سخن غرورآفرین نادرشاه در فتح هند خطاب به متجاوزین به ایران

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

سخن غرورآفرین نادرشاه در فتح هند خطاب به متجاوزین به ایران

پست توسط Mil@d »

نادر شاه افشار :

تصویر
فتح هند افتخاری نبود برای من ، دستگیری متجاوزین و سرسپردگانی مهم بود که بیست سال کشورم را ویران ساخته و جنایت و غارت را در حد کمال بر مردم سرزمینم روا داشتند ، اگر به دنبال افتخار بودم سلاطین اروپا را به بردگی می گرفتم ؛ که آنهم از جوانمردی و خوی ایرانی من بدور بود .
  بی  
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1043 بار
سپاس‌های دریافتی: 3151 بار

Re: سخن غرورآفرین نادرشاه در فتح هند خطاب به متجاوزین به ایران

پست توسط Mardaviz »

درود
با سپاس از زحمتی که جهت ارسال کشیده اید.
برخی اوقات که نادر بر سر شراب می نشست با دوستان خود به گفتگو و شوخی متوسل می شد.می گویند یکی از هم پیاله های نادر در وقتی غیر از شراب خواری با نادر سر شوخی گذاشت،نادر بی درنگ دستور داد سر از تنش جدا سازند.و سپس گفت این نادان هنوز فرق بین نادر قلی و نادر شاه را متوجه نشده،هنگامی که من شراب می نوشم نادر قلی هستم.!
Work hard in silence
Let your success
Be your noise
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط Mil@d »

یک نکته خاص دیگه هم که تو سرچ هایم در گوگل متوجه شدم اینه که نادر برای هندی ها یک چیزی تو مایه های چنگیز خان مغول و یا خالد بن ولید و سعد ابی وقاص برای ماست!
مخصوصا آن قضیه کشتار هزاران نفر در مدت کوتاه!

یک چیز دیگه هم هست که دیدم دربارش بحث شده بود این بود که اگر کسی مثل نادر می اومد اموال ایران رو می برد ما معترض می شدیم پس باید به هندی ها هم حق بدیم که کوه نور رو ازشون بردیم و به ما معترض شوند!

راستی غنائمی که از هند به دست اومد چی شدند و الان کجا هستند؟

نکته دیگه اینکه نادر علی رغم اینکه به هرحال خونهای بسیاری ریخت ولی بعد از سالها یکپارچگی را به ایران بازگرداند و اگر میخواست میتونست اروپا هم بگیره!
مورد آخ هم اینکه هرگاه یک پان افغان دیدیم باید نادر را به یادش اوریم :-)
  بی  
Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 10 بار
سپاس‌های دریافتی: 22 بار

پست توسط nahalin »

نادر شاه افشار بزرگترین استراتزیست نظامی در طول تاریخ جهان است.نبوغ نظامی ایشان بینظیر بوده و انسان را به حیرت می اندازد جالب اینکه از فتوحات او و خدماتیکه به ایران کرد سخنی به میان نمی اید.در خدمات او همین بس که اگر نبود امروز کشوری به نام ایران وجود نداشت ایران ویران و پاره پاره ای که از صفویه به جا مانده بود را ظرف پنج سال به ابر قدرت شرق(و شاید جهان)تبدیل کرد در حالیکه ابرقدرت ان روز جهان امپراطوری عثمانی در همسایگی ایران بود و مترصد بود بخش غربی و مرکز ایران را ضمیمه خود کند و در این راه حمایت اروپا را هم داشت.
در ضمن رفتار ایشان با مردم هند و پادشاه هند بسیار جوانمردانه بود و اصلا قابل مقایسه با چنگیز مغول یا تازیان وحشی نیست.جناب میلاد اگر اطلاعات تاریخی اندکی دارید یا نمیدانید ماجرای کشتار دهلی و علل ان و نحوه برخورد نادر شاه چگونه بوده است لطفا سکوت کرده و به قدرتمندترین و مشهورترین پادشاه ایران پس از اسلام اهانت نکنید.
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط Mil@d »

جناب میلاد اگر اطلاعات تاریخی اندکی دارید یا نمیدانید ماجرای کشتار دهلی و علل ان و نحوه برخورد نادر شاه چگونه بوده است لطفا سکوت کرده و به قدرتمندترین و مشهورترین پادشاه ایران پس از اسلام اهانت نکنید.

