HUD جدید برای تایگرهای نهاجا

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با متفرقه درباره نیروی هوایی ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 180 بار
سپاس‌های دریافتی: 201 بار

Re: HUD جدید برای تایگرهای نهاجا

پست توسط Hosein1395 »

Morteza313 نوشته شده:نمی دونم دوستان اطلاع دارند یا نه

ولی این برادرهای روس از هاد بجای اسکوپ رادار هم استفاده می کنند تا خلبان در تمام طول نبرد اصطلاحا سر-بالا باشه، !

درود
منظورشما،شاخص چندین وضعیت:multi dynamical indicator یابه روسی

[FONT=Arial-BoldMT][FONT=ArialMT]МНОГОФУНКЦИОНАЛЬНЫЙ ИНДИКАТОР هست؟!!  
دراین صورت به صاعقه نمی شه گفت نسل3،بلکه4ویابالاتر،وباید انتظارداشت که کابین صاعقه به کلی متفاوت ازF-5 های گذشته باشه.
تصویری ازعضو اداره کننده[FONT=ArialMT] 

[FONT=ArialMT]

[FONT=Arial-BoldMT][FONT=ArialMT][External Link Removed for Guests] 

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21369 بار

پست توسط SAMAN »

Hosein1395 عزیز تصویر

این چیزی که شما نشان دادید یک نمایشگر چند منظوره MFD هست. کار MFD چیز دیگه هست. مثلا" نمایش نقشه داده شده به کامپیوتر هواپیما,انتخاب و کنترل سلاح و نمایش اهداف و ... ما بحثمون این بود که آیا از روی HUD میشه اهداف رو انتخاب کرد؟ یا فقط از طریق رادار این امر امکان پذیره که آقا مرتضی فرمودند میشه تصویر تصویر
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Commander
Commander
نمایه کاربر
محل اقامت: ارومیه
سپاس‌های ارسالی: 12686 بار
سپاس‌های دریافتی: 11782 بار
تماس:

پست توسط kayvan6079 »

SAMAN نوشته شده:
...
بعد یه نکته دیگه اینکه HUD یک خروجی از رادار هست.(اطلاعاتش رو از رادار دریافت میکنه) طوری که شما فرمایش میکنید یعنی روس ها نمونه هایی از HUD دارند که تبدیل به ورودی شده( اطلاعات رو به رادار می فرسته؟) یعنی به عنوان مثال با دیدن 2 هدف بر روی HUD با کمک تنظیمات خود HUD بدون استفاده از رادار, یکی از آن دو هدف رو انتخاب می کنند؟؟ تصویر

کدوم جنگنده های روسی چنین قابلیتی رو دارند؟

...

جان درست گفتی تصویر ولی من تعجب کردم اولین باره که چنین چیزی می دیدم ! عجب اصطلاحاتی!! تصویر نگــــــو منظور همون BVR است تصویر

با سلام

دوست من،

1- البته لزوما "هاد" (اگر ترجیح می دهید همان HUD!) اطلاعات خود را از رادار دریافت نمی کند.

2- منظور دوستمان خانواده جنگنده دفاع هوایی فلاگر روسی (MiG-23M/MF/ML/MLD/MLA/P) بود که کابین آنها فاقد نمایشگر رادار ( همان Radar Scope) بود و اطلاعات رادار بر روی "هاد" نمایش داده می شد.

3-البته با وجود اضافه شدن نمایشگر تاکتیکی/رادار در کابین جنگنده های تسل بعد روسی (فالکروم و فلانکر) باز هم امکانات کار با رادار در بردهای "فامد" (کشف/ردگیری هدف) در "هاد" این جنگنده ها نیز حفظ گردیده است و اتفاق جدیدی نیست!

4-ضمنا استفاده از واژگانی همانند "فامد"، "دامد" و ... سالهاست که در نشریات و مکتوبات تخصصی کاربرد دارد؛ هر چند متاسفانه ما به واژگان بیگانه علاقمندتریم!!!

موفق باشید
حقيقت را بدانيد تا رها شويد؛ دانش قدرت است! زيرا به شما اجازه تصميم گيري آگاهانه بر اساس حقايق هستي را مي دهد، نه بر اساس باورهاي گاها اشتباه شما!
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

درود بر کیــــــــــــوان عزیز تصویر تصویر

متشکرم از اینکه منو راهنمــــایی کردید. تصویر

ولی:
البته لزوما "هاد" اطلاعات خود را از رادار دریافت نمی کند

گزینه 1 رو قبول ندارم, چطور ممکنه HUD اطلاعاتش رو از جای دیگری دریافت کنه؟؟ تصویر پس همیشه از رادار دریافت میکنه.البته ممکن هم هست که یک مبدل دو طرفه هم باشه.

