چند سوال مهم درباره اصالت وجود هخامنشیان

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 21 بار
سپاس‌های دریافتی: 32 بار

چند سوال مهم درباره اصالت وجود هخامنشیان

پست توسط milatave »

سلام... نزدیک به 5 یا 6 سال پیش بود که ادعای علاقه به سلسله هخامنشیان مد شده بود. رسانه ها هم کم نگزاشتن... منم خب علاقه پیدا کردم...... اما چن وقتیه ( حدودا 1.5 سال) بعضی چیزها واسم عجیبه.... مثله سخن گفتن تمام شبکه های خارجی فارسی از ایران باستان قبل از اسلام..... ادعای پیروی و دوستداری از هخامنشین از قشر خاصی از جامعه.... اینکه چرا 90% کسایی که دم از ایران باستان میزنن از اسلام بد میگن.... و اینکه چرا این همه اختراعات و تولید علم در دوره اسلامی رو نادیده میگیرن... وروز به روز داره بر متن کتیبه های هخامنشیان اضافه میشه و سوالای دیگه......

اما پرسش اساسی من درباره ی اصالت وجود سلسله ای به نام هخامنشیانه که خواستم مطرح کنم......از بعضی ها که ادعای تاریخ دانی میکردن پرسیدم اما تعصبی برخورد کردن. همشون....... واسه همین از دوستان تاریخ دان میخام به سوالام جواب بدن جواب کسی که فقط ادعا داره به دردم نمیخوره.......

1. چرا منبعه تاریخ هخامنشیان فقط کتب عهد عتیق و تاریخ تمد ویل دورانته؟ و هر کتاب تاریخی زیر شاخه ای از این کتاب هاست؟ مثه کتاب مشیرالدوله

2. چرا در هیج کجای کتب ایرانی از جمله حافظ و فردوسی و سعدی حتی اسمه هخامنشیان نیست؟ و تاریخ ورود تاریخ هخامنشیان به ایران اواخر دوره ی قاجاره.

3. کتابهای اشعار ایرانی از فردی به نام جمشید یاد میکنند که تخت جمشید برای اون بوده... و تو شاهنامه ذکر شده که ستون ها یا دیوار ها(دقیق یادم نیست کدوم) تخت جمشید رو دیوان حمل کردن..... مثله اهرام ثلاثه که برخی همین ادعا رو در مورد اهرام دارن. ونمیدونم چرا عده ای میخان به جای تخت جمشید بگن تخت پارسه ( این ه تانیث چیه این وسط؟) .....در مورد علامت زرتشت هم باید بگم اون علامت عین علامت یکی از اله های مصره که لوحش تو اهرام ثلاثه حدودا صدسال پیش کشف شده..... و علامت زرتشت هم( البته جایی ندیدم نوشته باشه اون علامت واسه زرتشته - معمولا به علامت هخامنشیان نسبت میدن اون نماد رو)....

4. اسم های هخامنشین از نظر من نمیخوره که ایرانی باشه..... کیروس(یونانی) , داریوس(یونانی) , آتوسا ( اله یونانی) , باگاپایوس , اوستانوس , سغدیانوس , آمستریس , آرسام و....البته اسم هایی هم هست مثله کمبوجیه اردشیر خشایار. چرا این اسمها تو کتابهای تاریخی قدیمی ایرانی و دیوان شاعران نیست؟

5. تو شاهنامه فردوسی از دوره پیشدادیان و کیانیان و پارتیان و ساسانیان سخن گفته که زمان دوره کیانیان همون زمان دوره هخامنشیانه و اسمه کیانیان مانند اینها بوده: کی خسرو کی کاووس کی آرش و..... و این اسم ها تو بیشتر کتب ایرانی به کثرت یاد شده.... اما تو شاهنامه اثری از هخامنشیان نیست. تو نت گشتم بعضی ها معادل سازی کردن اسم هارو... اما منطقی به نظر نمیاد......

6. تو وندیداد خونده بودم که آدم اهریمنی و آدم های بد رو ببرین تو بیابون دفن کنین.... قبر کوروش هم تو بیابونه....... با چن نفر بحث کردم ...چنتا لینک بهم دادن که ادعا شده بود اون قبر کوروش نیست و اون قبر واسه یکی دیگست که اسم عربی هم داشت که الان یادم نمیاد...و قبر کوروش تو بابله.......

