خوب بحث به حاشیه رفت ...
برگردیم سر بحث خودمون بهتره.
در مورد آشنایی مردم جهان با کورش باید گفت حتی مردم ایران هم خیلی خوب این شخصیت را نمیشناسن مگر در مدرسه در موردش خوانده باشند یا ماهواره نگاه کرده باشند. صدا و سیما هم که دیگه هزار ماشاالله شاید گاهی به دلیل یه فیلمی مثل 300 خیلی همت کنه یه کوچولو نمایی از پاسارگاد نشون بده!
در قشر بیسواد و البته اونهایی که دسترسی به ماهواره هم ندارن، هستن تعداد قابل توجهی که کورش را نمیشناسن. البته قطعاً در بسته های 100 نفری یا 500 نفری از این افراد به ندرت پیدا خواهد شد.
اگر ماهواره را نادیده بگیریم، عمده اطلاعات مردم ما از کورش حاصل مطالعات ایشان از مطالب تاریخ ایران باستان میباشد. اگر یک نسبت از مطالب نوشته شده در مورد کورش با باقی تاریخ های موجود بگیریم متوجه سنگینی کپه ترازو به نفع آن خواهیم شد.
این سنجش با هدف به دست آوردن یک معیار است. در جهان نیز اگر همین معیار را قرار دهیم و به سنجش حجم مطالب تاریخی در ارتباط با کورش در تاریخ هر کشور بپردازیم به همان اندازه متوجه آگاهی و شناخت مردم جهان نسبت به آن خواهیم شد.
این شیوه تحقیق کاملاً علمی بوده است. آمار به دست آمده نیز نزدیک به واقعیت. درست هست که بنده یا هر کس که این شیوه را پیشه کند هرگز توان شمار مردمان و ایجاد بسته 10000 نفری را از ایشان نداشته، اما ما با بررسی منابعی که حاوی این اطلاعات بود، ظرفیت موجود جهت آگاهی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مثل این است که یک تعداد روشن واکسن در اختیار ما باشد، همینطور آماری از تعداد مریض های یک روستا، با یک مقایسه میشود فهمید حداکثر چند نفر میتوانند از واکسن استفاده کنند. این شیوه آمار گیری استاندارد و مشخصی است که حداکثر را مشخص میکند.
شما به کتب تاریخ اعراب مراجعه کنید، ترک ها، روس ها، اینها همه همسایگان ما هستند، اگر کتب تاریخ این نزدیکان را بخوانید خواهید دید که به ندرت مطالبی مرتبط با کورش و یا سلسله های ایرانی در آنها مطرح شده است و این خودش بیان گر این هست که مردم اون کشورها ظرفیت آشنایی با این شخصیت را ندارن. مگر عده ای که پژوهشگر باشند در این حوزه.
خوب، آمار پژوهشگران تاریخی هم با حدس و گمان می توان به دست آورد.
البته چند حادثه در طول تاریخ باعث شد که کورش قدری در جهان بیشتر معرفی شود از جمله آنها دوران جنگ جهانی دوم، فیلم 300 (ویرایش قدیمیش که در زمان شاه ساخته شده بود با یک نام دیگه) و فیلم توهین آمیز 300 جدید و خلیج فارس و ...
ضمناً این فقط نظر من نیست، شما با هر تاریخ دانی در این مورد صحبت کنید همین جواب و شاید حتی آمار حیرت آور تری به شما بدهد، البته دقت کنید تاریخ دان نه وطن پرست و ...
من هم دیدگاه شما را داشتم، چنان که من خودم هم در یک حزب سیاسی کاملاً وطن پرست عضو بودم در یک دوره و شدیداً معتقد به اینکه جهان اسیر تاریخ ماست و ... اما تحقیقات من و آشنایی با شخصیت های اهل تاریخ من را روشن کرد. نمونه اون هم همون دوست قدیمی که این روزها همش تو سنترال یادش می کنم، استاد تاریخ دانشگاه کلمبیا آمریکا! و جمله ای که همیشه شاهد مصداقش هستم:
ایرانی ها همه چیز را در همه جای دنیا به خودشون مربوط میدونن، درسته که قدمت دارن اما اون ها حتی تاریخشون هم تا پیش از اسلام خودشون ننوشتن و معلوم نیست چطور ادعای طلایه داری فرهنگ میکنند.
حرف های از این قبیل که ستون های وطن پرستی ما ایرانی ها را به لرزه در میاره کم نیست. اما اینها همه ضعف هایی است که در کنارش قدرت ها و برتری های بوده که به قولی راوی اون اخلاق پسندیده ایرانی هم نبوده و این نشون میده که اخلاق پسندیده در حدی بوده که بیگانه ها هم بد گویی ازش نکردن. اما متاسفانه همیشه افراط و تفریط وجود داشته و داره
یکی میگه اسم عربی اخ
یکی هم اسم آفریقایی میزاره که مثلاً سیروس نزاره اسم بچه اش را
از همه این حرف ها گذشته، دوست من خود ما هم خوب کورش را نمی شناسید، مثلاً من شاهد بودم خیلی از ایرانی ها که ادعای تاریخ و وطن پرستی هم دارن، هنوز نمیدونن ما 2 کورش داشتیم و هر دو را یک فرد میدانند که واقعاً خنده دار است. هر چند صفات پسندیده کورش کبیر (کورش دوم نوه کورش اول) بسیار شهره تر است و پاسارگاد نیز مقبره کورش کبیر میباشد.
نام ايراني مايه سربلندي هر ايراني
مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

