نظر کاربران در مورد هواپيماهاي نسل پنجم ايران

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Colonel I
Colonel I
سپاس‌های ارسالی: 300 بار
سپاس‌های دریافتی: 1161 بار

پست توسط Frogfoot »

نسل پنجم ايران 20 نسل قبل از هواپيما هاي 30 سال پيش امريکا است

معنی اصطلاح نسل پنجم در محافل نظامی بصورت کلی یکی هست، نه اینکه معنی آن در ایران کاملا متفاوت با معنی آن در آمریکا باشد!

با مهندسي معکوس يک قطعه را ساختن هنر نيست

ظاهرا اطلاع خاصی از مهندسی معکوس ندارید، مهندسی معکوس یک فرایند در پاره ایی از مواقع حتی از خود آن فرایند هم پیچیده تر می شود. شما یک خودکار ساده را از هم باز کنید و سعی کنید که قطعات مختلف آن را تولید و دوباره سر هم بندی کنید، آن وقت متوجه می شوید که چقدر ریزه کاری در آن وجود دارد. مهندسی معکوس در تمام جهان یک علم پیچیده محسوب می شود و همانطور که دوستمان در پست قبلی عنوان کردند، کشورهای صاحب تکنولوژی هم به نوعی از همین مهندسی معکوس برای پیشرفت خود استفاده کردند، و همین حالا هم برای تحلیل ضعف و قدرت تکنولوژی های رقیب از این علم استفاده می کنند.
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 31 بار
سپاس‌های دریافتی: 23 بار

پست توسط M_Tomcat »

مهندسي معکوس روشي که کشور هايي به مراتب پيشرفته تر از ايران هم از اون استفاده ميکنند در ضمن ايران بارها مهارت خودش رو در اين زمينه نشان داده :-o
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 24 بار

پست توسط درودبرايران »

در حاليکه بهترين مهندسان هوافضاي کشور گروه گروه از کشور مي روند (ببخشيد فرار مي کنند)، روندي که خود من شاهد افزايشش در دو سه سال اخير بوده ام، و در حاليکه پله هاي اوليۀ ترقي در صنعت هوافضا را نرفته ايم حرف از ساخت و حتي طراحي جنگندۀ نسل پنجم براي من بيشتر شبيه يک جنگ تبليغاتي مي باشد تا واقعيت. البته شما مي توانيد قلم را به چند نفر بدهيد تا طرحي بکشند، ولي به پرواز در آوردن آن داستان ديگريست... اگر قدرت طراحي ايران اينقدر بالاست و ما بي خبريم، پس چرا مثل بدبختها به دادگاه لاهه شکايت مي کند که هواپيماهاي مسافربريمان از فرط کمبود قطعات يدکي عامل کشتار (ببخشيد شهيد شدن) مردم شده اند؟ در حاليکه ايران 140 که فاجعۀ طراحي بود گندش در آمده...
بايد امشب بروم...
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 8092 بار
سپاس‌های دریافتی: 3732 بار

پست توسط KH.I.A.2500 »

اين روسها .......هميشه کارشون همينه . يه قراردادي ميبندن , تا يه جايي با آدم راه ميان , همچين که خرشون از پل گذشت يک دفعه وسط کار ول ميکنن و بهانه هاي الکي ميارن (تا با کلي منت کشي پول بيشتري بهشون بديم ) . قافل از اين که با اين کاري که اونها ميکنن ما مجبور ميشيم بقيه راه رو خودمون طي کنيم و اين باعث ضعف نميشه بلکه موجب تقويت پايه هاي ما ميشه .

يک سوالي از دوستان داشتم : آيا ايران در حال حاظر ميتونه موتور جت بسازه ؟ کاملا داخلي باشه نه اين که هر چيزشو از يک جا بيارن . و آيا ميتونه تمام قطعات مورد نياز رو خودش بسازه ؟ و آيا ميتونه همه رو خودش سر هم کنه ؟
آيا ميتونه راداري بسازه که مثل رادار پيشرفته ترين هواپيماهاي نظامي و جنگنده هاي نسل پنجم کار بکنه ؟ و آيا ميتونه بهترين و پيشرفته ترين موشکها رو براي هواپيماهاي خودش بسازه ؟ چون قطعا يک هواپيماي نسل پنجم کارش فقط بمب انداختن نيست .
آيا تا ده بيست سال ديگه ميتونه ؟ شايد . اينها به چيزهاي زيادي بستگي داره .
Shahryar: دوست عزیز. بخشهائی از مطالب شما ویرایش شد.