دوست عزیز plz slowly....!
اطلاعات تاریخی ام در حدی است که کارم راه بیفته مطالبی هم که طرح شد سوالاتی است که در سایتهای مختف دیدم گلچین کردم تا بشه اینجا روش بحث کرد و به نتیجه رسید!
ضمنا هیچکس در طول تاریخ الزاما سفید و یا سیاه نبوده است..همه هم خدمات داشته اند و هم احیانا کوتاهی و یا ...!
نادر نیز از این باب مستثنی نیست و قرار نیست از او پیغمبر ساخته شود...خدماتش قابل تقدیر است ولی نباید اشتباهاتش را بازگو نکنیم!
نادر در اواخر عمر خود حتی دچار توهم تئوری توطئه نیز شده بود و سر فرزندش نیز ان بلا را آورد!

نشد در سنترال یک بحثی بشود و چاشنیتعصب غیر منطقی وارد ان نشودتصویر
  بی  
Rookie Poster
Rookie Poster

پست توسط nahalin »

متاسفانه برخی ها با چند تا سرچ ساده اینترنت فکر میکنند دانشمند شده اند و کارشان به جایی رسیده که بر پادشاهی چون نادرشاه خرده بگیرند و اشتباهاتش را بازگو نمایند!!
بهتر نیست بجای توجیه کم اطلاعی خود و متهم کردن دیگری در باره مفاخر ملی مان بیشتر مطالعه کنیم؟بهتر نیست بازگو کردن اشتباهات این ابر مردان را به افراد داناتر بسپاریم که اقلا چهارتا کتاب دراین مورد خوانده اند تا خدای نکرده فردی کم اطلاعتر از خودمان را فریب نداده باشیم؟
ایراداتی که تا اینجا شما مطرح کردی همش ناشی از نااگاهی خودتان بوده است و ربطی به این ابرمرد تاریخ ندارد.در ضمن در سراسر جهان مردم نسبت به مفاخر ملی خود تعصب دارند.فرانسوی ها پس از انهمه بلایی که ناپلئون سرشان اورد و باعث مصیبت شد او را بسیار دوست دارند و جسدش را با چه افتخاری دفن کردند ناپلئونی که توی فرانسوی بودنش هم تردید هست حالا چرا من نباید روی نادرشاه تعصب داشته باشم؟تا حد پرستش دوستشون دارم!
Novice Poster
Novice Poster
سپاس‌های ارسالی: 22 بار
سپاس‌های دریافتی: 50 بار

پست توسط soheil_ra'am »

.جناب میلاد اگر اطلاعات تاریخی اندکی دارید یا نمیدانید ماجرای کشتاردهلی و علل ان و نحوه برخورد نادر شاه چگونه بوده است لطفا سکوت کرده و بهقدرتمندترین و مشهورترین پادشاه ایران پس از اسلام اهانت نکنید.

من هم قبلن ماجرای کشتار رو خوندم و به خاطر همین از نادرشاه چندان دل خوشی ندارم. یعنی بهش افتخار نمیکنم اگر اطلاعات بیشتر دارید لطفن با منبع در اختیار همه قرار بدید. تصویر
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط Mil@d »

متاسفانه برخی ها با چند تا سرچ ساده اینترنت فکر میکنند دانشمند شده اند

شما چطور به این نتیجه رسیدید که بنده فکر کرده ام با چند سرچ ساده اینترنتی به مقام والای دانشمندی رسیده ام!تصویر
ایراداتی که تا اینجا شما مطرح کردی همش ناشی از نااگاهی خودتان بوده است

آقای آگاه ! من سوال پرسیدم!اگر جوابی ندارید بهتر است خودتان سکوت کنید نه اینکه میزان دانش تاریخی مرا مورد سنجش قرار دهید!بنده خیلی پیشتر از شما در این سایت میزان ارادتم به مفاخر میهنم را نشان داده ام و در ادامه نیز همینگونه خواهم بود.
باز تکرار میکنم در تاریخ سیاه مطلق و سفید مطلق نداریم...آدمها خاکستری اند :-o
تا حد پرستش دوستشون دارم!

