سوال درباره مراقبت پرواز

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1110 بار
سپاس‌های دریافتی: 360 بار

در خواست راهنمایی برای رشته ی مراقبت پرواز

پست توسط mogtaba-pilot »

سلام دوستان
این روزها که اکثر مردم و اکثر بچه های سایت در تب و تاب انتخابات دولت دهم هستند عده ی زیادی هم روز های سرنوشت ساز قبل از کنکور رو میکذرونند
یه عده ای هم مثل من معاینات دانشگاه افسری رو انجام دادند یا در حال گذروندن این معاینات اند که چون اکثرا به تهران مسافرت کرده اند طبعا ً از همه جا بی خبرند!
و اما دلیل ایجاد کردن این تاپیک:
متاسفانه کاخ آرزوهای بنده در معاینات چشم پزشکی رو سرم خراب شد!!! :K:L
به علت ضعف در دید عمق و آستیکمات توفیق خلبان شدن رو نداشتم! ::sa
و از مرحله ی چشم پزشکی به بعد اسم من رو در لیست داوطلبان رشته ی مراقبت پرواز قرار دادند
از اونجایی که تعداد افراد داوطلب مراقبت پرواز زیاد بود و احتمال داره بین بچه های انجمن هم تعدادی در گزینش این رشته شرکت کرده باشند
و اینکه اطلاعات خیلی ها ( از جمله من)در مورد این رشته بسیار کمه لذا از دوستانی که اطلاعاتی دارند در خواست میکنم با به اشتراک گذاشتن
آنها ما رو در انتخاب مسیر زندگیمون راهنمایی کنند
با تشکر :razz: :razz:
تصویر

!!!A good controller is a  PROCEDURAL  controller
تصویر ... sincerely yours
Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 12 بار
سپاس‌های دریافتی: 62 بار

Re: در خواست راهنمایی برای رشته ی مراقبت پرواز

پست توسط ha521 »

شاخه‌ مراقبت‌ پرواز :

آن‌گاه كه روي صندلي يك هواپيماي در حال پرواز بر فراز يكي از شهرهاي بزرگ و پرجمعيت جهان نشسته‌ايد، آسمان را خالي و آرام و بي‌سر و صدا و به رنگ اقيانوس آبي‌رنگ مي‌بيند. اما اگر به صفحه رادار مراقبت پرواز فرودگاه آن شهر نگاه كنيد، آن را همانند بزرگراهي مملو از اتومبيل مشاهده مي‌كنيد كه با سرعتي بسيار در حال حركت هستند. اتاق عمليات (كنترل راداري فرودگاه هواپيما) در فرودگاه هر شهر، اداره آسمان پر ترافيك آن شهر را به عهده دارد. در اين اتاق، مسؤولان مراقبت پرواز با چشماني دقيق و مراقب، تغييرات لحظه‌اي و كامپيوتري صفحات سبزرنگ رادار را زير نظر دارند و با استفاده از رادار و راديو، هواپيماها را در آسمان هدايت مي‌كنند وبه خلبان‌ها دستور مي‌دهند كه به كدام سمت گردش كنند،‌ اوج بگيرند، فرود آيند و سرعتشان را زياد يا كم كنند تا تداخلي پيش نيايد و از ايمني كامل برخوردار گردند. شاخه‌ مراقبت‌ پرواز به‌ آموزش‌ و پرورش‌ متخصصان‌ برج‌ مراقبت‌ پرواز مي‌پردازد. افرادي‌ كه‌ در برج‌ مراقبت‌، كنترل‌ هواپيماهاي‌ مسافربري‌ و شكاري‌ را برعهده‌ دارند تا هنگام‌ پرواز، بلند شدن‌ و نشستن‌، تداخلي‌ به‌ وجود نيايد و هواپيما فرود يا پروازي‌ ايمن‌ داشته‌ باشد. يك‌ متخصص‌ مراقبت‌ پرواز اطلاعات‌ لازم‌ را در زمينه‌ نحوه‌ وزش‌ باد، نوع‌ هوا و سمت‌ باند پروازي‌ از برج‌ مراقبت‌ پرواز گرفته‌ و براساس‌ آن‌، هواپيما را هدايت‌ مي‌كند. در ضمن‌ كاركنان‌ مراقبت‌ پرواز، اولين‌ كساني‌ هستند كه‌ از وقوع‌ سانحه‌ آگاه‌ مي‌شوند بنابراين‌ ضمن‌ رعايت‌ دستورالعمل‌ مربوط‌، بايد با سريعترين‌ وسيله‌ ممكن‌ براي‌ نجات‌ سرنشينان‌ هواپيماي‌ سانحه‌ ديده‌ و از بين‌ نرفتن‌ آثار و شواهد و مدارك‌ مؤثر در بروز سانحه‌ اقدام‌ نمايند.