*  *
*  جز ايران نباشد مرا نام ياد *   * * * *    * * *   *  که يزدان مرا زين سبب کام داد *  * *   
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 14 بار

پست توسط maryam-paizi »

با سلام من عضو جديد سايت ميباشم و علاقمند به هواپيما . بهنوان اولين تايپك نظر خودم را در اين زمينه اعلام ميكنم و اميدوارم دوستان از من تازه كار رنجيده خاطر نشوند.

1- ساخت هواپيماي نسل پنجم در ايران موان قدر احمقانه است كه بگوييم پيكان از مرسدس بنز كيفيت بالاتري دارد.

2- تكنولو‍‍‍‍‍‍ژي ساخت هواپيما در كشور ما هنوز در مراحل ابتدايي قرار دارد و ما حتي نمي توانيم f-86 وmig-15 (هواپيماي نسل دوم) بسازيم چه برسد به نسل پنجم.

3-اين تكنولوژي فقط در اختيار آمريكا وروسيه قرار دارد آن هم در مراحل ابتدايي.

با تشكرmaryam-paizi
اي شهر بخواب که اين ديوانه مرده است!
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: LA/Teh
سپاس‌های ارسالی: 59 بار
سپاس‌های دریافتی: 123 بار
تماس:

پست توسط salar_jetline »

maryam-paizi, عزيز
صميمانه ورود شما را به اين انجمن تيريک مي گويم. :razz:
نظر شما تا حدي درست است.مطمئنا ايران هنوز به تکنولوژِي ساخت کامل هواپيماي نسل پنجمي نرسيده است.هرچند گفته ي شما را در مورد ساخت هواپيماهاي با تکنولوژي F-86 و MiG-15 کمي غير واقع بينانه مي دانم.
هواپيماهاي ساخته شده ي اخير گوياي واضح رسيدن به فناوري ساخت هواپيماهاي نسل سومي و حتي نسل چهارمي است.
طراحي هواپيماي نسل پنجم هم زياد دور از ذهن نيست.يادمه سال پيش يه جووني تو جشنواره ي خوارزمي شرکت کرده بود که ماکت ناوجنگي ساخته بود که بدون به کار بردن مواد جاذب راداري و تنها با طراحي خاص بدنه (با انحراف سيگنال هاي راداري بازگشتي)تونسته بود کشتي پنهانکار بسازه و اتفاقا طرحش مقام آورد.
ما ديگر فرصتي براي انجام بهينه سازي بر روي اف5 نداريم(هر چند براي شروع کار بسيار لازم و مفيدي بود)ما بايد همين الان شروع به فکر کردن درباره ي طراحي هواپيماي نسل پنجمي بکنيم که بتونيم حداقل 10 سال ديگه بسازيمش.پس به نظر شما اين پروسه بايد کي شروع بشه؟يعني بايد بذاريم وقتي که خيلي دير شده و کار از کار گذشت و همه چيمونو از دست داديم حسرت گذشته ي از دست رفته رو بخوريم؟!
باور کنيد ما هيچي از چين کمتر نداريم که الان داره هواپيماي نسل پنجمي مي سازه و با آمريکا تو فضا رقابت مي کنه. چين هم همين چند سال پيش بود که هنوز داشت هواپيماهاي بدرد نخوري مثل اف6 و اف7 مي ساخت ولي ببينيد الان به کجا رسيده.پس ما هم مي تونيم .آذرخش و صاعقه و تذرو و شفق شروع بسيار خوبي بودن(خيلي بهتر از اف6 و اف7 چين) ميشه به هواپيماي نسل پنجمي رسيد ولي با صبر و تلاش بيشتر. :-)
It's time to BUZZ the World
Captain II
Captain II
محل اقامت: اصفهان
سپاس‌های ارسالی: 36 بار
سپاس‌های دریافتی: 140 بار
تماس:

پست توسط Danial_4139 »

1- ساخت هواپيماي نسل پنجم در ايران موان قدر احمقانه است كه بگوييم پيكان از مرسدس بنز كيفيت بالاتري دارد.

