خصومت‌های شخصی، علت تخریب نقش برجسته بهرام دوم!

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

ارسال پست
Major I
Major I
پست: 863
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۸, ۱۰:۵۳ ب.ظ
محل اقامت: البرز
سپاس‌های ارسالی: 5392 بار
سپاس‌های دریافتی: 4116 بار
تماس:

خصومت‌های شخصی، علت تخریب نقش برجسته بهرام دوم!

پست توسط FARSHAD.ADL »

خبرگزاری میراث‌فرهنگی نوشت:
جمعه شب گذشته فرد یا افرادی ناشناس با ورود به محوطه حفاظت‌شده نقش برجسته‌های تنگ چوگان بخشی از نقش برجسته بهرام دوم را نابود کردند. این‌درحالی است که بومیان منطقه و انجمن دوستداران میراث‌فرهنگی کازرون علت این اتفاق را خصومت‌های شخصی برخی از اهالی با سازمان میراث فرهنگی عنوان کردند.

با اینکه تخریب بخشی از نقش برجسته بهرام دوم در تنگ چوگان در وهله اول سرقت نقش برجسته گرز بهرام را به‌میان می‌آورد اما مسئله‌ای که قطع به یقین است خصومت‌های شخصی برخی از اهالی کازرون با سازمان میراث‌فرهنگی قلمداد شده است ممانعت‌هایی از سوی این سازمان که بر سر راه فعالیت‌های توسعه‌ای صورت گرفته عمده‌ترین انگیزه برای این تخریب فاحش به‌شمار می‌رود.

محسن عباسپور عضو انجمن هم‌اندیشان جوان کازرون در اینباره گفت: از آنجایی‌که مجموعه 200 هکتاری بیشاپور و نقوش برجسته تنگه چوگان از هیچگونه حفاظت و حراستی برخوردار نیست احتمال ادامه این تخریب‌ها جدی است چراکه یک ماه پیش هم انفجاری در غار بیشاپور رخ داد که هیچگونه پیگیری انجام داده نشد.

به‌گفته وی، در مجموعه تنگه چوگان 6 نقش برجسته وجود دارد که 2 نقش برجسته سمت راست تنگه قرار گرفته که وسایل نقلیه و اتومبیل از فاصله 5 متری آن‌ها عبور می کند و بیش از 70 درصد آسیب دیده‌اند. اما 4 نقش برجسته سمت چب تنگه هستند که نقش برجسته بهرام دوم شامل آنها می‌شود از حفاظتی نسبی و فنس‌کشی ساده برخوردار است یک نگهبان بیشتر ندارد.

عباسپور معتقد است، این مجموعه 200 هکتاری با یک نگهبان فاقد یک دوربین مدار بسته است و هرگونه تخریبی با توجه به خصومت‌هایی که بین اهالی با سازمان میراث‌فرهنگی وجود دارد قطعی است.

این‌درحالی است که باتوجه به بحث حفاظتی موجود نمی توان انتظار حفظ 6 گنجینه تاریخی منحصر به فرد را داشت. ضمن اینکه در سالهای گذشته انجمن‌ها با مشاهده این تهدیدها مرتب به سازمان میراث‌فرهنگی هشدار داده شده بود اما نه‌تنها اقدامی صورت نگرفت بلکه با واکنش‌های منفی از سوی این سازمان مواجه شده‌ایم.

در تنگ چوگان شهر کازرون شش نقش برجسته ساسانی وجود دارد که در سال 1310 با قدمت ساسانی و به شماره 24 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده اند. بسیاری این شش نقش برجسته را همپای نقش های ساسانی در بیستون و جزو زیباترین آثار تاریخی حکاکی شده بر سنگ در ایران می دانند، با این حال اما عدم محافظت و نگهداری نادرست از این آثار شگفت انگیز موجب آن شده است که هر روز بخشی از آنها به وسیله عوامل طبیعی و انسانی تخریب شود. هم اکنون بخشی از سنگ نگاره گرزی که در دست بهرام دوم پادشاه بزرگ ساسانیان وجود داشت توسط افرادی ناشناس با پتک تخریب شد.
Major II
Major II
پست: 174
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۹, ۶:۵۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1656 بار
سپاس‌های دریافتی: 576 بار

Re: خصومت‌های شخصی، علت تخریب نقش برجسته بهرام دوم!