دوست عزیز اینجا فضای مجازی است و ما همدیگر را نمی بینیم و زیاد اهمیتی ندارد..جای دیگری اینگونه سخن نگویید که جز بی اعتبار کردن خودتان نتیجه ای در بر ندارد.و اسباب ابتهاج شنوندگان...تصویر
همیشه اعتدال را حفظ کنید.
این جمله شما مرا از ادامه مباحثه باز میدارد! بقیه تاپیک متعلق به پرستندگان نادر :-o

یا حق... :razz:
  بی  
Fast Poster
Fast Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 297 بار

پست توسط don_Hirbod »

درود بر تمام دوستان

اين رويداد بخاطر كشتار نا جوانمردانه گاردي بود كه نادر در شب اول فتح دهلي در خيابانهاي شهر براي پاسداري گذارده بود ( دهلي بعد شكست كرنال بدون مقاومت و با دادن امان از طرف نادر شاه به مردم و حكام و سران هند تسليم سپاه ايران شد ) شبانه مردم اقدام به كشتن سربازان گارد شاهي كردند و گارد تا صبح دمان مقاومت كرد هنگام صبح كه به نادر شاه خبر دادند بر افروخته شد و دستور كشتار معروف دهلي را داد ( كساني كه امان گرفته بودند و جان و مال و ناموسشان آسيبي نميديد از اين محبت و مرام شاهانه سوء استفاده كردندند و بسياري جوانان و دلاوران گارد شاهي كه از بهترين و كارامد ترين سربازان و سرداران ايران بودند را كشتند حال اگر اين كار براي دفاع از موارد فوق الذكر بود انسان خرده نميگرفت و حال آنكه آنها امان كامل داشتند و بازهم دست به اين كار زدند )
چو ايران نباشد تن من مباد
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1043 بار
سپاس‌های دریافتی: 3151 بار

پست توسط Mardaviz »

درود
با سخنان نهالین موافقم ،البته میلاد نیز از روی عناد این گونه سخن نمی راند.به میلاد پیشنهاد می کنم کتاب "نادر آخرین کشور گشای آسیا"نوشته دکتر لارنس لاکهارت،دکتر غلام رضا و اسماعیل افشار نادری(از نوادگان نادر شاه) را مطالعه نماید.(و یا کتاب نادر صاحب قران،کلیم ا... توحدی)
بی شک پس از خواندن این کتاب به گونه ای دیگر از نادر داوری خواهد نمود.

من هم قبلن ماجرای کشتار رو خوندم و به خاطر همین از نادرشاه چندان دل خوشی ندارم. یعنی بهش افتخار نمیکنم اگر اطلاعات بیشتر دارید لطفن با منبع در اختیار همه قرار بدید.

