machkol نوشته شده:Palang mah gerefteh نوشته شده:typhoon نوشته شده:دوستان امروز جمعه است. بیایید دعا کنیم که صاحبش زودتر برسد و جهان را از فلاکت نجات دهد. خبر آمد خبری در راه است سر خوش آن دل که از آن آگاه است
شاید این جمعه بیاید شاید پرده از چهره گشاید شاید
من با هر پیشنهادی که نیت آن سرنگون کردن نظام سرمایه داری باشد موافق هستم.
آمین!
آمین.
دوست عزیز.
سوالی که در ذهن کوچک ولی کنجکاو من شکل گرفته این است که چه نظام اقتصادی را می توان جایگزین نظام سرمایه داری نمود؟آیا اساسا چنین کاری امکان پذیر است؟!!(چراکه این نظام پرسابقه ترین نظام اقتصادی است.و در طول تاریخ تنها تغییرات جزیی داشته!نظیر فئودالیسم و غیره.)
و آیا تلاش برای رسیدن به یک قشر متوسط وسیع در جامعه در دسترس تر نیست!؟
با تشکر از شما به خاطر مطالب خوبی که همیشه ارسال می کنید.یک درخواست دیگر هم دارم و آن این است که تاپیکی در رابطه با تهاجم فرهنگی-آثار و نتایج آن ایجاد نمایید.
با سپاس از حسن نظر و تشویقهای شما، پیشنهاد شما دربارۀ ایجاد یک تاپیک با عنوان کاملا مشخص «تهاجم فرهنگی -آثار و نتایج آن» بسیار بسیار عالی ست. حتما به این پیشنهاد شما فکر خواهم کرد. با این وجود می توانم بگویم که تقریبا تمام نوشته های من دربارۀ همین موضوع است. نمی دانم چه روشی مناسبتر است، ولی من همیشه چنین موضوعی را سعی کرده ام در تحلیل آثار نشان دهم. موضوع اصلی من البته بررسی آثار و فعالیتهای مابین فرهنگی ست. در این بحث یک نکتۀ مرکزی وجود دارد یا یک منطقۀ مرکزی و آنهم ایجاد ابزار کار فرهنگی و نقد فرهنگی و هنری ست که بتواند تشخیص اثر اصیل را از تقلبی امکان پذیر سازد. این موضوع در هر صورت پایه و اساس کار من است.
متأسفانه افراد زیادی نیستند که به اینگونه مسائل توجه نشان می دهند. گاهی اوقات اینطور بنظر می رسد که دستور زبان فارسی در مقایسه با سوخوی 30 جذبۀ کمتری دارد و اینکه آیا رمان خانم آذر نفیسی که به 32 زبان ترجمه شده (لولیتا خوانی در تهران) واقعا اثر هنری ست یا چیز دیگری، تصور نمی کنم که برای کسی اهمیت خاصی داشته باشد. ولی فرهنگ هم مثل طبیعت است، اگر با آن بدرفتاری شود از یکجایی عکس العمل نشان می دهد.
من همچنان فکر می کنم که ایجاد یک پدافند مؤثر و کارا در عرصۀ منازعات نرم از اس 300 یا شاید در آینده از اس 400 روسی برای پدافند هوایی ایران کمتر اهمیت نداشته باشد. در تاپیک «کارگاه نقد : سقوط شاهین سیاه...» مطالبی در این زمینه نوشته ام و اینکار را با بررسی آثار دیگری ادامه خواهم داد. تاپیکهای موسیقی معاصر نیز جزء همین مجموعه است. ولی اینکارها نتیجه خواهد داشت به شرط اینکه برای دولت فایده ای داشته باشد. البته هیچ دولتی در این زمینه قابل اعتماد نیست ولی این موضوع به آنها بستگی دارد چرا که چنین پدافندی به نهاد و موسسه نیاز دارد. ما الان در ایران کودکان و نوجوانانی راداریم که نمی توانند بمدرسه بروند و یا در شرایط سختی زندگی می کنند...اتفاقا همینها هم هستند که در مواقع بحرانی داوطلب دفاع از مرزهای ایران می شوند، و از اولینها هستند، از طرف دیگر میلیاردر هم داریم.
و امّا در مورد نظام سرمایه داری...ببینید تا زمانی که انسان واقعا به اختراع هواپیما نائل بیاید در طول تاریخ شاهد داستانها و افسانه های بسیاری در ابطه با پرواز هستیم، ولی یک روز تمام این تخیلات به واقعیت پیوست. البته این پرواز هنوز هم چندان امکان پذیر نشده چونکه پروزا گاهی گداری به سقوط می انجامد، اتوموبیل که خصوصا در غرب نماد آزادی فردی ست، هرساله حتی در پیشرفته ترین کشورهای دنیا به بهای ده تا دوازده هزار کشته و خیلی بیشتر مجروح تمام می شود و هنوز مانده است تا مصیبت استفاده از سرب در بنزین اتومبیل را در سطح جهانی ارزیابی کنیم...
و دربارۀ هر کدام از این حوادث و نتایج مرگبار که تحقیق کنیم می بینیم که دلیل اقتصادی داشته است. برای تولید سوخت اتوموبیل امکان این بود که از سوخت دیگری استفاده شود، ولی منافع سرمایه دارن ایجاب می کرد که از سرب استفاده کنند. کتاب بسیار جالبی در این زمینه هست بنام « تاریخ سرّی سرب» بقلم جیمی لینکولن کیتام
Jamie Lincoln Kitam که اختراع بنزین با محلول سربی را تقریبا بشکل رمان تعریف می کند.
بدون شک این آرزوی دیرینۀ بشریت نیز که مقدمتا در تمام ادیان و سپس در علوم قابل بررسی ست، یعنی جامعۀ بدون طبقه ، تحقق خواهد یافت (امیدوارم که اینطور باشد). اگر عبور از نظام سرمایه داری امکان پذیر نشود، این سرمایه داری خواهد بود که از بشریت عبور خواهد کرد یعنی بشریت را از بین خواهد برد. در هر صورت امکان چنین واقعه ای هم اکنون موجود است.
البته عبور از چنین نظامی بستگی به تلاش و کوشش آدمها خواهد داشت، در غیر اینصورت امر حتمی نیست و ممکن است که ادامه پیدا کند.