توانايي‌هاي‌ لازم :

پاي‌ ميكروفون‌ صحبت‌ كردن‌، يك‌ توانايي‌ است‌ و مراقب‌ پرواز بايد از اين‌ توانايي‌ برخوردار باشد؛ يعني‌ بايد بتواند در هر شرايطي‌ اطلاعات‌ لازم‌ را در اختيار خلبان‌ها قرار دهد. براي‌ مثال‌ اگر هوا خراب‌ باشد و خلبان‌ هم‌ دچار اضطراب‌ و هيجان‌ شده‌ باشد، اين‌ مسؤول‌ مراقبت‌ پرواز است‌ كه‌ مي‌تواند به‌ خلبان‌ آرامش‌ دهد و باعث‌ شود كه‌ هواپيما ايمن‌ بر زمين‌ بنشيند. همچنين‌ يك‌ مراقب‌ پرواز بايد به‌ زبان‌ انگليسي‌ مسلط‌ باشد. چون‌ بايد با خلبان‌ها انگليسي‌ صحبت‌ كند و خلبان‌ها نيز به‌ زبان‌ انگليسي‌ پاسخ‌ بدهند.
درس‌هاي اين رشته در طول تحصيل :

دروس‌ پايه‌:
رياضي‌ عمومي‌، فيزيك‌، مباني‌ و برنامه‌ريزي‌ كامپيوتر، معادلات‌ ديفرانسيل‌.

دروس‌ اصلي‌:
مباني‌ مهندسي‌ برق‌، مكانيك‌، نقشه‌كشي‌ و نقشه‌خواني‌ هوانوردي‌، الكترونيك‌ عمومي‌، سيستم‌هاي‌ كمك‌ ناوبري‌، ناوبري‌، هواشناسي‌ عمومي‌، سرويس‌ هواشناسي،‌ هوانوردي‌، مكانيك‌ پرواز، زبان‌ تخصصي‌، فرودگاه‌ها، حقوق‌ هواپيمايي‌، مباني‌ مديريت‌، اصول‌ مخابرات‌، اصول‌ رادار، كاربرد كامپيوتر و اتوماسيون‌ در مراقبت‌ پرواز، آمار و احتمالات‌ مهندسي‌.

دروس‌ تخصصي‌:
مراقبت‌ هوانوردي‌ و طرح‌ پرواز، سرويس‌هاي‌ ترافيك‌ هوايي‌، سرويس‌هاي‌ اطلاعاتي‌ هوانوردي‌، دستورالعمل‌هاي‌ ناوبري‌ و مراقبت‌ پرواز (كنترل‌ منطقه‌اي‌، كنترل‌ تقرب‌ و ارتفاع‌سنجي‌، برج‌ كنترل‌) ، دستورالعمل‌هاي‌ كنترل‌ هواپيما به‌ وسيله‌ رادار، آموزش‌ عملي‌ رادار، تجسس‌ و نجات‌، بررسي‌ سوانح‌، طراحي‌ دستورالعمل‌هاي ‌پرواز، عمليات‌ هواپيمايي‌، صلاحيت‌ پرواز، سيستم‌ ناوبري‌، ارتباطات‌ و نظارت‌ ماهواره‌اي‌، روش‌ تدريس‌ هواپيمايي‌، سيمولاتور برج‌ كنترل‌، سيمولاتور كنترل‌ منطقه‌اي‌، سيمولاتور تقرب‌ پرواز.
Commander
Commander
نمایه کاربر
محل اقامت: DE - CZE
سپاس‌های ارسالی: 39753 بار
سپاس‌های دریافتی: 34089 بار
تماس:

