m-sajedy نوشته شده:ramin-am
از راهنمایی که کردید ممنونم
لطف کنید در صورت امکان ماجرای میراژ 3 رو شرح بدین آخه من در این مورد اطلاعی ندارم ولی به جاش حسابی به جنگنده ها و تولیدات فرانسه علاقه مندم
ممنون
در مورد ادعا باید بگم تو یکی از همین فورم ها خوندم و یک شایعه بی اساس بود .
و اما اصل ماجرا این بود که ایران در زمان پهلوی دوم به دنبال یک هواپیما برای تشکیل ستون فقرات نیروی هوایی خودش بود .(قبل از فانتوم ) توی همین انجمن هم خیلی در مورد طرحی که فرانسوی برای ایران و شاه ارایه داده بودن حرف زده شده .
طرح از این قرار بود که فرانسوی ها با ارایه پیشنهاد ایجاد خط تولید مشترک بین ایران و پاکستان که روابط سیاسی نظامی خوبی هم داشتند و همچنین با ارایه دلایلی همچون موفقیت صیونیستها در استفاده از میراژ قصد فروش تعداد زیادی از هواپیمای های خانواده میراز 3 رو به ایران داشتند که با کسب اجازه خرید فانتوم (شاید اشتباهی مهلک که باعث شد صنایع هوایی ایران سالها عقب بمونه) این پیشنهاد از طرف ایران رد شد . بعدها هم فرانسوی ها میراز اف 1 رو با حق مشارکت در طرح هواپیما به ایران پیشنهاد کردند که اون هم به نفع خرید نا فرجام اف 16 تموم شد . برای همین به تلافی این کار فرانسوی ها در سالهای اواخر دوره پهلوی اقدام به فروش تسلیحات پیشرفته به عراق کردند .
این راست و دروغ ماجرایی بود که منم از مجموعه مقالات مجلات و سایتها دستم بود .صد در صد هم نمیگم اینها حقیقت محض هست میتونه ایراداتی داشته باشه .
ولی فرانسوی ها هیچوقت از ایران دست برنداشتند و همیشه با سخاوت تر از تمام کشورهای دیگه رفتار کردند حتی بعد از جنگ هم میراژ اف رو به ایران پیشنهاد دادند و حتی در مقابل بعضی نرمشهای ایران در دوره دولت 7 و 8 سعی کردند میراژهای عراقی رو برای ایران راهاندازی کنند که اون هم رد شد .
شاید اون زمان اگر پهلوی دوم پیشنهاد فرانسوی ها رو قبول میکرد و در کنارش به تجهیزات آمریکایی هم دست پیدا میکرد الان دانش هوایی ایران اینقدر دچار مشکلات ورود تکنولوژی نبود و حداقل چیزی در حد کره جنوبی و ژاپن و ترکیه بود .در کردن طرح f-16 و وقوع انقلاب و فسخ یکطرفه از طرف آمریکا هیچوقت اجازه نداد تکنولوژی لازم به ایران وارد بشه .
در مورد فرانسه هم تا جایی که میدونم نیروی دریای فرانسه حتی دارای فانتوم بود و نباید این تصور ایجاد بشه که میراز در مقابل فانتوم چیز بهتری بود فقط جنبه انتقال دانش این طرح بالاتر بود .
حالا میرسیم به طرح زیبای ایگیل ایرانی
اگر ایران اون زمان ایگیل رو انتخاب میکرد و یا حداقل یک دسته ایگیل هم کنار تامکت سفارش میداد الان وضعیت ناوگان ایگیلهای ایران بهتر از تامکتها بود چون میشد از خیلی جاها قطعات اونها رو تامین کرد .
ولی در اون دوران طرحهای بسیار بلند پروازانه ای در سر پهلوی دوم بود که به یک برنامه تقریبا 10 ساله نیاز داشت .
از خرید 70 فروند تامکت دیگز و ارتقا اونها تا ناوگان مشهور 300 فروندی فایتینگ فالکون که میتونست این تعداد افزایش هم پیدا کنه و کمک و سرمایه گذاری بر روی طرح f-18L (گونه زمین پایه هورنت ) برای جایگزینی فانتوم و چند شایعه دیگه مثلا دوستانی تو سنترال ادعا میکردند که قصد سفارش f-111 به عنوان یک بمب افکن تاکتیکی داشت و یا سفارش تعداد برابری f-15 برای همراهی تامکت در وظیفه برتری هوایی .
خلاصه کلی ماجرا شنیده و خوندم که تعدادی منبع موثقی ندارند ولی ماجرای میرازها منبع موثقتری داره که کتاب تام کوپر هست و فعلا سندیت بیشتری داره .
دوستاند آگاه اگر مشکلی در گفته های من هست لطفا به من هم گوشزد کنند تا اصلاح کنم