خوب افتخار نکن،دیگه منابع رو می خواهی چیکار.
شما بفرمایید حوادث پایانی دوره سلسله صفوی(زمان شاه سلطان حسین بیکاره) مطالعه بفرمایید.آن هنگام نادر را خواهی شناخت.
یکی از دوستان بنده در میراث فرهنگی چندی پیش به بنده می گفت،شخص دیوانه ای چندی پیش در موزه شمشیر منتسب به نادر را شکسته بود.و در بازجویی گفته بود:ازش دل خوشی ندارم.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
روی هم رفته اندازه بزرگی و نیک این پادشاه تا کنون دانسته نشده.
مثلن یکی از بدیهای نادر را آدم کشی های آخر عمر او دانسته اند.بی گفت و گوست که رفتار نادر در اواخر عمر به خشونت گرایید.(که علل موجه آن را سپس شرح خواهم داد)
ولی تا کنون گفته شده که مردم نافهم آن روزگار با آن پادشاه رفتار بسیار ستم گرانه تر می کرده اند؟تا کنون کسی از آن سخن رانده است؟
همه ما می دانیم که نادر شاه هنگامی به کار برخاست که ایران به یک بار استقلال خود را ازدست داده بود،و از آرامش هم بی بهره شده بود.زیرا در زمان شاه سلطان حسین بیکاره ،افغان ها آمده و پایتخت ایران را گرفته و به پادشاهی پرداختند.از سوی دیگر عثمانی ها تا همدان پیش رفته بودند،و روس ها نیز قفقاز و گیلان را تحت سیطره داشتند.
بدین سان سه دولت بیگانه دراین کشور حکمروا بودند.گذشته از این ها در گوشه کنارها ،بیش از ده تن از ایرانیان کوس خودسری می کوفتند.
پادشاه رسمی ایران طهماسپ بی غیرت با گریختن از اصفهان از چنگ افغان ها،روزگار را با زبونی گاه در قزوین و گاه در آذربایجان می گذرانید.(البته با خوش گذرانی)
در چنین هنگام بدبختی کشور،نادر سربرآورد و با یک شرق دست شگفت بیگانگان را از کشور بیرون راند و خود سران را یکایک از میان برداشت.قدرت افغان ها را به توبره کشید و عثمانیان را در جنگ های پیاپی شکست داد.و صدها هزار اسیر زن ایرانی را بازگرداند.
که بدینسان نه استقلال،آبروی ایران را هم بازگردانید.
پس از انجام این کارها با آن که مشخص بود خود او پادشاه خواهد شد با این حال به توده مردم احترام گذارده ،بزرگان کشور را به دشت مغان خواست و با دست آن ها تاج پادشاهی برسر گذاشت.و پس از پادشاه شدن به خوش گذرانی نپرداخته به یک رشته کارهای دوراندیشانه ی بزرگی پرداخت و ایران را بزرگترین دولت آسیا گردانید.
این ها کارهای آن پادشاه غیرتمند بود.
حال ببینیم مردم چکار می کردند؟
افسوس آور است که مردم نافهم آن زمان ایران به استقلال کشور که نادر بازگردانیده بود،بها نمی دادند.و به آن نام و آبرویی که دولت ایران در جهان پیدا کرده بود،ارج نمی گزاردند.
این بود که کارهای نادر در نزد آنان بزرگ نبود بلکه چون نادر می خواست شیوه دشنام و نفرین را که کالای بسیار پست دستگاه صفوی است از میان بردارد.و بدین جهت مردم به او دل بستگی نشان نمی دادند.و به خاندان بیکاره ی صفوی دلبستگی می نمودند و می خواستند پادشاهی باآنان باشد.
می نشستند و با نادانی می گفتند:«حالا که کارها درست شده پس چرا تاج و تخت را به دست صاحب اش نمی سپارد.»
یا می گفتند:«پس آن کارها را می کردی که خودت پادشاه شوی؟»
اگر به اینان می گفتی:«آخر از صفویان کاری بر نمی آید»
می گفتند:«بسیار خوب یک شاهزاده را پادشاه گرداند و خودش پیشکارش باشد»
این نادانان نمی اندیشیدند که پادشاه برای نگه داری کشور است و هرکسی که بهتر توانست کشور را نگاه دارد به پادشاهی شایسته تر است.تو گویی پادشاهی به پیشانی صفویان نوشته شده.
صفویان برای کشور بودند نه کشور برای صفویان.
اینان با این نادانی های خود با چنان پادشاه بزرگی دشمنی نشان می دادند،شعرهای ریش خندآمیز درباره او می سرودند.و هرازگاهی نیز قلندر بچه ای پیدا کرده به نام آن که از خاندان بیکاره ی صفوی است بر سر او گرد می آمدند و شورش آغاز می کردند.در حالی که نادر سرگرم مبارزه با بیگانگان بود.
این نامردی تا بدان جا کشید که هنگامی که نادر در عراق از عثمانی ها شکست خورده و در همدان به گردآوردن سپاه مشغول بود که دوباره راهی نبرد با عثمانیان شود.در چنین هنگامی که ایرانیان می بایست با سر و جان به یاری آن سردار غیرتمند بشتابند،ناگهان فردی در کهکیلویه درفش هواخواهی از صفویان بر افراشته و مردم نیز بااو هم دستی نمودند.و بارها این گونه شورش ها و نامردی ها ادامه می یافت.به ویژه هنگامی که نادر به سوی مرزها می رفت.
این نمونه ای از رفتار پست مردم آن روزگار بوده .
مردم با این رفتار پست خود نادر را از شیوه ی میانه روی و خونسردی که داشت بیرون آوردند.
نادر نه ،شما اگر با چنان حرکت هایی و رفتارهایی روبرو می گردیدید،آیا می توانستید خودداری کنید؟
آیا نمی گفتید،اینان یک مشت جانورهای مردم آزارند.
جنگ های نادر و نقشه های جنگی او خود داستان جدایی می باشد.
مثلن در یک جنگ نادر به یاری نقشه خود با 15000 سوار ،120000 تن سواره و پیاده عثمانی را شکست.
آیا چنین مردی شایسته ستایش نیست؟
(در مورد کشتار دهلی به منابع بالا رجوع کنید.)
مرداویز
Work hard in silence
Let your success
Be your noise
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 168 بار
سپاس‌های دریافتی: 225 بار