- سپاسهای ارسالی: 588 بار
- سپاسهای دریافتی: 2859 بار
Re: نام ايراني مايه سربلندي هر ايراني
اینم شعری برای تاپیک و تشکر از نگار:
نبشتن یکی نه که نزدیک سی چه رومی چه تازی و چه پارسی
چه سغدی چه چینی و چه پهلوی ز هر گونهای کان همی بشنوی
نبشتن یکی نه که نزدیک سی چه رومی چه تازی و چه پارسی
چه سغدی چه چینی و چه پهلوی ز هر گونهای کان همی بشنوی
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

- سپاسهای ارسالی: 1856 بار
- سپاسهای دریافتی: 3546 بار
البته Negar.int, تا قسمتی موافق و قسمتی مخالفم قسم اگر در تاریخ حملات به ایران نگاه کنیم می بینیم چه مغول ها چه یونانی ها چه اعراب هر زمان به ایران حمله شده اولین جایی که تخریب شده کتاب خانه ها و کتب بوده چه کتوب گلی که نابود شده چه دست نوشته های کاغذی و پوستی که سوزانده شدن این از این بعدش تاریخ بسیاری نوشته شده که باز بعد از اسلام چه آگاهانه چه غیر آگاهانه سوزانده و نابود شدن ! شما به اسراییل نگاه بیندازید روزی دارن به نام کورش آزادی بخش کورشی که یهودیان را از چنگ حکومت بابل نجات داد من نمی گم اسراییلی ها آدم های خوبی هستند ولی می گم اونا در تقویمشان اسمی از کورش دارن چرا ما نباید داشته باشیم !