7. این سوال برای من خیلی مهمه........ تمام ارجعیت و سندیت تاریخ هخامنشیان بر میگرده به کتاب عهد عتیق و تو این کتاب در مورد زنبارگی داریوش و خشایار شاه و در مورد عید پوریم که 75 هزار نفر در زمان خشایار شاه توسط یهودیان و با امضای خشایار شاه کشته شدن یاد شده..... میگن اینا دروغه و واقعیت نداره ..... اگه واقعیت نداره پس از کجا معلوم کل عهد عتیق واقعیت داشته باشه؟ پس از کجا معلوم کل تاریخ هخامنشیان واقعیا داشته باشه؟

لطفا کمک کنین ....... قبل از اینجا با خیلی از مدعیان تاریخ دان چت کردم اما بدیهی ترین اخبار تاریخ رو هم نمیدونستن و فقط ادعا داشتن و خیلی تعصبی برخورد میکردن...
Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 21 بار
سپاس‌های دریافتی: 32 بار

Re: چند سوال مهم درباره اصالت وجود هخامنشیان

پست توسط milatave »

در مورد سوال 6 ) در مورد قبر کوروش ببخشید یه خورده قضیه رو بد و غلط توضیح دادم....اون اسم که من یادم نمیومد ام نبی بود......قضیه اینه که منظور از دیوانه در قدیم آدم بد و خبیث نبود و کسی بود که با دیو و جن ارتباط داشت (البته به نقل از رفیق ما)..........مردم روستای اون منطقه اعتقاد دارن از اول اون قبر واسه مادر حضرت سلیمان بوده.....و با دیو ها ارتباط داشته و از دیوها کار میکشیده.........
Rookie Poster
Rookie Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 162 بار
سپاس‌های دریافتی: 173 بار

پست توسط قاسم فرهاد »

سلام با تشكر!
چيز زيادي در مورد هخامنشيان نمي دونم و راستش خيلي هم اطلاعات دقيق و مستندي وجود نداره! فقط حضرت امام خامنه اي چندي پيش در مورد اظهار علاقه به ايران خطاب به دولت مردان فرمودند اگر مي خواهيد به قضيه بپردازيد از ايران بعد از اسلام سخن بگوئيد و به آن بپردازيد چرا كه مستندتر است و دانشمندان مسلمان ايراني در چند قرن اخير بسيار زياد هستند( قريب مضمون) و شايسته است اين دانشمندان كه پدر علم شيمي نجوم رياضيات طب و پزشكي فلسفه و ... بودند و ايراني و مسلمان بودند به اينها بپردازيم و آن ها را معرفي كنيم!
[COLOR=#4f6128][COLOR=#1f497d]تصویر   حضرت پيغمبر اكرم (ص ):

[COLOR=#4f6128]ادب نيكو زيور خرد  است.[COLOR=#4f6128][COLOR=#1f497d]  [i
[   
Senior Poster
Senior Poster
سپاس‌های ارسالی: 326 بار
سپاس‌های دریافتی: 1085 بار

پست توسط HITMAN_KU »

شما اولا بهتره نقد سورنا گیلای بر ناصر پورپیرار را بخوانید.
دوما در جواب به شماره 4 باید بگم که در اون زبان فارسی مثل یونانی از شاخهای هندی اروپایی بوده و در اون زمان نزدیکی زیادی بین این 2 زبان بوده ابته نامهایی که فرمودید فارسیند.
سوما در جواب له شماره 6 باید عرض کنم که در گذشته دو بیابانهای استان فارس دشت بوده و به مرور به این کویر تبدیل شده

چهارما اگه بخواهید میتونید تو خیل پایان نامه های دکتری در مورد هخامنشیان بخوانید تا بفهمید هم اش از کتب عهد عتیق نبوده!!!
Major II
Major II
نمایه کاربر
محل اقامت: کهکشان راه شیری پلاک 12
سپاس‌های ارسالی: 650 بار
سپاس‌های دریافتی: 1785 بار
تماس:

پست توسط kalafe2006 »