2- تكنولو‍‍‍‍‍‍ژي ساخت هواپيما در كشور ما هنوز در مراحل ابتدايي قرار دارد و ما حتي نمي توانيم f-86 وmig-15 (هواپيماي نسل دوم) بسازيم چه برسد به نسل پنجم.

3-اين تكنولوژي فقط در اختيار آمريكا وروسيه قرار دارد آن هم در مراحل ابتدايي.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

خوب به هر حال هر کسی یه نظری داره !!!

از نظر من تکنولوژی ساخت شفق و صاعقه هر چند هم کپی برداری باشه لااقل از هواپیماهایی مثل Mig-15 بهتره :eek:

ولی میشه گفت آمریکا و روسیه در دهه 60 میلادی از مراحل ابتدایی خارج شدن و به سطح عالی رسیدن !!
در حال حاضر هر کشوری که دستش به دهنش میرسه پروژه ساخت جنگنده نسل 5 رو دنبال میکنه مثل کشور های اروپایی و کره جنوبی و تایوان و آفریقای جنوبی و..... که اکثر این کشور ها در این کار موفق شدن و آمریکا و روسیه دیگه حرف اول رو نمی زنن :x
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 8092 بار
سپاس‌های دریافتی: 3732 بار

پست توسط KH.I.A.2500 »

عزيزان ميدونيد چيه ؟
ايران توي صنعت ساخت بمب و موشک و هواپيما و خصوصا موتورهاي انها خيلي پيشرفت کرده :
مثلا خوب حتما ميدونيد که شرکت ايران خودرو اخيرا مدتي هست که براي جت هاي پژو 405 خودش دست به طراحي و ساخت موتور جت با پس سوز بالا زده ::ns !!! و ظاهرا در راستاي تحقق اهداف چشم انداز بيست ساله دست به ساخت موتورهاي انفجاري ( موتور سمندهاي معمولي ) با قدرت تخريب بالا زده :L:L !!! طوري که من در ابتدا فکر ميکردم بمب 2000 پوندي قاصد که ميگن , همينه . اخه برادر من چند روز پيش توي مانور اخير يکي از دوستهايش با اتومبيل سمندش امتحان موفقيت آميز اون رو ديده بود . البته من نميدونم در ساخت اين موتور از چه ماده منفجره اي استفاده کردند ولي واقعا قدرت فوق العاده اي داشت 8) ( با اندکي بزرگنمايي :grin: ) . ( اگر اتش نشاني يک دقيقه تاخير داشت خدا ميدونه چي به سر خلبانش ميامد :::P ) .

من موندم با اين همه استعدادي که ايران خودرو در زمينه ساخت انواع جنگ افزار , مهمات جنگي و هوا فضا داره چرا وزارت دفاع , از اين همه استعداد و توانايي هاي منحصر به فرد اين شرکت نامي استفاده نميکنه ؟ به نظر من ايران امروز بجاي دو بازوي توانمند سه بازوي توانمند داره : ارتش , سپاه و به تازگي ايران خودرو !!! ::ns

در ابتدا اين دو دستاورد مهم و با ارزش رو به همه هموطنان عزيزم تبريک ميگم . :(
و پس از اون با پايان دادن به مزاح و شوخي سر بحث اصلي ميرم :

اول اينکه ايران به تازگي تمرکز زيادي بر روي ساخت هواپيماي جنگنده کرده و اين ميتونه به همه چيز سرعت ببخشه و سرعت پيشرفت در اين زمينه رو زياد ميکنه . :m:a

دوم اينکه ايران قصد داره جنگنده نسل پنجم بسازه ( ::ns ) . اما قرار نيست که همه اش رو خودش بسازه . مثلا ميتونه قطعات اصلي و رادار و مادار و موشک و پوشک و موتورهاشون رو از کشورهاي ديگه بياره و خودشون فقط اونها رو سر هم کنند و اون چيزهايي رو هم که خودشون ساختن رو بهش اضافه کنن و البته شايد طرح بدنه رو هم خودمون بديم و بسازيم . :-x

