D - GH نوشته شده:Palang mah gerefteh جان
اگر مجله موتور رو مطالعه کرده باشین حرف من رو کاملآ متوجه میشید .
موتور های مینی جت در واقع همون موتور جت فشرده شده هستن با یکم تغییرات به همین دلیل تکنولوژی خیلی بلاتری نسبت به موتور جت بزرگ دارن و در واقع اگر سازنده این موتور به موتور های جت بزرگ آشنایی نداشته باشه نمیتونه این موتور رو بسازه از این نظره که میگن سخت تر هست ولی از نظر هزینه ساخت این موتور به قدری ارزون برای ما تموم میشه که با بودجه کمی میشه اونو ساخت و از این نظر برای ایران که برای همه چیزی هزینه میکنه الا ساخت موتور خیلی عالیه و میشه اون رو آسون ساخت .
در حال حاضر 4 کشور بیشتر تکنولوژی ساخت این موتور ها رو ندارن در صورتی که نزدیک به 31 کشور دارن موتور بزرگ جت میسازن حالا کجا حرفم گنگ بود ؟
ساخت بعضی چیزا دلیل بر سخت بودن تولید اونها نیست مثلآ ساخت موشک شهاب خیلی سخته ولی ما مثل پیکان داریم تولید میکنیم
DG-H عزیز از توضیحات بسیار روشن شما سپاسگذار هستم. بنابراین آیا می توانیم نتیجه بگیریم که ساخت موتور هواپیمای شکاری در ایران صرفا یک موضوع اقتصادی ست؟ و دانش و فن آوری و تولید آلیاژهای ضروری در ایران موجود است؟ و از این پس موضوع اصلی به طراحی و وجوه دیگر مثل رادار و تجهیزات الکترونیک...مربوط می شود ؟

پس هزینه کردن یعنی سوزوندن منابع مالی ... خوشبختانه میشه گفت که دولت به این موضوع رسیده و دستور داده موتور از روسیه خریداری بشه .

از الان دارم اون روز رو ميبينم .