چون ما هنوز نمی دونیم که در هواپیمایی مثل میگ23 چند هدف بر روی HUD نمایش داده میشده (ماکزیمم 4 هدف)و سوال اینجاست که چطور این اهداف انتخاب می شدند؟ اصلا" قابلیت انتخاب وجود داشته؟ اگر با کمک تنظیمات و ادوات موجود در نمایشگر سر بالا قابلیت انتخاب وجود داشته باشه اون وقت درست فهمیدم و ما با یک مبدل دوطرفه روبه رو هستیم و در اون صورت کلمه لـــــزوما" هم دیگه درسته و مشکلی نداره. تصویر
ضمنا استفاده از واژگانی همانند "فامد"، "دامد" و ... سالهاست که در نشریات و مکتوبات تخصصی کاربرد دارد؛

قربان شما نشریات و مکتوبات تخصصی در اختیار دارید, ما تا به حال چیزی جز نت و متون انگلیسی موجود ندیدیم. برای همین تعجب کردیم تصویر

هر چند متاسفانه ما به واژگان بیگانه علاقمندتریم!!!

نکته آخر: یا رومی روم یا زنگی زنگ, [COLOR=#0c0c0c]هاد فارسی شده HUD هست و اگر اینطوره بهتر بود نشریات کلمه نسب رو به عنوان نـــمایشگر ســــر بــــالا استفاده میکردند!!! 

ارادتمنـــــد اساتید بزرگ تصویر تصویر
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

تصویری از نمایشگر سربالای اسبق و فعلی تایگر ها

بنده بعد از مدتها جستجو در حال تهیه مطلب در مورد معرفی رادار جنگنده اف-5 هستم. با توجه به تصاویر و عکس های موجود, آنتن رادار در عکس زیر با آنتن نصب شده بر روی جت های اف-سون یکی هست. نام رادار اسکای رنجر ساخت انگلستان هست و در اف- سون ها به کار برده شده.

متاسفانه برد این رادار (اســـــــــــکای رنجــر) حدود 15 کیلومتر است. و وزن آن کمی بیش از 40 کیلوگرم هست. بنده آنتن این رادار را لمس کرده ام. واقعا" اندازه ی کوچکی داشت تصویر

در نتیجه این تصویر آنتن AN/APQ-153 نیست. تصویر

[External Link Removed for Guests] 

طبق بیانات یک سایت چینی رادار AN/APQ-153 توانایی جستجوی محدوده 74 کیلومتر و رهگیری را در فاصله 18.5 کیلومتری دارد.

تصویر زیر رادار AN/APQ-159 را نشان می دهد. 

[COLOR=#002060]جنگنده های چابکی چون تایگر و میگ-21 که به طور تقریب می توان گفت که فرسوده شده اند اما هنوز در حال خدمت به کشور های زیادی هستند, بهترین را درآمد برای کشور هایی چون چین و اسراییل هستند. چون نیروهای هوایی کشور ها به دلایل اقتصادی و هزینه کمتر, روزی در صدد ارتقای جت های خود بر خواهند آمد
.

رادار اســـــــــــــــرائیلی ELM-2032

توضیحات بیشتر و مقایسه رادارها در تاپیک رادار تایــــــــــــگر تصویر تصویر
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 559 بار
سپاس‌های دریافتی: 3796 بار

پست توسط Morteza313 »

خوب این مسلمه سامان جان
اگر مقیاس محاسبه رو اسکوپ رادار تایگر بگیرید می بینید دیش این رادار نسبت به 153 خیلی هم کوچک نیست.....

اما اینکه این دیش اسکای رنجره،جای بسی خوشحالی داره سامان جان
جدا جای بسی خوشحالی داره...... :-)
باید امیدوار بود که نهاجا کم کم داره به عقل میاد...
ان الارض یرثها عبادی الصالحون ......
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

مرتضی جان, تصویر
رادار اسکای رنجر برد بسیار کمی داره! یعنی ما نمیدونیم بردش کشفش چقدر هست! چطوره میشه روی اون حساب کرد؟ تصویر تنها مزایای این رادار تکنولوژی نسبتا" بالا, داشتن سیستم IFF ,رادار ارتفاع سنج و شناسایی 8 هدف پرنده هست و انتخاب 1 هدف برای درگیری هست.

به نظر من این رادار نسبت به APQ-159 و رادار" گریفو" اصلا" قابل مقایسه نیست. همونطور که نوشتم 159 برد کشف حدود 80 کیلومتر رو داره! و چون تایــــگر ها مجهز با AIM-9 هستند برد رهگیری این رادار 18 کیلومتر در نظر گرفته شده.

همچنین جایگزینی رادار اسکای بولت های پاکستان از اسکای رنجر به گریفو نشان از ضعف این رادار هست.

اف-سون های صادراتی یعنی همون F-7M های ایرگارد که نیروی هوایی خومان هم به اونها مجهز هست از این رادار(اسکای رنجر مارکونی) استفاده میکنند.

اما رادار مارکونی سوپـــــر اسکای رنجر, طبق مطالبی که من خوندم 15 کیلومتر برد داره اما ذکر نشده که برد کشف هست یا رهگیری
اما فقط در یک جا نوشته : تصویر

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] ([COLOR=#002060] GEC-Marconi Super Skyranger (I band, 15kmfor missiles and 5km for guns  

اما قطعا" اگر برد کشف این رادار زیاد بود هیچ وقت ورژن های جدید J-7 تغییر رادار نمی دادند.