پست توسط Thundertomcat »

آه ، خسته شدیم از این همه بی مهری ها .
زندگی چه زیباست تصویر
Major I
Major I
نمایه کاربر
پست: 464
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۸ تیر ۱۳۸۶, ۹:۴۵ ب.ظ
محل اقامت: ایران، از خلیج همیشه فارس تا دریای خزر
سپاس‌های ارسالی: 3381 بار
سپاس‌های دریافتی: 1794 بار

Re: خصومت‌های شخصی، علت تخریب نقش برجسته بهرام دوم!

پست توسط hermes_PERSIAN »

خبر گزاری میراث فرهنگی اشتباه کرده است!! :-( چون نقش برجسته های مطرح دوران ساسانی در طاق بستان قرار دارد نه در بیستون :shock: که از نظر ظرافت بسیاری آنها را ظریفترین در این دوره می دانند. البته نقش برجسته های تنگ چوگان نیز بسیار ظریف و زیبا بودند. از این جنبه به نظر من سازمان میراث فرهنگی لیستی از اماکن تاریخی و باستانی را با قدمت آنها تهیه کند تا دچار چنین اشتباهاتی نشود.
خليج فارس = الخليج الفارسي = Persian Gulf = Persischer Golf = golfe Persique = Περσικός κόλπος = Перси́дский зали́в = الخلیج الفارسی الی الابد
جمال عبدالناصر: کنا سنعمل: حتی یمتد العربی من المحیط الاطلسی الی خلیج الفارسی
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 21
تاریخ عضویت: شنبه ۵ آذر ۱۳۹۰, ۷:۵۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 58 بار
سپاس‌های دریافتی: 58 بار

Re: خصومت‌های شخصی، علت تخریب نقش برجسته بهرام دوم!

پست توسط Bambeloni »

واقعا" متاسفم از شنیدن این خبر! احتمالا" دزد ها به نیت عتیقه بود قصد کندن سنگ ها را داشته اند!
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 585
تاریخ عضویت: شنبه ۹ مهر ۱۳۹۰, ۷:۴۸ ب.ظ
محل اقامت: iran
سپاس‌های ارسالی: 3296 بار
سپاس‌های دریافتی: 2088 بار
تماس:

Re: خصومت‌های شخصی، علت تخریب نقش برجسته بهرام دوم!

پست توسط Cloor Master »

به نظر من شاید خواسته اند بگویند میراث فرهنگی تو بی عرضه ترین و تنبل ترین و تنها سازمانی هستی که هر روز از بی فکری هات در روزنا مه ها و تلوزیون و.....خبر می دهند خودت را شبیه یک سازمان متوسط کن
و آنهایی که بر بلندای آسمان
پرواز تا بینهایت را
بر قلب آسمان
تا ابد در اوج گرفتن
بر بلندای آسمان نامت ایران
Major II
Major II
پست: 174
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۹, ۶:۵۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1656 بار
سپاس‌های دریافتی: 576 بار

Re: خصومت‌های شخصی، علت تخریب نقش برجسته بهرام دوم!

پست توسط Thundertomcat »

این کارشون درست مثل این می مونه که من رو از نیرو هوایی اخراج کنند ، بعدش هم در پی انتقام بروم و یه عملیات انتحاری در یکی از پایگاه های هوایی انجام بدم و بعدش هم بگم که این کار رو برای انتقام گرفتم !
زندگی چه زیباست تصویر
ارسال پست

بازگشت به “تاريخ ايران”