سوم اينکه به فرض ساخت , به نظر شما کيفيت چنين هواپيمايي ( نسل پنجم ) که ساخت ايران خواهد بود با کيفيت هواپيماهاي امريکايي و يا روسي يکي خواهد بود ؟ :-o

چهارم اينکه درسته که شايد هواپيماهاي ما به پاي هواپيماهاي اونها نرسه ولي اينو خوب بدونيد که اصلا مگه در دنيا چند کشور هستند که توان ساخت هواپيماي جنگي رو دارند ؟ ديگه چه برسه به اين که بخواد نسل چهارم , پنجم , ششم و يا هر نسل ديگه باشه . :-D

پنجم اينکه اين خبر ميتونه اساسن يکي ديگه از دروغ هاي بعضيها ... باشه :P . يا حداقل حقيقت داشته باشه ولي ماجراش مثل حکايت همون صاعقه و f-18 باشه . :?

ششم اينکه اين هواپيما هر چي باشه دستشون هم درد نکنه و زحمت هم ميکشن و ما بيشتر از اونها ذوق و شوقش رو داريم . ولي خواهش اين هست که ديگران غلو نکنند . :x

هفتم اينکه ديگه خوابم مياد . اگر بقيه رو خودتون بگيد ممنون ميشم ......
با تشکر :razz:

*  *
*  جز ايران نباشد مرا نام ياد *   * * * *    * * *   *  که يزدان مرا زين سبب کام داد *  * *   
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: LA/Teh
سپاس‌های ارسالی: 59 بار
سپاس‌های دریافتی: 123 بار
تماس:

پست توسط salar_jetline »

KH.I.A.2500 نوشته شده:
ديگه خوابم مياد . اگر بقيه رو خودتون بگيد ممنون ميشم ......
:( razz:

اینم بقیش:

KH.I.A.2500 نوشته شده:
مثلا خوب حتما ميدونيد که شرکت ايران خودرو اخيرا مدتي هست که براي جت هاي پژو 405 خودش دست به طراحي و ساخت موتور جت با پس سوز بالا زده ::ns !!! و ظاهرا در راستاي تحقق اهداف چشم انداز بيست ساله دست به ساخت موتورهاي انفجاري ( موتور سمندهاي معمولي ) با قدرت تخريب بالا زده :L:L !!! طوري که من در ابتدا فکر ميکردم بمب 2000 پوندي قاصد که ميگن , همينه . اخه برادر من چند روز پيش توي مانور اخير يکي از دوستهايش با اتومبيل سمندش امتحان موفقيت آميز اون رو ديده بود . البته من نميدونم در ساخت اين موتور از چه ماده منفجره اي استفاده کردند ولي واقعا قدرت فوق العاده اي داشت 8) ( با اندکي بزرگنمايي :grin: ) . ( اگر اتش نشاني يک دقيقه تاخير داشت خدا ميدونه چي به سر خلبانش ميامد :::P ) .
من موندم با اين همه استعدادي که ايران خودرو در زمينه ساخت انواع جنگ افزار , مهمات جنگي و هوا فضا داره چرا وزارت دفاع , از اين همه استعداد و توانايي هاي منحصر به فرد اين شرکت نامي استفاده نميکنه ؟ به نظر من ايران امروز بجاي دو بازوي توانمند سه بازوي توانمند داره : ارتش , سپاه و به تازگي ايران خودرو !!! ::ns
در ابتدا اين دو دستاورد مهم و با ارزش رو به همه هموطنان عزيزم تبريک ميگم . :( razz:

من موندم چرا هرچی میشه بعضی دوستان اونو ربط می دن به ایران خودرو و سمند و پیکان و .....
لازمه بدونید مغز متفکر هر کشوری در صنایع نظامیه اون کشوره.نه صنایع خودروسازی.پس اساس این مقایسه غلطه

KH.I.A.2500 نوشته شده:
دوم اينکه ايران قصد داره جنگنده نسل پنجم بسازه ( ::ns ) . اما قرار نيست که همه اش رو خودش بسازه . مثلا ميتونه قطعات اصلي و رادار و مادار و موشک و پوشک و موتورهاشون رو از کشورهاي ديگه بياره و خودشون فقط اونها رو سر هم کنند و اون چيزهايي رو هم که خودشون ساختن رو بهش اضافه کنن و البته شايد طرح بدنه رو هم خودمون بديم و بسازيم . :-x