- سپاسهای ارسالی: 5879 بار
- سپاسهای دریافتی: 12411 بار
- تماس:
sand_fighter,
آنها به موجب مسائل سیاسی هست که کورش را در تقویم خود کرده اند نه به دلایل تاریخی!
اساساً همه فعالیت های صهیونیست ها سیاسی است نه تاریخی، از ماجرای هلوکاست گرفته تا تشکیل کشور یهود و آه و ناله برای جروسلم از دست رفته!
پس مطمئن باشید اگر از یهودیان ساکن اسرائیل هم سوال کنید، آمار چندان بهتری به دست نخواهید آورد. البته در مورد اسکندر فرق میکند، از آنجا که تفکرات اسکندر تا حدودی لیبرال تر بوده مورد پسند تر قرار گرفته تا جایی که این روزها به شدت در تلاش برای روان ساختن نامش بر سر زبان ها هستند.
مثل تلاشی که رضاخان دوره ای کرد و پسرش نیز آن را پیگیری داشت اما به موجب عدم همخوانی بنیاد صفات کورش با آنچه که غرب از یک الگوی جهانی نیاز داشت موفقیت آمیز نبود.
آن سند پاریس که در مجامع بین المل از این پس نوشته شود پرشین و در اسناد قدیمی تر هم اگر ایران است اصلاح شود، همین جا بود که گیر کرد. آنها به دنبال صفاتی که کورش داشت نبودند. اگر نه شاید امروز کورش بود که جای اسکندر آنقدرها معروف بود. و جای الکساندر فیلم سیروس را می ساختند.
در مورد کتابخانه ها نیز موافق هستم، چنان که استاد مطهری هم در خدمات متقابل ایران به اسلام و اسلام به ایران بیان کرده اند ایران کشوری با 120 میلیون جمعیت بوده که بیشتر آنها اهل اندیشه بوده اند. همینطور کتابخانه هایی که فقط در همان حمله اسلام سوزانده شده است.
اما مغول و بیشتر موارد ذکر شده در تاریخ به دوران پس از اسلام مربوط است. اگر واقع گرا باشیم، جهان ایران پس از اسلام را خیلی بیشتر میشناسد تا پیش از اسلام را.
خیل از تصورات ما در این موارد نادرست است. بزارید به یک مثال دیگه اشاره کنم. شاید ما همه فکر کنیم در جهان اگر از کسی بپرسیم شاعران ایران، احتمالاً اگر نداند، حداقل سعدی را به خاطر آن شعرش که در سازمان ملل است بشناسند، اما جالب است که خواهید دید پر آوازه ترین شاعر ایرانی در جهان خیام است!
با وجود این همه تبلیغات که برای حافظ و سعدی و مولوی و ... شده است اما این خیام بوده که نامش بر سر زبان ها جاری شده است. علتش آن هم بیشتر این است که وی داشنمند نجوم شناس نیز بوده است. این مورد را هم همین دوست من به من گفت و البته به من اثبات هم کرد، چون من اصلاً قبول نمی کرم در آمریکا آنهایی که شاعری از ایران بشناسند حیام را اول بگویند و بعد سعدی را یا حتی گاهی سعدی را نشناسند!
پس لازم است ما قدری به اصلاح باوری که از دیدگاه های دیگران در مورد خودمان ساخته ایم تجدید نظر کنیم.
آنها به موجب مسائل سیاسی هست که کورش را در تقویم خود کرده اند نه به دلایل تاریخی!
اساساً همه فعالیت های صهیونیست ها سیاسی است نه تاریخی، از ماجرای هلوکاست گرفته تا تشکیل کشور یهود و آه و ناله برای جروسلم از دست رفته!
پس مطمئن باشید اگر از یهودیان ساکن اسرائیل هم سوال کنید، آمار چندان بهتری به دست نخواهید آورد. البته در مورد اسکندر فرق میکند، از آنجا که تفکرات اسکندر تا حدودی لیبرال تر بوده مورد پسند تر قرار گرفته تا جایی که این روزها به شدت در تلاش برای روان ساختن نامش بر سر زبان ها هستند.
مثل تلاشی که رضاخان دوره ای کرد و پسرش نیز آن را پیگیری داشت اما به موجب عدم همخوانی بنیاد صفات کورش با آنچه که غرب از یک الگوی جهانی نیاز داشت موفقیت آمیز نبود.
آن سند پاریس که در مجامع بین المل از این پس نوشته شود پرشین و در اسناد قدیمی تر هم اگر ایران است اصلاح شود، همین جا بود که گیر کرد. آنها به دنبال صفاتی که کورش داشت نبودند. اگر نه شاید امروز کورش بود که جای اسکندر آنقدرها معروف بود. و جای الکساندر فیلم سیروس را می ساختند.
در مورد کتابخانه ها نیز موافق هستم، چنان که استاد مطهری هم در خدمات متقابل ایران به اسلام و اسلام به ایران بیان کرده اند ایران کشوری با 120 میلیون جمعیت بوده که بیشتر آنها اهل اندیشه بوده اند. همینطور کتابخانه هایی که فقط در همان حمله اسلام سوزانده شده است.
اما مغول و بیشتر موارد ذکر شده در تاریخ به دوران پس از اسلام مربوط است. اگر واقع گرا باشیم، جهان ایران پس از اسلام را خیلی بیشتر میشناسد تا پیش از اسلام را.
خیل از تصورات ما در این موارد نادرست است. بزارید به یک مثال دیگه اشاره کنم. شاید ما همه فکر کنیم در جهان اگر از کسی بپرسیم شاعران ایران، احتمالاً اگر نداند، حداقل سعدی را به خاطر آن شعرش که در سازمان ملل است بشناسند، اما جالب است که خواهید دید پر آوازه ترین شاعر ایرانی در جهان خیام است!
با وجود این همه تبلیغات که برای حافظ و سعدی و مولوی و ... شده است اما این خیام بوده که نامش بر سر زبان ها جاری شده است. علتش آن هم بیشتر این است که وی داشنمند نجوم شناس نیز بوده است. این مورد را هم همین دوست من به من گفت و البته به من اثبات هم کرد، چون من اصلاً قبول نمی کرم در آمریکا آنهایی که شاعری از ایران بشناسند حیام را اول بگویند و بعد سعدی را یا حتی گاهی سعدی را نشناسند!
پس لازم است ما قدری به اصلاح باوری که از دیدگاه های دیگران در مورد خودمان ساخته ایم تجدید نظر کنیم.
Personal Site: [External Link Removed for Guests]

