جديدترين جنگنده ي ساخته شده توسط ايران يا شفق آسمان

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با متفرقه درباره نیروی هوایی ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

Captain I
Captain I
سپاس‌های دریافتی: 54 بار

پست توسط Palang mah gerefteh »

D - GH نوشته شده:Palang mah gerefteh جان

اگر مجله موتور رو مطالعه کرده باشین حرف من رو کاملآ متوجه میشید .

موتور های مینی جت در واقع همون موتور جت فشرده شده هستن با یکم تغییرات به همین دلیل تکنولوژی خیلی بلاتری نسبت به موتور جت بزرگ دارن و در واقع اگر سازنده این موتور به موتور های جت بزرگ آشنایی نداشته باشه نمیتونه این موتور رو بسازه از این نظره که میگن سخت تر هست ولی از نظر هزینه ساخت این موتور به قدری ارزون برای ما تموم میشه که با بودجه کمی میشه اونو ساخت و از این نظر برای ایران که برای همه چیزی هزینه میکنه الا ساخت موتور خیلی عالیه و میشه اون رو آسون ساخت .

در حال حاضر 4 کشور بیشتر تکنولوژی ساخت این موتور ها رو ندارن در صورتی که نزدیک به 31 کشور دارن موتور بزرگ جت میسازن حالا کجا حرفم گنگ بود ؟
ساخت بعضی چیزا دلیل بر سخت بودن تولید اونها نیست مثلآ ساخت موشک شهاب خیلی سخته ولی ما مثل پیکان داریم تولید میکنیم :::P

DG-H عزیز از توضیحات بسیار روشن شما سپاسگذار هستم. بنابراین آیا می توانیم نتیجه بگیریم که ساخت موتور هواپیمای شکاری در ایران صرفا یک موضوع اقتصادی ست؟ و دانش و فن آوری و تولید آلیاژهای ضروری در ایران موجود است؟ و از این پس موضوع اصلی به طراحی و وجوه دیگر مثل رادار و تجهیزات الکترونیک...مربوط می شود ؟
Captain II
Captain II
محل اقامت: اصفهان
سپاس‌های ارسالی: 36 بار
سپاس‌های دریافتی: 140 بار
تماس:

پست توسط Danial_4139 »

خوب تا اونجایی که من میدونم خیلی از کار ها تو ایران به خاطر نداشتن توجیه اقتصادی رها میشه مثل ایران 140 ما حتی امتیاز این هواپیما رو خریدیم که اگر درست فکر کرده بودیم با پولی که برای خرید امتیاز این هواپیما پرداخت کردیم میتونستیم 50 فروند از این هواپیما رو از خود اوکراین بخریم ولی حالا فقط دو سه فروند ساختیم و پرونده اون به بایگانی فرستاده شد چرا ؟ چون توجیه اقتصادی نداشت :-P

ببینید حتی چین با این همه توانایی تو کپی برداری و ساخت موتور به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی موتور های هواپیما های جنگندهاش رو از روسیه خریداری میکنه با توجه به اینکه کلی مشتری خارجی برای هواپیماهای جنگنده داره ولی تا حالا که دست به تولید انبوه موتور جت نزده حالا چه برسه به ایران که جنگنده هاش رو حتی نیروی هوای کشور با بدبختی قبول میکنه چه برسه به این که صادر بشن :? پس هزینه کردن یعنی سوزوندن منابع مالی ... خوشبختانه میشه گفت که دولت به این موضوع رسیده و دستور داده موتور از روسیه خریداری بشه .

در مورد الیاژ های مورد نیاز هم ما مشکلی نداریم چون تا اونجایی که یادمه ما حدود 10 سال پیش این دانش رو داشتیم و حتی توربین های بعضی از موتور جت راهم در کشور ساختیم و فکر نکنم مشکلی در این زمینه داشته باشیم .
Captain I
Captain I
سپاس‌های دریافتی: 54 بار

پست توسط Palang mah gerefteh »