پست توسط CAPTAIN PILOT »

دوست عزیز و گرامی, جناب mogtaba-pilot تصویر
درود بر شما تصویر

جا دارد به دلیل قبولی در مرحله اول ورودی به شما تبریک بگوییم. در رابطه با خلبانی به هر حال همه چیز را تمام شده فرض نکنید زیرا با ورود به مرحله مراقبت پرواز, با راهکارهای جدید آشنا میشوید.
تصویر

در شاخه مراقبت پرواز همچون سایر رشته های هوایی شما به صورت پله ای و با توجه به توانایی و استعداد های خود رشد مینمائید. به عنوان مثال ممکن است برای شروع از فرودگاههای کوچک همچون بجنورد, سبزوار و ... که بیشتر جنبه آموزش مهارت دارند شروع کنید و با مرور زمان بتوانید به مرکز فرماندهی کل و Center تهران وارد شوید.

موفق باشید تصویر
  When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return

[External Link Removed for Guests]
Major
Major
نمایه کاربر

پست توسط mogtaba-pilot »

سلام!
در ابتدا از همه ی شما دوستان عزیز تشکر می کنم
  , و    , عزیز
توضیحات و راهنمایی های شما کامل بود :razz:
حالا دو تا سوال:
1.آیا رشته ی مراقبت پرواز به دو شاخه ی برج مراقبت و مهندسی پرواز تقسیم میشود ؟؟
یا اینکه فقط
ha521 نوشته شده: شاخه‌ مراقبت‌ پرواز به‌ آموزش‌ و پرورش‌ متخصصان‌ برج‌ مراقبت‌ پرواز مي‌پردازد. ا

( من نتونستم به جلسه ی مشاوره ای قبل از انتخاب رشته به طور کامل برسم
وقتی رسیدم دیدم یکی از داوطلب ها در برگه انتخاب رشته جلوی مراقبت پرواز نوشته برج مراقبت و مهندسی پرواز!)

2.آیا امکان ادامه ی تحصیل برای دانش آموختگان وجود دارد؟ ( یعنی اینکه در کنکور سراسری شرکت کنیم و یک در رشته ی دانشگاهی ضمن شاغل بودن تحصیل کنیم)
تصویر

Commander
Commander
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط CAPTAIN PILOT »

[COLOR=#0070c0]mogtaba-pilot عزیز  تصویر

در واقع تا جایی که بنده میدانم بخش مراقبت پرواز انحصارا به برج مراقبت میپردازد. البته من به سیستم جدید آموزش نظامی کشور آگاهی کامل ندارم ولی به احتمال زیاد هدف دوست شما اولویت در این دو رشته بوده است! زیرا این دو بخش کاملا از یکدیگر جدا هستند و نمیتوان آنها را با هم ترکیب کرد و مثلا از مراقبت پرواز به مهندسی رفت.

اما در رابطه با سوال دوم شما بنده دقیقا متوجه منظور شما نشدم ولی اگر منظورتان این است که در طول تحصیل یک شغل آزاد داشته باشید مانعی وجود ندارد (در سیستم غیر نظامی اینگونه است) اما اشتغال دولتی ممنوع است.

موفق باشید تصویر

When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 18344 بار
سپاس‌های دریافتی: 12308 بار

پست توسط shola »

دوستان عزیز این هم از رشته مراقبت پرواز امیدوارم جواب سوالاتتون رو بگیرید

مقدمه
به منظور تربیت متخصصین افسران کادر ثابت و غیر نظامیان موردنیاز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سازمانهای مشابه کشوری وبرای حفظ استقلال نظامی، نیل به خودکفائی در زمینه علوم فضائی و هواپیماییدر کشور پس از بررسی و پژوهش در زمینه نیازهای موجود اعم از کنترل ترافیک هوائی، دفاع هوائی، مدیریت امور فضا در نیروی هوائی ارتش جمهوری اسلامیایران و سازمان هواپیمایی کشوری، مجموعه کارشناسی مراقبت پرواز تدوین شدهاست.