میشه بفرمایید اگر کشوری سه بار بصورت کامل تاراج بشه ( 1- اسکندر گجستک 2- حمله اعراب 3- حمله مغول ها ) و در هر سه بار مهمترین چیزی رو که از بین می برن کتاب ها و کتابخانه های اونجا باشه دیگه میشه چیزی از خودمون پیدا کنیم که به اون استناد کنیم ؟
کتابهای عهد عتیق و عهد جدید سراسر دروغ هستند . اگر یکی از اونها رو بخونید میبینید که به حضرت ابراهیم و موسی و سایر پیامبران الهی هم نسبت شهوت رانی و شراب خواری و مستی داده شده .
اقتدار و پیشرفتی رو که قبل از اسلام داشتیم بعد از اسلام بدست نیاوردیم کسی هم نمی تونه اون رو انکار کنه . اگر کمی در مورد معماری تخت جمشید و تیسفون و پیشرفت پزشکی یافته شده در شهر سوخته و تمدن جیرفت تحقیق کنید راحت تر می تونید قضاوت کنید .
بعد از اسلام هم پیشرفت داشتیم ولی اگر در مورد زندگی دانشمندان بعد از اسلام تحقیق کنید متوجه خواهید شد که همه این پیشرفتها بصورت زنجیر وار به گذشته ربط داره . دانشمندان بعد از اسلام به تنهایی و یک شبه به این همه پیشرفت نرسیدند .
البته کتاب خدمات متقابل ایران و اسلام از دکتر مطهری هم منبع خوبی هست که نشون میده ایران پیش از اسلام به چه زیبایی خودش رو در کنار اسلام و در خدمت اون قرار میده .
در مورد قبر کورش این رو بدونید که در اون زمان اینجا دشت نبوده بلکه یک باغ بزرگ بوده و هنوز آثار اون موجوده .
همه میدونن که کورش بزرگ در کنار رود جیحون کشته شد ولی قبر اون در پاسارگاده . در اون زمان با کدام امکانات پزشکی تونستن جسد رو سالم برسونن به اینجا و بعد دفن کنن ؟ ( یک دلیل کوچک مبنی بر پیشرفت پزشکی در اون زمان )
آدمهای بزرگ، کسانیکه خود بسیارند، نیازی به هموطن ندارند.
کسانیکه خود آزادند از زندان به ستوه نمی‌آیند.

آدمهای حقیرند که به ازدحام محتاجند.

دکتر علی شریعتی
Major I
Major I
نمایه کاربر
محل اقامت: ایران، از خلیج همیشه فارس تا دریای خزر
سپاس‌های ارسالی: 3381 بار
سپاس‌های دریافتی: 1794 بار

پست توسط hermes_PERSIAN »

در مورد قبر کورش کبیر باید بگویم اگرچه امروز بیابان است ولی روزگاری محل یکی از بزرگترین و قشنگترین کاخهای دنیا بوده است، پردیس یا پارادایز (بهشت به زبان انگلیسی) از همین نام آمده است.
در مورد منابع، من با دوست عزیزمان موافقم. ایران در محل عبور و لشگرکشی اقوام مختلف بوده است. به نظر شما پس از حمله اسکندر گجستک، تازیان، مغول و تاتار چه کتابی باید سالم باقی بماند؟ البته خوشبختانه بسیاری از سنگ نگاره ها باقی هستند و می توان از آنها بهره برد.
همچنین در ادبیات کشورهای دور و نزدیک به دفعات از شاهان هخامنشی نام برده شده است.
نامهای شاهان هم باید بگویم که این نامها ابتدا ایرانی بوده اند سپس یونانی شده. به همین علت به نظر شما بیشتر شبیه یونانی است.
زبان پارسی همانند بسیاری از زبانهای هند و اروپایی هم ریشه است. مثل آرم صلیب شکسته که آرم آریایی ها بوده است و در مسیر کوچ آریاییان بر سنگها نقش بسته بوده.
در مورد نام قبر کورش نیز برای جلوگیری از تخریب در گذر زمان نام ماده حضرت سلیمان را به خود گرفته تا کسانی که قصد تخریب آنرا دارندتامل کنند.
خليج فارس = الخليج الفارسي = Persian Gulf = Persischer Golf = golfe Persique = Περσικός κόλπος = Перси́дский зали́в = الخلیج الفارسی الی الابد
جمال عبدالناصر: کنا سنعمل: حتی یمتد العربی من المحیط الاطلسی الی خلیج الفارسی
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