- سپاسهای ارسالی: 1856 بار
- سپاسهای دریافتی: 3546 بار
در مورد اسکندر بسیار با شما موافقم بسیار بسیار زیاد !
کاری با خوب بد زشتش ندارم ولی حتی پیامبر هم می گه از دشمنتون صفات خوب رو بردارید چه اشکالی داره ما هم 1 روز فقط و فقط یک روز رو به اسم کورش کبیر نام گذاری می کرذیم اصلا میزاشتیمش جمعه که تعتیلی هم نخواد ! خوبه ؟
کاری با خوب بد زشتش ندارم ولی حتی پیامبر هم می گه از دشمنتون صفات خوب رو بردارید چه اشکالی داره ما هم 1 روز فقط و فقط یک روز رو به اسم کورش کبیر نام گذاری می کرذیم اصلا میزاشتیمش جمعه که تعتیلی هم نخواد ! خوبه ؟

- سپاسهای ارسالی: 5879 بار
- سپاسهای دریافتی: 12411 بار
- تماس:
sand_fighter,
من اساساً با همین روزها هم مشکل دارم و فکر میکنم اسلام با همین روزها هم خیلی میانه خوبی نداشته باشد، چه برسد به روز جدید!
من تو این بخش آنچه از اسلام استنباط کردم خیلی نزدیک هست به دیدگاه اشو، پرداخت به بعضی چیزها خوب نیست. البته اشتباه نشود، بزرگداشت کورش بسیار پسندیده است و جای خالیش آنقدر حس میشود که آیت الله خامنه ای در شیراز گفت، باید یک سری مستند ساخته شود و حقایقی از این تاریخ و فرهنگ به مردم گفته شود، هر چند مربوط به دوران پادشاهی می باشد.
پس مطمئن باشید من هم منکر کم توجهی به موضوع نیستم، من هم قبول دارم قدری کم توجهی میشود به قول روس ها: میهمانی خوب است ولی خانه بهتر است .
من اساساً با همین روزها هم مشکل دارم و فکر میکنم اسلام با همین روزها هم خیلی میانه خوبی نداشته باشد، چه برسد به روز جدید!
من تو این بخش آنچه از اسلام استنباط کردم خیلی نزدیک هست به دیدگاه اشو، پرداخت به بعضی چیزها خوب نیست. البته اشتباه نشود، بزرگداشت کورش بسیار پسندیده است و جای خالیش آنقدر حس میشود که آیت الله خامنه ای در شیراز گفت، باید یک سری مستند ساخته شود و حقایقی از این تاریخ و فرهنگ به مردم گفته شود، هر چند مربوط به دوران پادشاهی می باشد.
پس مطمئن باشید من هم منکر کم توجهی به موضوع نیستم، من هم قبول دارم قدری کم توجهی میشود به قول روس ها: میهمانی خوب است ولی خانه بهتر است .

Personal Site: [External Link Removed for Guests]

-
- سپاسهای دریافتی: 14 بار
کوروش به عنوان نخستین پادشاه قدرتمند هخامنشی به ساختن مجموعه کاخ ها و معابد پاسارگاد در استان فارس پرداخت . و
همچنین ورودی بنای تخت جمشید نشانه ای از پیدایش قدرتی موثر است . در این ایوان کتیبه ای از خشایار شاه دیده می شود .
در این کتیبه نوشته شده است که این درگاه همه ملت هاست .که اینها همه در نام ایرانی و ایرانی بودن ما نقش بسزایی دارد .
و ما با خواندن تاریخ در مورد پادشاهان گوناگون به ایرانی بودن خود می بالیم .
همچنین ورودی بنای تخت جمشید نشانه ای از پیدایش قدرتی موثر است . در این ایوان کتیبه ای از خشایار شاه دیده می شود .
در این کتیبه نوشته شده است که این درگاه همه ملت هاست .که اینها همه در نام ایرانی و ایرانی بودن ما نقش بسزایی دارد .
و ما با خواندن تاریخ در مورد پادشاهان گوناگون به ایرانی بودن خود می بالیم .
[External Link Removed for Guests]