دوره کارشناسی مراقبت پرواز با اهداف مشروحه زیر تهیه و تدوین گردیده است:

الف- تامین متخصصین مراقبت پرواز در مقطع کارشناسی با توانایی در زمینه شناخت بهره برداری، کنترل و مدیریت امور پرواز در آسمان کشور.
ب- تغییر مقررات و سیستم آموزشی از سیستم فدرال آمریکا (FAA) به سیستم هواپیمایی بین المللی کشوری ([url=%3Ca]ICAO[/url]) در نیروی هوایی.
پ- تامین مدارک علمی و آموزش هواپیمایی
ت- آموزش کادر متخصص مراقبت پرواز نهاجا جهت انجام وظیفه در فرودگاههای نظامی و غیر نظامی بر اساس استانداردهای بین المللی.
ث- تامین کارشناسان جهت آموزش، تهیه و تدوین دستورالعمل های هواپیمایی، تجزیه و تحلیل بررسی سانحه و امور مربوط به تجسس و نجات در کشور
ج- تامین کارشناس در امر پروازهای بین المللی و شرکت در جلسات و کنفرانسهای هواپیمایی بین المللی
چ- هماهنگ شدن سیستم مراقبت پرواز نهاجا با سیستم مراقبت پروازسازمان هواپیمایی کشوری براساس مصوبات سازمان ICAO و رفع هر گونه اختلاف وابهام در امر آموزش.

طول دوره و شکل نظام:

آموزش مجموعه کارشناس کنترل هوایی (رشته مراقبت پرواز)
طول دوره: متوسط این مجموعه 4 سال است و کلیه دروس آن در 8 ترم برنامه ریزی می شود.

[url=%3Ca]سطوح رشته[/url]     نام       ارشد       دانشکده صنعت هواپیمایی- وابسته به سازمان هواپیمایی     *        علوم و فنون شهید ستاری     *      
منم مرگ، مادر تو، منم که دوباره تو را از نو میزایم.
Major
Major
نمایه کاربر

پست توسط mogtaba-pilot »

باز هم تشکر من رو پذیرا باشید :razz:
CAPTAIN PILOT, عزیز
منظورم این بود که بعد از فارغ التحصیل شدن و تو یک شهری مثل سبزوار یا جایی که قراره دوره ی 4 یا 5 ساله ی گرمسیری رو بگذرونیم
امکان اینکه در یک رشته ی دانشگاهی تحصیل کنیم وجود داره؟؟ :razz: :razz:
تصویر

New Member

سوال درباره مراقبت پرواز

پست توسط zizinaz »

تصویر
چند تا سوال دارم
من به خلبان شدن علاقه زیادی دارم تصویر توی اینترنت دنبال روش گرفتن گواهینامه خلبانی رفتم و متوجه شدم فقط یک سال طول می کشه اما بیست و پنج میلیون تومان باید خرج کنی تصویر
حالامی خوام بدونم که معاینات دانشگاه افسری چه طوری من دندانهایم نیاز به سیم کشی داره و دندانهای عقلم هم در آمده که نه خرابه و درد هم نداره آیا در معاینات پزشکی به این هم گیر میدن یا نه تصویر
من از نظر جسمی یک ورزش کار خوبم و مشکلی ندارم و فکر نمی کنم چشمهام هم مشکلی داشته باشه
به ویژه من نمی دونم امتحان ورودیش از چه کتابهاییه و چه جوریه تصویر
تصویریه سوال دیگه هم دارم من می خواهم به رشته کاردانی مراقبت پرواز برم آیا بعد از اتمام این رشته جایی هست که آنجا مشغول به کار بشم یا باید صبر کنم و تعداد متقاضیها خیلی زیاده آیا بعد از گرفتن مدرک کاردانی مراقبت پرواز می توانم برای مهندسی مراقبت پرواز اقدام کنم یا کاملا با هم فرق می کنند
راستی در رشته کاردانی مراقبت پرواز ما کجاها کار می کنیم و حقوق پایه مون از چه قدره تصویر
[COLOR=#632423]لطفا اگر می شه جواب رو برام ایمیل کنید چون یادم میره سربزنم