پست توسط AMIR-Z »

با سلام خدمت دوستان - جا دارد علاوه بر سپاسی که برای مرداویز دوست عزیزم بفرستم یک قدردانی جانانه از او بخاطر هویدا نمودن واقعیات تاریخی که هیچگاه ارج نهاده نمی شود بنمایم ، حقیقت این است که همیشه در حق حداقل نادرشاه کبیر این پادشاه پرآوازه ایران اجحاف شده است و امیدوارم دوستان با خواندن این متن لااقل آن حس بدبینی را که از نوجوانی در کتابهای تاریخ دوره راهنمایی و دبیرستان درباره نادرشاه در مغز ما گنجانده شده را از بین ببرند .تصویر
[HIGHLIGHT=#E36C09] تنها آنان که می دانند کجا را نگاه کنند می بینند .   
Rookie Poster
Rookie Poster

پست توسط nahalin »

از جناب مرداویز خاطر نوشتار زیباشون سپاسگزارم.من الان وارد سایت شدم و دیدم که ایشون خوب پاسخ این دوست نااگاهمون را داده اند به هر حال اگر ابهامی هست بپرسید تا پاسخ بدهم چون من درباره این بزرگترین نابغه نظامی جهان خیلی مطالعه کرده ام و ایشان را بسیار دوست دارم اگر بتوانم ابهامی درباره ایشان از ذهن دوستان پاک کنم خوشحال خواهم شد.
کتاب بسیار خوبی که درباره این ابرمرد تاریخ نوشته شده است ((تاریخ نظامی و سیاسی نادرشاه افشار)) نوشته سرلشکر ابوتراب سردادور است این نظامی پاک بیست سال به صورت تخصصی درباره نادرشاه مطالعه و تحقیق داشته است و این کتاب حاصل سالها تحقیق و پزوهش ایشان است مخصوصا اگر چاپ های قدیم این کتاب را تهیه کنید بهتر است.
در پایان باید ابراز تاسف کنم که هنوز مردم ما افتخارات ملی خود را نمیشناسند و حتی به خود زحمت تحقیق هم نمیدهند.این افراد هیچ نگویند بهتر است.
در ضمن من پرستنده نادر شاه هستم این را همه جا با افتخار گفته و میگویم.هزاران سرباز ایرانی در رکاب او خون دادند تا ایرانی سرش را بالا بگیرد حالا من از ابراز ارادت به او شرم کنم؟!
ارسال پست

بازگشت به “تاريخ ايران”