پست توسط رونین »

سلام خدمت سایر دوستان گرامی و دوستان شرکت کننده در این بحث تصویر تصویر

بحث تا به الان خوب بوده و بنده اجازه باز کردن موضوع رو از مدیریت سایت گرفتم، امیدوارم این روند همینطور ادامه داشته باشه و ما شرمنده کسی نشیم، به دور از هرگونه تعصب و بی احترامی به بحث ادامه داده و در صورت استفاده و بیان مطلب از هر سایت یا کتاب نام ان را نیز بیان دارید.

با تشکر
تصویر تصویر تصویر تصویر تصویر
رونین  

متاسفانه بنده نمیتونم هیچ مطلبی ارسال کنم امیدوارم دوستانی که این امکان را دارند انجمن علوم کشاورزی را با مطالب زیبای خود زینت نمایند

با تشکر

تصویر تصویر تصویر تصویر 
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار

زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.
Major II
Major II
سپاس‌های ارسالی: 1984 بار
سپاس‌های دریافتی: 1829 بار

پست توسط GHAZALAK88 »

هر کشور وتمدنی با پیشینه وگذشته خودش زنده است وما پارسیها به این گذشته افتخار میکنیم در مورد این برادرمون هم که شک براش پیش امده باید عرض کنم گذشته چیزی نیست که یکشبه بوجود امده باشد وبتوان هر طور دوست داشت ان را بازگو کرد شاید بتوان در ان دخل وتصرفی صورت داد ولی اصل مسیله را نمیتوان پاک کردومطمینا تاریخ این مرز وبوم انقدر گهر بار هست که با کینه توزی مشتی انسان جاهل وتازه بدوران رسیده نمیتوان ان را خراب کرد در تاریخ بعد اسلام با بوجود امدن سیستمهای مراسلاتی ونگارش بیشتر تاریخ ووقایع مطمینا تاریخ مستندتری در اختیار ما قرار گرفته واگر ان زمان-هخامنشیان-از این وسایل وامکانات بوفور پیدا میشد الان این طور مسایلی بوجود نمیامد
مورد دیگر اینکه صدا وسیما بنابر رسالتی که بردوش انهاست باید با ساخت فیلم وسریال از گذشته دور این کهن دیار در شناسایی ان به دیگر اقوام دنیا تلاش نماید که متاسفانه امروزه انگار ساخت سریالی مثل ستایش انگار بیشتر بار فرهنگی برای ما دارد تا تاریخ سراسر حماسه وشکوه این مملکت . وقتی ما بدست خود گذشته خود را نفی میکنیم-بعنوان نمونه برداشتن تاریخ قبل از اسلام از کتب دانش اموزان- چگونه انتظار داریم امریکایی های چند رگه با پیشینه 500 ساله تاریخ ما را با ساخت فیلمی مثل 300 به سخره نگیرند واروپاییهای که در زمان اوج شکوه امپراطوری پارسها به صورت بربر زندگی میکردند امروز خود را متمدن وما را بربر وشتر سوار بنامند پس بیایید اولین گام را خود ما در شناسایی تاریخ گذشته امان برداریم باشد که روزی باز هم نام ایران وایرانی به شکوه گذشته خود باز گردد یا حق :razz: :razz: :razz:
تصویر تصویر تصویر [External Link Removed for Guests]تصویر تصویر تصویر
تصویر وبلاگ ابشار زیباو دل انگیز شوی تصویر

تصویر تصویر
Major II
Major II
سپاس‌های ارسالی: 1984 بار
سپاس‌های دریافتی: 1829 بار

پست توسط GHAZALAK88 »

راستی رونین جان این ساعت سایتتون کی اصلاح میشه که هی ما رو به اشتباه ندازه
تصویر تصویر تصویر [External Link Removed for Guests]تصویر تصویر تصویر
تصویر وبلاگ ابشار زیباو دل انگیز شوی تصویر