باسپاس فراوان از شما دوستان عزیز تصویر

Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: همشهری فضل الله جاوید نیا
سپاس‌های ارسالی: 2466 بار
سپاس‌های دریافتی: 8401 بار

Re: سوال درباره مراقبت پرواز

پست توسط javadfakoori »

منبع سولات افسری همان منبع سوالات کنکور سراسریه!
ای آنکه دیده دوخته ای بر خلیج فارس این لقمه با شکمبه ی توسازگار نیست
زیرا درون آب زلالش بدون شک ماهی ست, پا برهنه سوسمار نیست

آسمان اصفهان
New Member
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

پست توسط pattrix »

دوستان سلام. من امسال رتبه ام 14000 منطقه 3 شده به نظر شما کاردانی مراقبت پرواز قبول میشم؟ بعد فردا که فارغ التحصیل بشیم ارگانی هست که مارو استخدام کنه؟ تصویر
Commander
Commander
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط CAPTAIN PILOT »

دوست عزیز و گرامی, جناب pattrix تصویر
درود بر شما تصویر

در خصوص رتبه کسب شده و همچنین منطقه مورد نظر, متاسفانه بنده با سیستم جدید سازمان سنجش و هواپیمایی کشوری آشنایی ندارم. اما در خصوص استخدام و آغاز به کار, این نکته را مد نظر داشته باشید که کلیه کارشناسان مراقبت پرواز و آموزش دیده توسط مراکز غیر نظامی در داخل کشور, تنها میتوانند توسط سازمان هواپیمایی و فرودگاه های کشور جذب گردند و این حرفه هیچگونه زمینه خصوصی را در بر نمیگیرد. همچنین با توجه به تعداد فارق التحصیلان سالانه و نیاز محدود کشور به دلیل افزایش سن بازنشستگی
افراد شاغل و همچنین فرودگاه های محدود, طبیعتا" افراد معدودی پس از تائید حفاظت اطلاعات سپاه, میتوانند وارد این حرفه گردند. لذا چنانچه هدف نهایی شما ورود به مراکز کنترل هوایی کشور میباشد, بهتر است پیش از انتخاب رشته کلیه جوانب را در نظر داشته باشید.

موفق باشید
تصویر

Major
Major
نمایه کاربر

پست توسط mogtaba-pilot »

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام خدمت همه ی دوستان
امیدوارم به خاطر این عدم فعالیت یکی دوساله خیلی فراموش نشده باشم!!! تصویر
خصوصا CAPTAIN PILOT عزیز که خیلی حق به گردن من دارن!تصویرتصویر

الغرض!
درس و مشق ما تو دانشگاه تقریبا داره تموم میشه ( فقط یه ترم دیگه تا فارق التحصیلی دارم ) بعدش هم میشیم کارشناس مراقبت پرواز تصویر !!! اگه خدا قبول کنه....تصویر
رو این حساب وقت های آزادم بیشتر میشه و می تونم تو مباحث شرکت داشته باشم....تصویر البته تو این مدت به سنترال سر میزدم ولی شرایط اظهار نظر و پست دادن رو نداشتم!تصویر
...بگذریم!
خلاصه اینکه این مقدمه ها رو چیدم تا عرض کنم
برای شروع دوباره فعالیت منتظر رخصت بزرگترها هستیم .....تصویر
(حقیقتش یه سری برنامه ها دارم در راستای تخصصم!!تصویر )

ایام به کام!تصویر

تصویر

ارسال پست

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”