D - GH نوشته شده:خوب تا اونجایی که من میدونم خیلی از کار ها تو ایران به خاطر نداشتن توجیه اقتصادی رها میشه مثل ایران 140 ما حتی امتیاز این هواپیما رو خریدیم که اگر درست فکر کرده بودیم با پولی که برای خرید امتیاز این هواپیما پرداخت کردیم میتونستیم 50 فروند از این هواپیما رو از خود اوکراین بخریم ولی حالا فقط دو سه فروند ساختیم و پرونده اون به بایگانی فرستاده شد چرا ؟ چون توجیه اقتصادی نداشت :-P

ببینید حتی چین با این همه توانایی تو کپی برداری و ساخت موتور به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی موتور های هواپیما های جنگندهاش رو از روسیه خریداری میکنه با توجه به اینکه کلی مشتری خارجی برای هواپیماهای جنگنده داره ولی تا حالا که دست به تولید انبوه موتور جت نزده حالا چه برسه به ایران که جنگنده هاش رو حتی نیروی هوای کشور با بدبختی قبول میکنه چه برسه به این که صادر بشن :? پس هزینه کردن یعنی سوزوندن منابع مالی ... خوشبختانه میشه گفت که دولت به این موضوع رسیده و دستور داده موتور از روسیه خریداری بشه .

در مورد الیاژ های مورد نیاز هم ما مشکلی نداریم چون تا اونجایی که یادمه ما حدود 10 سال پیش این دانش رو داشتیم و حتی توربین های بعضی از موتور جت راهم در کشور ساختیم و فکر نکنم مشکلی در این زمینه داشته باشیم .

دوست عزیز، باز هم از توضیحات دقیق شما سپاسگذار هستم. و در اینجا تنها می خواستم به یک نکته اشاره کنم و آنهم موضوع «توجیه اقتصادی» ست که متأسفانه دانش و آگاهی و هوش من اجازه نمی دهد که آنرا بدرستی درک کنم. متأسفانه ما در بهر موضوعی که بخواهیم بپردازیم از دوربین برای تفنگ گرفته تا هواپیمای شکاری و مدرسه برای بچه ها با این مزاحم همیشگی «توجیه اقتصادی» روبرو می شویم. من فکر می کنم که ملتی که می خواهد ملت باشد و باقی بماند، ملتی که در خطر نابودی دسته جمعی ست و ملتی که می خواهد در چنین جهانی که ژنوسید را بنام حقوق بشر بره می اندازند...چنین ملتی که برای بقای خود مبارزه می کند نمی تواند به چنین شاخصهایی تکیه کند و ساخت و سامان جامعه را بر اساس بالا و پائین رفتن نرخ ارز یا عرضه و تقاضا در سطح بین المللی طرح ریزی کند. شاخص من برای قظاوت در چنین مواردی همیشه بر این اساس است که این و یا آن پیشنهاد تا چه اندازه در رشد تولیدی کشور، کار و نهادهای آموزشی و پژوهشی تأثیر می گذارد. بهر حال موضوع اصلی ما فن آوری و سطح دانش و امکانات تولیدی موتور هواپیما در ایران بود. در توپیک «pkm تیربار سازمانی نیروهای مسلح ایران» mark-2 به تئوری علمی اسلحه اشاره می کند. من فکر می کنم که بد نیست این حوزه را با جدیت بیشتری مورد بررسی و کندوکاو قرار دهیم...
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 12804 بار
سپاس‌های دریافتی: 4580 بار

پست توسط كيارش »

D - GH,

شما مطمئين هستيد فقط 2 3 تا 140 ساخته شده و طرح به بايگاني رفته ؟!!؟ :eek:
 [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]  این خسته به شمشیر تو تقدیر نبود,    
  [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ور نه هیچ از دل بی‌رحم تو تقصیر    
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 8092 بار
سپاس‌های دریافتی: 3732 بار

پست توسط KH.I.A.2500 »

وقتي ايران موتور ميني جت ميسازه يعني قصد داره در آينده موتور جت و جنگنده بسازه و اين موتور ميني فقط يک نقطه شروعه . اول هم براي نيازهاي داخلي ساخته خواهد شد نه صادرات . الکي که تو يک کاري سرمايه گذاري نميکنن .
به اميد روزي که شفق و صاعقه و ... با موتور داخلي پرواز کنند . :-D از الان دارم اون روز رو ميبينم . :shock:

*  *
*  جز ايران نباشد مرا نام ياد *   * * * *    * * *   *  که يزدان مرا زين سبب کام داد *  * *   
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1216 بار
سپاس‌های دریافتی: 250 بار

پست توسط mohammad tomcat »

D - GH نوشته شده:Palang mah gerefteh جان

اگر مجله موتور رو مطالعه کرده باشین حرف من رو کاملآ متوجه میشید .

