در ابتدا

سلام جناب سروان (نظامی با یک صدای پای بلند ... )
بنده هم بد ندیدم در این بحث شرکت کنم، قبلا چند جا در مورد تکاوری نظر داده بودم که برخی دوستان دچار سو تفاهم شده اند. البته برخی دوستان میدانند، بنده در تیپ 45 تکاور شوشتر خدمت کردم و در حال حاضر هم در تیپ 55 هوابرد شیراز که باز یکی از تیپ های تکاور آجا هست خدمت میکنم.
نمیخوام بگم تیپ 45 ضعیف است، به هر حال شرایط منطقه محروم و عملیاتی، محیط مرزی همگی عوامل موثر در قدرت این تیپ است اما در مورد هوابرد شیراز واقعاً تفاوت را حس کردم. آمادگی این تیپ در سطح نیروهای نظامی ( نه فقط داخل کشور ) کم نظیر است. سرعت و کیفیت جابه جایی و عملیاتی شدن حتی سربازان وظیفه این تیپ واقعا قابل ستایش است.
اما نوهد، بنده اطلاعات زیادی در موردش ندارم، اما همین قدر که در تیپ 55 هوابرد با این قدرت از تیپ نوهد به عنوان یک الگو و قدرت بزرگ یاد میشود بیان میکند که تیپ 65 باید به مراتب از هوابرد نیرومند تر و آماده به رزم تر باشد.
تیپ 55 هوابرد شیراز در آخرین آمادگی رزمایش تنها در ظرف 20 ساعت کل نیروهای تیپ را به همراه تجهیزات کامل جا به جا و در محل مورد نظر مستقر نموده و این در حالی بوده که حتی فرماندهی تیپ هم از چنین جا به جایی به اطلاع بوده است!
حالا حتی با فرض قوی نبودن سرویس اطلاعاتی کشور که البته همه ما بر قدرت آن واقف هستیم، فرض کنید این تیپ از یک هفته قبل در وضعیت آماده باش باشد، به قول یکی از افسران در کمتر از 2 ساعت + مدت زمان طی مسافت وقت لازم دارد تا در هر نقطه ای استقرار یابد و البته این را واقعا جدی میگم هوابرد واقعا قدرتمند است ...
پس دیگر حساب تیپ نوهد که توان رزمیش به اعتراف خود فرماندهان هوابرد شیراز چندین برابر است چه سرعت عمل و قدرتی دارد. بنده دیده بان خ 120 هستم، کلاس های آموزشی هدایت آتش این تیپ کاملا شبیه محیط دانشگاه است و واقعا جزو مفیدترین روزهای خدمت بنده بوده است.
اما در مورد نیروهای نظامی آمریکا، قدرت این نیروها بسیار بالا است چه از نظر تاکتیک های نظامی و چه از نظر مهارت ها و تجهیزات انفرادی. اما تاریخ ثابت کرده کلا ارتش آمریکا فاثد ذکاوت است! یعنی اگر تسخیر یک شهر با یک گروهان ممکن باشد آمریکا یک گردان میفرستد و چند گروهان تلفات میدهد و آخر کار هم میشود ویتنام و عراق و افغانستان و ... آمریکا جنگی را تا به حال به سرانجام نرسانده چون ذکاوت اداره جنگ را ندارد! حتی عملیات های آمریکایی ها اکثرا ناقص میماند چه برسد به جنگ هایش...
در حالی که مرور تاریخ نشان میدهد تیپ نوهد یا مثلا همین هوابرد اکثر عملیات های خود را به سرانجام رسانده اند و حداقل اگر به اهداف دست پیدا نکرده اند سر در گم نمانده و به سرعت موضع مناسب را برابر شرایط پیش آمده اتخاذ کرده اند. از نمونه های اون جا به جایی تیپ 55 در 5 نقطه مختلف آن هم ظرف 24 ساعت در جنگ 8 ساله است که جزو کم سابقه ترین جابه جایی های یک یگان نظامی در جهان است!
این هم یک تصویر از میدان صبح گاه تیپ و البته آسایشگاه بنده که تصادفا در اینترنت یافت شده:
[External Link Removed for Guests]البته چند شب است به ساختمان بالایی رفتم ... اما تا چند شب پیش در همین آسایشگاه شماره 4 بودم