در مقطع کنونی هیچ کس به کمک ما نخواهد امد.فقط خودمونیم که می تونیم سرنوشتمونو رقم بزنیم

KH.I.A.2500 نوشته شده:
سوم اينکه به فرض ساخت , به نظر شما کيفيت چنين هواپيمايي ( نسل پنجم ) که ساخت ايران خواهد بود با کيفيت هواپيماهاي امريکايي و يا روسي يکي خواهد بود ؟ :-o
چهارم اينکه درسته که شايد هواپيماهاي ما به پاي هواپيماهاي اونها نرسه ولي اينو خوب بدونيد که اصلا مگه در دنيا چند کشور هستند که توان ساخت هواپيماي جنگي رو دارند ؟ ديگه چه برسه به اين که بخواد نسل چهارم , پنجم , ششم و يا هر نسل ديگه باشه . :-D

خوب یه خط پایینتر خودتون جواب خودتونو دادین

KH.I.A.2500 نوشته شده:
ششم اينکه اين هواپيما هر چي باشه دستشون هم درد نکنه و زحمت هم ميکشن و ما بيشتر از اونها ذوق و شوقش رو داريم . ولي خواهش اين هست که ديگران غلو نکنند . :x

اینو قشنگ گفتین

در پایان اینو بگم که تا به حال نوشته ای به این متضادی ندیده بودم...اولش با تمسخر و تحلیل احساسی شروع شد.وسطاش معتدل شد و منطقی به پایان رسید 8)
It's time to BUZZ the World
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 31 بار
سپاس‌های دریافتی: 23 بار

پست توسط M_Tomcat »

مگه قراره تجهيزات نظامي ايران رو تو ايران خودرو توليد کنند که هر چي ميشه اين سمند و پيکان رو مي کوبيد تو سر بقيه :-?
چه باور بشه چه نشه ايران قدم هاي خوبي تو صنايع نظامي برداشته.از کجا معلوم شايد طرحهايي هم براي جنگنده نسل پنجم وجود داشته باشه :?
Major II
Major II
سپاس‌های دریافتی: 14 بار

پست توسط f20 »

متاسفانه پيشرفت اكثر صنايع به دليل تجارب بدست آمده در صنايع نظامي است به همين دليل كيفيت سمند در كيفيت محصولات نظامي موثر نيست ولي برعكس رشد توانايي صنايع نظامي ميتواند در رشد محصولاتي مانند سمند موثر باشد .
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 24 بار

پست توسط درودبرايران »

متاسفانه پيشرفت اكثر صنايع به دليل تجارب بدست آمده در صنايع نظامي است به همين دليل كيفيت سمند در كيفيت محصولات نظامي موثر نيست ولي برعكس رشد توانايي صنايع نظامي ميتواند در رشد محصولاتي مانند سمند موثر باشد .

بله ولي اين مطلب در مورد تکنولوژيهاي جديد صادق است. ما که قرار نيست ابتدا تکنولوژي هوافضا را ياد بگيريم و بعد تکنولوژيهاي موجود خودرو رو از ابتدا اختراع کنيم. البته با ارتباط شديد صنايع خودرو سازي و هوافضا مخالفم. بطور مثال روسيه در هوافضا پيشرفته ولي در خودروسازي کاملاً عقب افتاده محسوب مي شود. برعکس ژاپن در خودروسازي حرف اول دنيا را مي زند ولي در هوافضا ... بطور کلي ميزان سرمايه گذاري يک کشور و سياستهاي آن تعيين کنندۀ اين هستند که آن کشور در کدام زمينه بيشتر رشد مي کند.
دليل اينکه بارها برخي افراد از جمله خود من عقب افتادگي در صنعت خودرو را در کشور ملاک قرار داده و عدم توانايي پيشرفت در هوافضا را نتيجه گرفته ايم اينست که منشا مشترکي براي ضعف در هر دو در کشور ما وجود دارد...
بايد امشب بروم...
قفل شده

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”