی در زمینه حجم تولیدات و هسته تولیدات نظامی کشور مطلع هستم. دوست من حتی یک چرخ حمل ساده مورد استفاده در ارتش ما یا محصول سپاه است یا از همان بازمانده های وارداتی! چه برسد به خودروها و جنگ افزارها !
در مورد برخی تولیدات یا منتاژها، شما درست میگویید، اما همانطور که بنده اشاره کردم ارتش به علت نداشتن ساختار مناسب جهت تولید همیشه در این عرصه هر قدمی برداشته چندان موثر نبوه به جز چند مورد خاص. در باقی موارد اکثرا اگر به اسم ارتش هم تولیدی شده دست متخصصینی که در خدمت سپاه بوده اند در پشت پرده در کار بوده است.
بنده به نسبت اطلاعات خودم نظر میدهم و صد البته من از همه چیز مطلع نیستم.
Personal Site: [External Link Removed for Guests]