falcon نوشته شده:من مبتلا به زخم معده و اثنی عشر هستم....زخمهای ریز
اسید معدم بالاست و دهنم همیشه ترش و اسیدیه...
راه حلی برام هست؟؟
ممنوم میشم...
با سلام
بعد از چندين ماه مثل اينكه با عنايت و سوال شما عزيزان اين تاپيك در ليست موضوعات فعال قرار گرفت و اينجانب توفيق يافتم پست ارسالي شما را بخوانم و با سوالي كه شما نموديد علاوه بر انچه در باره ورزش معده قبلا عرض كردم موضوع مهم ديگري بيادم امد كه نوشتن ان ممكن است موثر باشد.
انچه من از ناراحتي معده در افراد مختلف دانسته ام يك نمونه ممكن است به طبع غذا مربوط باشد. بعض افراد اساسا طبيعت سرد دارند و غذاهايي با طبع سرد معده انها را ضعيف كرده و يا از كار مي اندازد. من اخيرا مدتها ناراحتي معده نداشتم. يك مدتي عادت كرده بودم به خوردن دوغ همراه غذا چون دوغ گازدار مخصوصا با گاز طبيعي خيلي اشتها اور و خوشمزه است و من هر روز يك بطري يك و نيم ليتري مي گرفتم و دوسه ليوان مي خوردم بعد از مدتي كم كم دچار نارحتي معده و عدم هضم شدم و نمي دانستم چه شده كه يكدفعه دوباره به ناراحتي معده دچار شدم همين ورزشي را كه عرض شد شروع كردم مقداري از ناراحتي ام كم شد اما مي ديدم مثل دوران قبل كاملا خوب نمي شوم و متاسفانه همچنان بخوردن دوغ ادامه مي دادم و اصلا احتمال نمي دادم كه ممكن است منشاء اين ناراحتي شديد معده دوغ باشد. بطور اتفاقي يكي از اشنايان مقداري عسل طبيعي كه حاوي موم بود برايم اورد. اين عسل واقعا از گياهان وحشي كوهي نظير اويشن بود. من هر روز چند قاشق عسل را همراه با موم ان مي خوردم. بعد از چند روز با كمال تعجب متوجه شدم ناراحتي معده ام رو به بهبود است تا حدي كه متوجه شدم حتي ديگر نيازي به ورزش معده هم ندارم. بعد از مدتي معدام كاملا خوب شد و هر نوع غذايي را مي توانستم بخورم شيشه يك كيلويي عسل و موم كه تمام شد معده من بطور صد درصد خوب شد. و به لطف خدا تا امروز هم هيچ ناراحتي ندارم. من حتي كامپيوتر را روي زمين گذاشته ام ( براي اينكه روي صندلي خسته نشوم ) و دراز ميكشم و كار مي كنم مي خواهم عرض كنم حتي با وجوديكه ساعت ها مقابل كامپيوتر روي شكم دراز كشيده ام (البته روش صحيحي نيست ) بحول و قوت خداوند هيچ گونه ناراحتي معده ندارم. بعد از ان فهميدم خوب شده معده من مربوط به عسل و موم بوده اما بدنبال علت هم گشتم كه بفهمم ناراحتي معده ام از چه بود با كنكاشي در مورد غذاهايي كه مي خوردم چنين حدس زدم كه ناراحتي معده ام بايست مربوط به يك غذا با طبع سرد باشد ( چون عسل گرم است) بزودي ريشه ناراحتي را يافتم و دانستم ان غذاي سرد دوغي بوده كه هر روز بدون استثناء روزي چند ليوان ان را مي خوردم خوردن دوغ را ترك كردم و بعد از ان فقط بصورت محدوتر دوغ و غذاهاي سردي مثل ماست و امثال ان مصرف كردم با اين ترتيب ديگر حتي نيازمند خوردن عسل هم نشدم
با عرض معذرت از نوشتن اين مطالب خواستم شما هم بدانيد بعض غذاهاي سرد بر روي معده تاثير سوء مستقيم دارد و بر عكس خوراكي مثل عسل كه طبع گرم دارد و علاوه بر ان بر روي اعصاب ( از جمله اعصاب معده) هم اثر شفا بخش دارد ناراحتي معده را بر طرف مي كند لذا افرادي كه طبيعتشان سرد است و ناراحتي معده دارند بايد بخوبي غذاهاي با طبع سرد و گرم را بشناسند يا غذاي سرد نخورند و يا در كنار ان از عسل استفاده كنند ( البته براي افرادي كه بيماري قند دارند خوب نيست). مدتها قبل در يك حديث خوانده بودم كه مسلماني از ناراحتي معده برادرش به پيامبر اسلام (ص) گلايه كرده بود ان حضرت به ان شخص فرموده بودند كه مقداري عسل را در اب گرم حل كند و به برادرش بدهد تا خوب شود ( البته چون متن دقيق ان حديث را بياد ندارم اگر درست بگويم احتمالا فرموده بودند سوره حمد و توحيد را هم بر ان بخواند ). پيامبر گرامي اسلام (ص) كه علمشان علم الهي است از ان جهت فرمودند عسل را در اب گرم حل كنند كه قدرت جذب شدن عسل در معده بيشتر و سريعتر باشد. بهر حال به شما و ساير دوستان گرامي كه ممكن است ناراحتي معده داشته باشند سفارش مي كنم به اين موضوع يعني سرد بودن طبع غذا و تاثير ان بر معده توجه داشته و خوردن عسل و ساير غذاهاي گرم ( مثل شيره انگور ) را در برنامه غذايي خود قرار دهيد ولي توجه نماييد كه عسل تاثير مضاعفي بر اعصاب معده دارد.