موتور های مینی جت در واقع همون موتور جت فشرده شده هستن با یکم تغییرات به همین دلیل تکنولوژی خیلی بلاتری نسبت به موتور جت بزرگ دارن و در واقع اگر سازنده این موتور به موتور های جت بزرگ آشنایی نداشته باشه نمیتونه این موتور رو بسازه از این نظره که میگن سخت تر هست ولی از نظر هزینه ساخت این موتور به قدری ارزون برای ما تموم میشه که با بودجه کمی میشه اونو ساخت و از این نظر برای ایران که برای همه چیزی هزینه میکنه الا ساخت موتور خیلی عالیه و میشه اون رو آسون ساخت .

در حال حاضر 4 کشور بیشتر تکنولوژی ساخت این موتور ها رو ندارن در صورتی که نزدیک به 31 کشور دارن موتور بزرگ جت میسازن حالا کجا حرفم گنگ بود ؟
ساخت بعضی چیزا دلیل بر سخت بودن تولید اونها نیست مثلآ ساخت موشک شهاب خیلی سخته ولی ما مثل پیکان داریم تولید میکنیم :::P

شما مطمئن هستيد 31 كشور موتور جت ميسازند
ميشه 10 تاشون را نام ببريد؟! :? :?
New Member

پست توسط ali771 »

ايو ل
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 600 بار
سپاس‌های دریافتی: 10298 بار

پست توسط abdolmahdi »

عده اي معتقدند كه جنگنده شفق در واقع برگرفته يا كپي برداري شده از جنگنده ياك 130روسي است . خيلي به هم شبيهند .! گويا روسها در انجام اين پروژه نقش اساسي داشتن كه بعدها بخاطر فشار آمريكا آن را رها كردند. از وضعيت فعلي اين پروژه اطلاعي ندارم.
[External Link Removed for Guests]

Frenzied Poster
Frenzied Poster
سپاس‌های ارسالی: 32 بار
سپاس‌های دریافتی: 41 بار

پست توسط A10 »

آفرين خيلي شبيه يكي 2 تا عكسي كه از شفق گرفته شده هست . از دوستان كسي مشخصات ياك 130 را دارد
Fast Poster
Fast Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 297 بار

پست توسط don_Hirbod »

دوستان اگه بيشتر توجه كنيد شفق بيشتر به mig-2000 شباهت داره نه ياك
چو ايران نباشد تن من مباد
Senior Poster
Senior Poster
سپاس‌های دریافتی: 56 بار

پست توسط TOPGUN »

D - GH نوشته شده:خوب تا اونجایی که من میدونم خیلی از کار ها تو ایران به خاطر نداشتن توجیه اقتصادی رها میشه مثل ایران 140 ما حتی امتیاز این هواپیما رو خریدیم که اگر درست فکر کرده بودیم با پولی که برای خرید امتیاز این هواپیما پرداخت کردیم میتونستیم 50 فروند از این هواپیما رو از خود اوکراین بخریم ولی حالا فقط دو سه فروند ساختیم و پرونده اون به بایگانی فرستاده شد چرا ؟ چون توجیه اقتصادی نداشت :-P

سنايع استراتژيک احتياج به توجيه اقتسادی نداره

فلسفه توجيه اقتسادی کلکی که به کشورهای پولدار قير سنعتی ميزنن

تا قانعشان کنن که سنعتی نشن که هی بچاپنشون

ايران خيلی ضعيف کار کرده

تا حالا بايد يه 7، 8، 10 تا هليکپتر و 7،8 10 تا هواپيما ميساخت

بايد برای يک 400،000 ، 500،000 نفری کار تو هوافزا ايجاد کرد

مهمترين مسيله توليد موتور جت است توربوفن و توربوشفت
Senior Poster
Senior Poster
سپاس‌های دریافتی: 56 بار

پست توسط TOPGUN »

كيارش نوشته شده:D - GH,