تصویر تصویر
Major I
Major I
نمایه کاربر
محل اقامت: ایران، از خلیج همیشه فارس تا دریای خزر
سپاس‌های ارسالی: 3381 بار
سپاس‌های دریافتی: 1794 بار

پست توسط hermes_PERSIAN »

سلام به همه دوستان
در خصوص مرگ کورش دو روایت موجود است یکی اینکه در جنگ با ماساژتها در شمال شرق ایران کشته شد. ملکه ماساژتها که پسرش را در جنگ با کورش از دست داده بود سر کورش را برید و در داخل خون انداخت در این صورت انتقال جسد به پاسارگاد به قول دوست عزیزمان Kalafe 2006 نیاز به تکنولوژی بالایی داشته این روایتی است که هرودوت از مرگ او دارد.
روایت دیگر مربوط به گزنفون است که هم عصر با کورش صغیر می زیسته و نسبت به هرودوت به زمان کورش نزدیکتر بوده است. او مرگ کورش را در بستر نوشته و سخنان پند آموزی را از زبان او بیان می کند. این روایت با دفن این مرد بزرگ در پاسارگاد انطباق بیشتری دارد.
در خصوص کتاب عهد عتیق باید عرض کنم در این کتاب اشارات زیادی به شاهان هخامنشی شده است (علی الخصوص در باب دانیال، اشعیا و استر) ولی در خصوص جشن پوریم باید بگویم که یهودیان قصد بزرگ کردن و نشان دادن قدرت خودشان را داشته اند. قطعا شهریارانی که برای جلوگیری از تظلم به مردم بازرسانی مخفی به کل امپراطوری گسیل می کرده اند قتل عام 75000 ایرانی را تایید نمی کردند. در کل در این کتاب نکات متعددی هست که به نظر ما با واقعیت همخوانی ندارد البته من از هموطنان یهودی خودم عذرخواهی می کنم.
آزاد گذاشتن یهودیان در ایران نکته ای است که بطور قطع و یقین اتفاق افتاده و حضور پیامبران بسیاری از بنی اسراییل در ایران گواه این مدعا است.
شاد و پیروز باشید
خليج فارس = الخليج الفارسي = Persian Gulf = Persischer Golf = golfe Persique = Περσικός κόλπος = Перси́дский зали́в = الخلیج الفارسی الی الابد
جمال عبدالناصر: کنا سنعمل: حتی یمتد العربی من المحیط الاطلسی الی خلیج الفارسی
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: ايران....از خزر تا خليج هميشه فارس
سپاس‌های ارسالی: 1224 بار
سپاس‌های دریافتی: 1160 بار
تماس:

پست توسط big-man »

چرا خشایار شاه به یهودیان اجازه داده 75 هزار نفر از ملتش رو قتل عام کنند؟؟؟

راستی چرا روز جهانی کوروش رو غیر از ایرانیا کسی ازش خبر نداره؟؟؟
و....
خدایا ...!

نیازی به زمین لرزه نیست ...!

کاخِ آرزوهای این مردم به تلنگری هم فرو میریخت ...!!!
Major II
Major II
نمایه کاربر
محل اقامت: کهکشان راه شیری پلاک 12
سپاس‌های ارسالی: 650 بار
سپاس‌های دریافتی: 1785 بار
تماس:

پست توسط kalafe2006 »

big-man نوشته شده:

راستی چرا روز جهانی کوروش رو غیر از ایرانیا کسی ازش خبر نداره؟؟؟
و....

درود بر شما تصویر
دقیقا بر عکس فرمودید .
روز کورش در تمام تقویم های کشورهای عضو سازمان ملل وجود دارد به جز ایران .
در سازمان ملل و ایتالیا و یونان مراسمی هم ظاهرا برای بزرگداشت کورش برگذار می شود (در ایتالیا و یونان رو مطمئن نیستم) ولی در ایران چطور ؟
آدمهای بزرگ، کسانیکه خود بسیارند، نیازی به هموطن ندارند.
کسانیکه خود آزادند از زندان به ستوه نمی‌آیند.

آدمهای حقیرند که به ازدحام محتاجند.

دکتر علی شریعتی
قفل شده

بازگشت به “تاريخ ايران”