تصویر تصویر تصویر
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1586 بار
سپاس‌های دریافتی: 1194 بار
تماس:

پست توسط mahdimk »

سامان جان طبق مشاهداتی که من داشتم با این جثه کوچیک برد این رادار شاید به 30 کیلومتر هم برسه ((بار اول که دیدمش فکر کردم ماکت پلاستیکیه!!تصویر)) 

روی پانل هاد موجود در نمایشگاه دکمه رکورد سمت چپ بالا قرار داره ؟؟ کار این دکمه چیه قابلیت ضبط چه نوع اطلاعاتی رو داره؟؟تصویر 

[External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests]  

هاد نصب شده بر روی صاعقه 

[External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] 
.
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 559 بار
سپاس‌های دریافتی: 3796 بار

پست توسط Morteza313 »

به شخصه همیشه از عکسهای مهدی عزیز لذت بردم ولی این هاد یه چیز دیگه بود

به MFD1 و MFD2 زیرهاد دقت کنید..... :)
ان الارض یرثها عبادی الصالحون ......
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1586 بار
سپاس‌های دریافتی: 1194 بار
تماس:

پست توسط mahdimk »

HITMAN_KU نوشته شده:30 کیلومتر برد رادار خیلی زیاد نیست؟ :::P :???:

با این جثه کوچیک برد این رادار شاید به 30 کیلومتر هم برسه

در نمایشگاه هرچی از افسر این رادارها سوال کردم جواب سربالا داد اخر سر با توجه به جثه این رادار برد 30کیلومتر رو که گفتم یه جورای با اکراه تایید کرد تصویر

اقا مرتضی اقا سامان من خیلی به این عکس با دقت نگاه کردم ، امکان داره که این سیستم قابلیت ضبط تصاویر ویدیو را داشته باشه ؟؟ دوربینها رو کجا نصب می شود ؟؟ قابلیت ضبط چه نوع اطلاعاتی رو داره؟؟ این mfd 1و mfd2 چه کاربردی دارد؟ تصویر
.
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

در نمایشگاه هرچی از افسر این رادارها سوال کردم جواب سربالاداد اخر سر با توجه به جثه این رادار برد 30کیلومتر رو که گفتم یه جورایبا اکراه تایید کرد

افسر!! تصویرمهدی جان اونهایی که اطلاع و در کارشون خبره بودند با کمال اشتیاق به سوالات جواب می دادند مثل همان افسری که در کنار صندلی مارتین اف-5 بود و به همه سوالات ملت جواب میداد!

برد کشف رادار به احتمال قوی همین 30 کیلومتر هست و یا شاید کمتر .دقت کنید برد کشف. این اصلا" خوب نیست و واقعا" برد کمی هست. تصویر نمایشگر های سربالای نصب شده روی آذرخش با نوع نصب شده روی صاعقه کاملا" متفاوت هست و تصاویر زیبای آقا مهدی عزیز هم گویای این مطلب هست.

به نظر من تکنولوژی آ[COLOR=#ffc000]ذرخش  با این تفاسیر خیلی بالاتر از ص[COLOR=#ffc000]اع  هست. در آذرخش روی سیستم های الکترونیکی و آویونیکی کار شده است. سرعت هواپیما هم زیادتر شده که با توجه به توضیح دوست عزیزم CAPTAIN PILOT این افزایش سرعت را ناشی از تغییرات روی بدنه هواپیما جهت افزایش حالت آیرودینامیکی می دانند. و درست هم هست تصویر چون تغییراتی در قسمت بالهای آذرخش ایجاد شده است.

با توجه به سویچ های MFD1,2 نمایشگر سر بالا می بایست در کاکپیت آذرخش نمایشگر های چند منظوره داشته باشیم. همان شکلی که در پست اول این صفحه توسط دوست بسیار خوبم Hosein ارسال شده.

اما سلکتور پایین در سمت چپ سلکتور سلاح هست. همانطور که دوستان میبینند :
1-حالت آماده با کار
2- حالت پرواز (ناوبری)
3- نامشخص ولی به نظر 9J نوشته شده که شاید منظور AIM-9J هست تصویر
4-"""
5-توپ
6-راکت
7-بمب
8-آزمایش
دو کلید دیگر را هم بنده توانستم کاربردشان را بفهمم:

CCIP این کلید بالای همین سلکتور قرار دارد و در حالت های Air to Ground چون مفهومی با عنوان: محاسبه مداوم نقطه ضربت را دارد.

CCRP این کلید هم در کنار کلید CCIP قرار دارد و باز مربوط به مد هوا به سطح هست. با عنوان: محاسبه مداوم نقطه رهاسازی

در مورد کلید رکورد هم بنده در حال حاضر اطلاعی ندارم. تصویر تصویر

دوستان می توانند این اطلاعات را کامل کنند بحث خوبی هست تصویر تصویر
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه درباره نیروی هوایی”